Ik ook maar dan wel met de tip van de balsamico erdoor! @maartje84; wat voegt dat precies toe? Wordt ie voller of zo?
Deze soep vinden wij heerlijk: Courgettesoep 1 ui 2 a 3 tenen knoflook 3 grote courgettes Ongeveer 800 ml bouillon (water met 2 blokjes) 250 gr mascarpone Peper en zout Ui met knoflook in de olijfolie fruiten. Courgette in plakken snijden van maximaal 0.5 cm dik en deze bij gefruite ui en knoflook voegen. Geheel 5 minuten zachtjes bakken onder veel roeren. Bouillon toevoegen en alles zo'n 20 min laten koken tot de courgette goed zacht is. Vuur uitzetten en met staafmixer alles glad maken. Soep door de zeef halen en dan mascarpone toevoegen en evt nogmaals staafmixer erdoor. Naar smaak peper en zout toevoegen. De mascarpone kun je eventueel vervangen door Boursin of room.
https://veganheaven.org/recipe/vegan-corn-chowder-with-potatoes/ Maissoep, maak deze vaak als lunch, super lekker!
https://10xgezonder.nl/boerenkoolsoep-met-rookworst-en-witte-bonen/ Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen, ook erg lekker!