Succesrecepten die kinderen ook lekker vinden?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door bunchy, 7 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.277
    25.747
    113
    @sabagirl en @Wellesnietes ik zal later vandaag even ervoor gaan zitten, want ik moet wat recepten uittypen.

    Ik heb wel een link voor 1 van de kipstoofpotjes en voor de carnitas:
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R767224/kip-gestoofd-in-witte-wijn
    https://www.eetspiratie.nl/carnitas-krokant-varkensvlees-slowcooker/

    Ik maak beide gerechten klaar in een slowcooker en dan vervang ik bij het stoofpotje de kippenpoten voor kipfilet, voeg minder toe en het duurt 4 uur ipv 30 min. En bij de carnitas zal het ook wel in een gewone braadpan kunnen, maar dan is de stooftijd korter. Ik weet alleen niet precies hoe lang, maar iig tot de hamlappen uit elkaar vallen.
     
    sabagirl vindt dit leuk.
  2. Wellesnietes

    Wellesnietes Niet meer actief

    Ik ben de trotse eigenaar van een slowcooker dus dat komt goed! Bedankt!
     
    Adje vindt dit leuk.
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.255
    6.154
    113
    Vervelend he :( hier zijn soepen (alles gepureerd, geen stukjes ;)) wel te eten en stamppotten als boerenkool. Zolang er maar geen structuur in zit. En pittig eten. Een gekruid kipkluifje bijv. Ok, dan moet het vlees wel eraf gesneden worden, want ieuw vieze vingers doet hij niet aan, maar de smaak kan hij wel waarderen.

    Maar hier ook af en toe dingen die hij niet lust, want ja, ik lust ook wel eens wat met een bite.
    En met alles wat hij wel lust, lust een ander kind dan weer niet, dus ik heb ook altijd wel een zuchtend/vieskijkend kind aan tafel.:rolleyes:
     
  4. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Weke vulling van ravioli nemen jullie? De kazen?
     
  5. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.285
    1.461
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Ja, mijn kinderen zijn gek op kaas
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.277
    25.747
    113
    Ik had je nog het kip stroganoff recept beloofd (kwam er niet eerder aan toe :oops:)

    600 gr kipfilet (in blokjes)
    1 rode paprika, gesneden
    1 groene paprika, gesneden
    1 ui, grof gesnipperd
    350 gr passata
    150 gr creme fraîche
    200 ml water (bouillon)
    150 gr champignons, in plakjes
    Ca. 3 eetlepel stroganoff kruidenmix

    Kip aanbakken en daar de paprika en ui aan toevoegen en mee bakken. Dan ook de kruiden toevoegen en alles even goed omscheppen. Dan passata en bouillon toevoegen en laten pruttelen tot de kip gaar is. Ondertussen de champignons op hoog vuur bruin bakken in een andere pan (hoeft niet per se zo, maar dat vind ik lekkerder). Tot slot de crème fraîche en de champignons toevoegen en alles goed mengen.
    Lekker met rijst, pasta, aardappelpuree en frietjes.

    Ik maak zelf een stroganoff kruidenmix (zie foto), maar je zou evt. ook alleen paprikapoeder kunnen gebruiken (wel minder dan).
     

    Bijgevoegde bestanden:

    LoveShineALight en sabagirl vinden dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.277
    25.747
    113
    En jij hebt nog de tuna melt en ovenschotel te goed :oops:

    Tuna melt: zie foto
    Ik maak de luie (en winter) versie altijd met ciabatta’s en dan in het tosti apparaat, en als ik wel zelf de broodjes maak, doe ik dat op de bbq :D
    En ik heb de hoeveelheden wat aangepast voor mijn gezin, maar ik zou er sowieso veel meer kaas door doen. Die 30gr van Jamie Oliver vond ik wel heel weinig (lekker eigenwijs :roflmao:).
    Eigenlijk maak ik altijd veel te veel van de tonijnsalade, maar die is een dag later ook nog lekker en ook bv op een toastje. Dus dat doe ik express.

    Ovenschotel kip, banaan en perzik
    • 3 à 4 kipfilets
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 of 3 hele bananen in plakjes
    • 1 blik perzikschijfjes, uitgelekt
    • 1 eetlepel dille
    • 1 à 2 grote uien, gsnipperd
    • 250cc kippenbouillon (van een heel bouillonblokje)
    • bloem
    • peper en zout naar smaak
    • olijfolie of bakboter
    Kipfilet schoonmaken, bestrooien met zout en peper, en goed door de bloem wentelen. (Als ik hier geen zin in heb, bak ik later met de ui een kleine eetlepel bloem mee voor de binding van de saus).

    Boter in ruime koekenpan verhitten en kip even aanbraden (beetje bruinen, hoeft niet gaar). Kip in de overschaal leggen.

    In het baksel van de kip het gesnipperde uitje fruiten. Vervolgens tomatenblokjes, bouillon en dille toevoegen. Banaan en perzik aan de saus toevoegen en even meewarmen. Saus over de kip in de ovenschaal scheppen.

    Ovenschaal ca 30-40 minuten in voorverwarmde (180 C) oven plaatsen.

    Hier eten we vaak iets van aardappelen bij, zoals: (kreukel)frietjes uit de airfryer, pommes duchess, rösti (rondjes), geroosterde aardappeltjes, gebakken krieltjes, aardappelpuree, etc.
    Maar het zou ook met rijst kunnen.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    LoveShineALight en Wellesnietes vinden dit leuk.
  8. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik ga die vandaag ook maken.
    Hoop dat het hier ook een succes is!
     
  9. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.285
    1.461
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Ik hoop het ook, bij ons zijn ze gek op kaas dus heb ik er wel flink wat geraspte kaas overheen gedaan.
     
  10. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113

Deel Deze Pagina