Deeg foccacia laten rijzen, maar vanavond pas eten...

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 20 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Het moet een uur rijzen... maar ik moet vanmiddag weg, 17u thuis en dan wil ik het pas afbakken. wat is wijsheid?
    Nu rijzen een uur zoals in recept en dan koelkast in of tot 17 laten rijzen buiten koelkast?
     
  2. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik zou het in de koelkast laten rijzen. Heb dat wel met andere deegsoorten gedaan, maar niet met focaccia trouwens.
     
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.567
    113
    Ligt aan het soort deeg. Pizzadeeg kan gerust een uurtje of 5 rijzen op kamertemperatuur. Foccacia wil je denk ik luchtiger dus gebruik je meer gist of ander rijsmiddel. Ik zou een half uur buiten koeling laten rijzen en daarna rustig verder laten rijzen in de koelkast.
     
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.394
    21.776
    113
    Ik zou het in de koelkast laten rijzen.
     

Deel Deze Pagina