stuitbevalling ervaring?

Discussie in 'De bevalling' gestart door priscilla1987, 25 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. priscilla1987

  priscilla1987 Fanatiek lid

  14 jul 2008
  2.977
  149
  63
  Vrouw
  thuisblijfmama
  BRABANT
  hoi meiden me bevalling zal nog even duren maar zijn er meiden bekend met een stuitbevalling?

  ik heb een hartvormige baarmoeder en deze kleine lig nog steeds in een stuit..kan nog draaien dat weet ik maar mijn baarmoeder is afwijkend....hartvormig zonder tussenschot dus ze mogen het niet draaien...

  zijn er meiden die ook een baarmoeder heeft die hartvormig is?en hoe is het om een keizersnede te hebben heb 3 bevallingen gehad...maar wil toch weten hoe een keizersnede is en of stuitbevalling

  dankje wel alvast!!
   
 2. Saz667

  Saz667 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.779
  138
  63
  Onze jongste lag ook een hele poos in stuit. Met 35+3 lag ze met het hoofd naar beneden, met 37+4 draaide ze tijdens een echo van hoofdligging naar dwars binnen 10 seconden en een kwartier later weer naar hoofdligging.

  Toen mijn vliezen braken met 37+6 lag ze ineens weer in stuit, en ik zou voor een stuitbevalling gaan. Echter kreeg ik geen weeën en lag ze de volgende middag ineens dwars en kreeg ik een keizersnede..

  Heb dus helaas geen ervaring met een stuitbevalling, maar wel met een keizersnede. Wat me op zich wel is meegevallen, maar het herstel duurt echt zoveel langer! Was binnen 48 uur na de operatie thuis, want vond het verschrikkelijk om in het ziekenhuis te liggen. Na 3 weken durfde ik pas weer een gewone positiebroek te dragen ivm rand precies op het litteken, daarvoor alleen maar leggings die helemaal over mijn buik gingen. Heb pas na 4 weken de oudsten weer een keer zelf naar school gebracht, en officieel mag ik nu na 5 weken nog niet de kleine in maxi cosi optillen enzo. Heb af en toe in de avond nog wat last van mijn buik en bij te lang en te snel lopen.

  Wat in mijn geval er vooral voor heeft gezorgd dat ik er vrede mee heb dat het een keizersnede is geworden, is dat er tijdens de operatie bleek dat er een knoop in de navelstreng zat. Dus bij een gewone of stuitbevalling hadden er ook heel goed flinke complicaties kunnen ontstaan.
   
 3. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.706
  750
  113
  Mijn zoon lag ook in stuit, en een versie met 35 weken was mislukt. Ik heb een geplande keizersnede gehad, bijna 3 weken geleden.

  De keizersnede zelf was me reuze meegevallen. Je krijgt een urine katheter en infuus, en daarna werd bij mij de ruggenprik gezet. Hier heb ik alleen een klein prikje van gevoeld, vd huid te verdoven ruggenprik zelf heb ik niet gevoeld.

  Mijn zoon was binnen een kwartier geboren, en werd op de ok al door de kinderarts nagekeken. Daarna werd hij bij me gelegd en heeft al meteen aan de borst gedronken.

  Enkele minuten voordat ik de baby bij me kreeg werd ik ontzettend misselijk. Omdat je plat ligt vond ik dit erg eng. Via het infuus heb ik daar wat voor gekregen, en voelde me toen heel snel weer oké.

  Ik heb een uurtje op de recovery gelegen met de baby en man lekker bij me. Dinsdag ochtend was de keizersnede en donderdagmiddag mocht ik naar huis. Ik ben een paar keer stukjes gaan wandelen en doe kleine dingen in huis, zoals stof afdoen en het wasmachine aanzetten. Mijn onderbuik voelt nog beurs aan, maar gezien hoe moeizaam ze mijn zoon uit de baarmoeder kregen is dit niet heel vreemd. Mij is nadien ook gezegd dat hij via de natuurlijke weg niet geboren had kunnen worden omdat hij heel ongunstig lag.

  Wegens ervaringen uit mijn naaste omgeving, durfde ik een vaginale stuitbevalling niet aan en heb dus bewust voor een keizersnede gekozen. Succes met je keuze.
   
 4. priscilla1987

  priscilla1987 Fanatiek lid

  14 jul 2008
  2.977
  149
  63
  Vrouw
  thuisblijfmama
  BRABANT
  ja ik hoop natuurlijk dat de kleine draait maar me gyn zei vorige keer ook een stuitbevalling maar lees dus ook dat je als nog naar ok kan als het toch keizersnede wordt is echt moeilijk kiezen...
   
 5. Bloem2310

  Bloem2310 Fanatiek lid

  6 aug 2016
  2.080
  1.249
  113
  Ik heb ook, op eigen verzoek, een stuitbevalling gedaan. Ben doorverwezen naar een gyn met een specialisme in stuitbevallingen. Alles verliep hetzelfde als bij een gewone bevalling. Alleen tegen het einde verloopt het iets anders. Je moet een tijdje je persweeen wegpuffen omdat de billen zorgen voor persdrang terwijl je geen volledige ontsluiting hebt. Zodra je het lichaampje hebt uitgeperst moet je stoppen met persen. De gyn duwt dan tijdens je laatste pers het hoofdje onder je schaambot door, door op je buik te duwen. Dit doet geen pijn hoor! Billetjes, schaamdeel en voetjes kunnen wat blauw zijn omdat het lichaampje de druk op vangt van het geboortekanaal. Dit was bij mijn meisje echter niet het geval en ze had een goede score.
  Ik zou het zo weer doen!

  Als je nog vragen hebt kun je me altijd een pb sturen.
   
 6. priscilla1987

  priscilla1987 Fanatiek lid

  14 jul 2008
  2.977
  149
  63
  Vrouw
  thuisblijfmama
  BRABANT

  is het ook zo dan dat je voor de heupjes foto's moet gaanmaken na zoveel maanden ik zit nog in twijfel wel niet doen ik ben best wel snel in bevallen ook...moest je ook ingeleid worden?of mocht je hem gewoon uit lopen
   
 7. Bloem2310

  Bloem2310 Fanatiek lid

  6 aug 2016
  2.080
  1.249
  113
  Ja, na drie maanden moest ik een foto laten maken van de heupjes. Echter zag de kinderarts bij het eerste consultatiebezoek al dat haar heupjes oke waren dus dit was allemaal oke.

  Ik heb mijn bevalling gewoon uitgelopen, met 41+3 begonnen mijn weeen. Soms willen ze inleiden inderdaad, als het erop lijkt dat het kindje wat groot gaat worden. Mijn meisje woog bij de geboorte 3415 gram dus ook geen kleintje, maar dat ging prima.

  Ook is het niet zo dat ze willen dat de bevalling snel gaat. Mijn bevalling duurde uiteindelijk 42 uur (niet door de stuitligging maar vanwege mijn angst voor ziekenhuizen) en niemand die er haast achter zette. Ze lieten het gewoon op zn beloop.

  Natuurlijk is het een hele moeilijke beslissing, vond ik ook hoor! Daarom moet jij de keuze maken waar jij je goed bij voelt. En kijk of er een gyn in je buurt is met veel ervaring met stuitbevallingen.
   
 8. priscilla1987

  priscilla1987 Fanatiek lid

  14 jul 2008
  2.977
  149
  63
  Vrouw
  thuisblijfmama
  BRABANT
  ja ik ga in bravis bevallen heb wel of dokter poots op dr pal in gedachten maar zal het eens bespreken ik heb allemaal dysmatuurtjes..deze zal ook niet groot worden wil hem wel ook uitlopen vorige inleiding was echt niet leuk met een tampon die gyn was net nieuw
   
  Bloem2310 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina