Mijn gewone bammetjes van de Appie bevatten ook geen suiker hoor. AH bastille brood: Ingrediënten Ingrediënten: Volkoren TARWEmeel, water, TARWEgluten, bakkersgist, gepofte TARWE, zonnebloempit, lijnzaad, moutmeel (GERST, TARWE), LUPINE, gejodeerd zout, rijstmeel, TARWEgries, pijnboompit, raapolie En ook de andere broden uit de Les Pains lijn en liefde&passie brood van Appie zijn zonder suiker. Net als bij mijn weten de Jumbo Goudeerlijk broden. De Appie heeft ook dadelstroop, is ook erg lekker! Staat bij de appelstroop. In je zoete dingen kan je ook meer smaak geven door andere ingrediënten. Lekker experimenteren!
Lijnzaad is een uitstekende ei vervanger hoor! Google maar eens op flax egg. Ik gebruik het in alle recepten als vervanging. Wat ik het fijnste vind is lijnzaad koken in een klein laagje water, goed blijven roeren. Na een paar minuutjes door een zeef en dan is het water een slijmerige substantie geworden die heel erg op rauw ei lijkt.
Waar dan? In de allergie info staat alleen lupine en gluten. En een voedingsmiddel mijden ivm een dieetkeuze is natuurlijk heel anders dan het moeten mijden ivm een allergie, waarbij het een probleem kan zijn als er een allergeen aanwaait van de lopende band ernaast. Ik denk dat je het jezelf vrij ingewikkeld maakt, maar dat is natuurlijk aan jou.
Mijn zoontje is allergies, ik geef bv Edit: ik heb online gevonden wat je bedoeld er moet idd een soort les pains zijn die het niet heeft ( de ander wel, ik had ze ook al eens bekeken maar ben denk ik niet vroeg genoeg in de winkel haha. Heb die zonder nog niet gezien bij onze kleine appie ) Ik ben trouwens begonnen met koemelk en soja vrij ivm de allergie van mn zoontje. Ben me nu alleen meer aan het inlezen en wil andere extra dieet keuzes maken. Maar koemelk en soja is noodzaak geen bewuste dieet keuze geweest
Ik gebruik nooit ei in mijn brood. Je kunt ook de 'standaard' broden maken. Bloem (naar keus), wat zout naar smaak, gist, en water. Evt lijnzaad, sesamzaad, maanzaad of wat dan ook toevoegen. Je kunt er een klontje boter bij doen en eventueel een scheut melk, ook een lepeltje suiker indien gewenst. Alles kneden in kneedmachine of broodbakmachine. Laten rijzen (in een vorm of zelf bolletjes maken) en afbakken.