Hoi hoi, Ik heb even een vraagje. Af en toe kolf ik af, zodat papa ook eens een flesje kan geven, dat vindt hij wel leuk op zn tijd Nu wilde ik gisteren melk opwarmen dat 1 dag in de koelkast stond. Er zaten allemaal witte stukjes in en toen ik het had opgeward rook/smaakte het zuur. Ik heb het mijn dochter dus maar niet gegeven.... Kan een van jullie mij misschien vertellen hoe dit komt? Alvast bedankt!
Ja dat kunnen we De melk is al aan het voorverteren. Het ziet er dan wat geschift uit en kan i.d.d. zuur ruiken. De melk is nog helemaal goed en als je het voorzichtig zwenkt dan wordt het weer wat meer 1 geheel.Dit hoeft echter niet omdat nog goed is. Het vet kan alleen wel wat aan het bakje/flesje blijven kleven. Overigens drinken baby's geen bedorven melk. Maar ik snap dat je het niet op die manier wilt testen. Zet je koelkast goed koud en dan is het zeker 5 dagen achter in de koelkast goed houdbaar. Groeten Rieneke
Heel erg bedankt voor je antwoord Rieneke! Erg fijn! Ik heb nu nog een flesje staan, die kan ze dan makkelijk vandaag drinken. Ik vond het zelf zo zuur smaken de vorige keer, dat ik dacht dat het echt niet meer goed was!! Fijn, nu kan ik het met een gerust hart geven! Ik hoorde ook ergens dat je moedermelk niet mag schudden, klopt dat? Groetjes!
Hoi, Graag gedaan, fijn om iemand gerust te kunnen stellen. Schudden van moedermelk kun je i.d.d. beter niet doen. Moedermelk bevat levende bestandsdelen en als je die heel hard gaat schudden kunnen die kapot gaan. Zwenken is daarom beter. Groeten Rieneke