Studieovereenkomst

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Lesliefje, 13 mrt 2019 om 11:06.

 1. Lesliefje

  Lesliefje Bekend lid

  3 nov 2015
  584
  316
  63
  Sinds een week weet ik dat mijn contract na 2 jaar rechtswege wordt beeïndigd, maar ze willen graag dat ik na mijn bevalling weer terug kom!
  Wel even een pauze van een halfjaar, zodat ze mij gewoon opnieuw aan kunnen nemen met een tijdelijk contract.

  Nu is het zo, dat ik een studieovereenkomst heb getekend, maar is mij niet helemaal duidelijk of ik nu alles terug moet betalen of dat het kwijtgescholden gaat worden.

  De situatie:
  Begonnen in juni 2017, studie begon pas in sept 2017. In de overeenkomst is aangegeven dat als je het niet haalt binnen de periode van het jaar, de kosten verhaald worden op werknemer. Dit had dus vorig jaar moeten zijn. Dat is niet gebeurd. Daarbij hebben ze de overeenkomst qua data aangepast. Hij is pas in oktober 2018 ondertekend en in mijn dossier gezet en ik zou hem getekend hebben op 9 november 2017. Dat klopt niet, maar laten we even buiten beschouwing.

  Zijn hier dames die mij hier mee kunnen helpen?
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  12.960
  174
  63
  Vrouw
  Hoofd Customer Service
  Duitsland
  Ik zou dit voorleggen bij iemand met kennis van het arbeidsrecht. Dit is zo iets waar je op de juiste manier mee om moet gaan.
  Dus ben je lid van een vakbond? of heb je een rechtsbijstandsverzekering? Meld je daar dan ajb. Of meld je bij een juridisch loket.

  Heb je nu wel of niet de opleiding met succes afgerond? Dat is ook al belangrijk om te weten/vermelden.
  Anderzijds... zij verlengen je contract niet, dus jij gaat niet zelf weg middels je eigen opzegging.

  Bij mijn eigen werkgever werd gezegd dat de studie overeenkomst vervalt zodra de werkgever besluit mijn contract niet te verlengen.
   
 3. Dubbelgeluk

  Dubbelgeluk Fanatiek lid

  18 mei 2013
  1.661
  411
  83
  Ik sluit mij aan bij wat hierboven staat. Maar ik zou wel mijn vraagtekens zetten waarom ze nu je contract niet verlengen. Als zij je willen houden, mogen ze toch die waardering ook tonen met het geven van een contractverlenging tijdens je zwangerschap?
   
 4. MDK

  MDK Actief lid

  6 mei 2015
  197
  116
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Op basis van je contract en situatie durf ik daar niets over te zeggen (geen verstand van arbeidsrecht)... maar het lijkt me in ieder geval iets om met je werkgever te bespreken als t niet op basis van je contract wordt kwijtgescholden. Uiteindelijk moeten jullie er samen uitkomen en aangezien ze je weer willen aannemen, kun je misschien wel vragen om (gedeeltelijke) kwijtschelding of een andere voor jou gunstige regeling.
   
 5. Jacy82

  Jacy82 Actief lid

  24 nov 2018
  100
  37
  28
  Vrouw
  Wel raar je bent dus zwanger en ze beëindigen je contract, maar willen je daarna wel weer aanneme n? Dat zou ik wel even zwart op wit proberen te krijgen, want je mag niet vanwege een zwangerschap geen nieuw contract aangeboden krijgen. En zo omzeilen ze wel de regels en voor jou het recht om gewoon met je salaris op verlof te gaan en daarna ook weer werk te hebben. Ik zou het echt even goed uit (laten) zoeken
   
 6. Lesliefje

  Lesliefje Bekend lid

  3 nov 2015
  584
  316
  63
  Ik heb helaas mijn opleiding niet afgerond. De werkdruk is gigantisch hoog, waardoor ik het gewoonweg niet kon combineren met thuis. Ook ging het een paar maanden even wat minder goed en heb ik mezelf ontzettend bewezen. Dat werd beloond met een contractverlenging en een bonus, maar het was te kort omdat ik al snel ziek werd vanwege zwangerschap.

  Helaas niet aangesloten bij een vakbond of juridische bijstand. Wel ga ik volgende week wat advies en informatie inwinnen bij een rechtswinkel.
  Ik was ook in de veronderstelling dat als je contract eindigt dit een risico is van de werkgever. Maar zoals ik het interpreteer maakt het dus niet uit als je contract rechtswege eindigt.

  @Jacy82 mijn contract eindigt rechtswege, dus er hoeft in principe niet eens een reden te zijn om hem niet te verlengen.

  De regeling van het aannemen van een oud werknemer na 6 maanden is gedaan in het voordeel van de werkgever om zo onder evt. kosten uit te komen, voor een zieke werknemer..

  Mocht ik meer duidelijkheid hebben, zal ik het laten weten!
   
 7. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  11.577
  1.685
  113
  Als je het niet hebt afgerond binnen een jaar moet je het sowieso betalen volgens de voorwaarden, dus dat staat al los van een evt contractverlenging of niet. Of begrijp ik het nu verkeerd?
   
 8. Lesliefje

  Lesliefje Bekend lid

  3 nov 2015
  584
  316
  63
  Ja zo lees ik het ook, maar wat ik dan niet snap is waarom zij het dan niet vorig jaar juni 2018 gelijk ingehouden.
   
 9. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  11.577
  1.685
  113
  Vaak zijn bedrijven/werkgevers daar niet zo snel mee. Ten minste is mijn ervaring. :) Maar hebben ze het nu ingehouden van je laatste salaris of?
   
 10. Lesliefje

  Lesliefje Bekend lid

  3 nov 2015
  584
  316
  63
  Nog niet, mijn contract loopt pas eind mei af. Dat zou betekenen dat mijn vakantiegeld verrekend zal worden.
   

Deel Deze Pagina