Succesrecept soep

Discussie in 'De lounge' gestart door juffie81, 6 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
  2. JoG

    JoG Actief lid

    16 okt 2016
    127
    31
    28
    NULL
    NULL
    Dit is hoe ik snert maak, de pan gaat meestal de eerste dag al leeg haha

    [ ] 1 pak spliterwten
    [ ] 1 kilo prei gesneden (alleen het lichte gedeelte van de prei)
    [ ] 1 kilo vlees ribbetjes of hamlappen
    [ ] 1 ui
    [ ] Aardappels in blokjes ( hoeveelheid beetje zelf kijken)
    [ ] 1 rookworst op plakjes
    [ ] 1 pakje gerookte spek
    [ ] Zout na smaak

    Spliterwten afspoelen
    Alles in de pan behalve aardappels
    Water toevoegen zodat de inhoud net onder water staat
    Paar uur laten pruttelen
    Als vlees goed gaar is aardappels toevoegen
    Nog een uurtje pruttelen en klaar

    Ongeveer 5 liter soep

    Je kan ook nog varkenstaartjes of Vakensschenkel toevoegen voor extra smaak
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Taartjes, Mamafiets en Bloemenmeisje vinden dit leuk.
  3. Bloemenmeisje

    Bloemenmeisje Niet meer actief

    Dit is ook precies mijn succesrecept! Haha. Ik ben het nu ook aan het maken. Alleen doe ik er nog een theelepeltje chilipoeder doorheen voor pittige erwtensoep. Heeerlijk!
     
  4. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.415
    30.758
    113
    Vrouw
    Dat is veel vlees. Of ligt dat aan mij?
    Maar het is we wel echt weer voor nu... Ik ga binnenkort eens een poging wagen.

    Heeft iemand ook een vegetarisch Snert-recept? Dan kan ik die maken als mijn moeder komt.
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  5. Bloemenmeisje

    Bloemenmeisje Niet meer actief

    Ik heb deze laatst voor een familiediner gemaakt (eigen recept) en dit viel enorm in de smaak.

    Zoete aardappel (700 gram - 1 kilo)
    1 Pompoen
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    Blikje kokosmelk (ongeveer 250 ml)
    1 Blikje tomatenpuree
    Blikje gezeefde tomaten
    Gesneden lente-ui
    2 bouillonblokjes
    Scheutje kokosolie of olijfolie (om mee te bakken)
    1 liter water


    Zoete aardappel schoonmaken, schillen en in blokjes van 1 cm snijden.
    Ui snipperen en knoflook in stukjes snijden. Dit aanfruiten in de pan met paprikapoeder, totdat de ui glazig ziet. Zoete aardappel erbij en lichtjes aanbakken.
    Liter water en twee bouillonblokjes toevoegen en zachtjes laten koken. Pompoen in partjes snijden en zaden verwijderen, schillen en in blokjes van 1 cm snijden.
    Pompoen en blikje gezeefde tomaten in de pan doen (zorgen dat alles goed onder water staat) en dit alles zachtjes laten koken totdat de zoete aardappel zacht geworden is.
    Vervolgens doe je de kokosmelk en de tomatenpuree erbij en pureer je het geheel met een staafmixer.
    Daarna snijd je de lente-ui in ringen en voeg je dit toe aan de gepureerde soep.
    Theelepeltje chilipoeder erbij en peper en zout naar smaak toevoegen en de soep nog even zacht laten pruttelen. Voor het serveren snijd je nog even platte peterselie en voegt dit toe in het kommetje. Succes gegarandeerd! :thumup:

    Naanbrood is er erg lekker bij!
     
  6. Bloemenmeisje

    Bloemenmeisje Niet meer actief

    Ik maak hem momenteel vegetarisch! Gewoon het vlees weg laten en 2 liter water toevoegen. Dan wordt hij ook heerlijk!
     
  7. JoG

    JoG Actief lid

    16 okt 2016
    127
    31
    28
    NULL
    NULL
    @Mamafiets
    Het lijkt idd veel vlees
    De prei en spliterwten koken natuurlijk helemaal weg waardoor ik het wel fijn vind dat je dan veel vlees hebt, je zou ook minder vlees kunnen doen

    Ik doe zelf als ik de soep opschep nog een snufje witte peper erbij in de kom
     
  8. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.487
    113
    ik maak het ook met zoveel vlees hoor, je hebt wat ribbetjes, karbonaatje of krabbetjes nodig met wat bot zodat je wat smaak aan je soep krijgt, ik gooi er ook wat spek in, je gooit er namelijk geen bouillon blokje in. en het bottige vlees haal je er ook weer uit, en snij je t vlees van Klein, dan hou je een stuk minder over qua gewicht.
     
  9. JoG

    JoG Actief lid

    16 okt 2016
    127
    31
    28
    NULL
    NULL

    Klopt vaak doe ik er ook een varkensschenkel bij in voor extra smaak.
    Mijn moeder doet er ook varkensstaarten bij in maar die hoeven voor mij dan weer niet haha. De smaak van de soep word er wel heel lekker van
     
    mamameer vindt dit leuk.
  10. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
    Lekker! Ik vandaag ook.
    Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
     
  11. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    3.278
    1.441
    113
    Heeft iemand toevallig een recept van lekkere (dikke) mosterdsoep? Ik heb al van alles geprobeerd maar heb nog geen perfecte mosterdsoep gevonden.
     
  12. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Precies mijn gedachte, daar gaat een heel varken in.

    Ik maak 'm hetzelfde maar laat al het vlees achterwege.
     
  13. JoG

    JoG Actief lid

    16 okt 2016
    127
    31
    28
    NULL
    NULL
    Ingredienten
    [ ] Klontje boter
    [ ] 1 eetlepel bloem
    [ ] 250 ml kookroom
    [ ] 1 prei
    [ ] 1 tot 1.5 eetlepels mosterd
    [ ] 1 liter Kippenbouillon
    [ ] Spekjes
    [ ] Rode ui
    [ ] Knoflook poeder
    [ ] Uienpoeder
    Voorbereidingen
    Prei in zo dun mogelijke ringen snijden
    Spekjes, ui met uienpoedee en knoflook poeder bakken
    Kippenbouillon maken
    Bereidingswijze
    Spekjes bakken met ui en poeders en dan in een schaaltje doen
    Klontje boter smelten en eetlepelbloem toevoegen
    Bouillon beetje bij beetje toevoegen
    Mosterd toevoegen
    Kookroom toevoegen
    Spekjes mengsel toevoegen
    Nog 10 min pruttelen en klaar
    Net opscheppen wat van de prei erbij in de soepkom
    1 liter soep voor ongeveer 4 personen

    Zo maak ik de mosterd soep
    Hoe meer boter en bloem je doet hoe dikker de soep word
    Mosterd is na smaak toevoegen
     
  14. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    :cry::cry::cry: zoveel lekkere soepen en ik zit opgescheept met een kerel die alleen maar tomaat, champignon of groentensoep wil. En een dochter die het helemaal vertikt te eten.
    Zucht !
     
    vinorosso vindt dit leuk.
  15. JoG

    JoG Actief lid

    16 okt 2016
    127
    31
    28
    NULL
    NULL
    Hier hetzelde.
    Hoef echt niet met snert of bonensoep aan te komen bij man.
    Vaak maak ik voor hem iets anders en vraag dan aan ouders, oma's en opa's of die lekker snert of bonensoep komen eten
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  16. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    3.278
    1.441
    113
    Thnx ik gs het uitproberen
     
  17. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
  18. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.719
    113
    Supersnelle doperwtensoep

    Ui
    Pak diepvries doperwtjes
    Bouillonblokje
    Creme fraiche
    Verse munt

    Snipper de ui en fruit in wat olijfolie. Voeg doperwtjes toe en schep een paar keer om. Voeg kokend water toe (de boel moet goed onder staan, maar niet teveel) en het bouillonblokje. Laat ongeveer 10 min koken. Pureer met de staafmixer en wat blaadjes munt. Voeg bij het serveren nog wat gesneden munt en versgemalen zwarte peper toe
     
  19. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.415
    30.758
    113
    Vrouw
    Mosterd soep :p maak me gek!
     

Deel Deze Pagina