borrelhapjes

Discussion in 'De lounge' started by Hester, Jan 6, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hester

    Hester Niet meer actief

    Hoi allemaal,
    Graag zou ik wat leuke en lekkere ideetjes willen voor lekkere hapjes op een verjaardag.
    Zouden jullie met mij mee willen denken?
    Het moet niet TE ingewikkeld zijn :) Alvast bedankt :)
    Groetjes Hester
     
  2. carriebradshaw

    carriebradshaw Actief lid

    Jul 1, 2014
    147
    0
    0
    Copywriter
    Vlaams-Brabant
    Altijd een succes bij ons: gevulde champignons.
    Steeltjes eruit draaien en fijnsnijden, mengen met kruidenkaas en rauwe fijngesneden stukjes spek. Champignons opvullen, 20 minuten in een warme oven en klaar.
    Zo in elkaar gebokst en heel lekker!
     
  3. femmy

    femmy Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,061
    0
    0
    Administratie
    lijkt me heerlijk, snel eens uitproberen. :D
     
  4. femmy

    femmy Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,061
    0
    0
    Administratie
    voor kinderen; prikkers met kaas/worst komkommer in verschillende figuurtjes (van die kleine uitprikfiguurtjes).

    de laatste keer had ik monchou gemengd met een uitje en kerrypoeder in een plakje rookvlees gerold, het was zo op!
     
  5. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    - Braadsticks
    - Gevulde eitjes
    - Gehaktballetjes
    - Wraps met tonijnsalade, wat sla en peper en zout in kleine stukjes.
    - Knakworstje in bladerdeeg.
     
  6. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    Jul 20, 2012
    583
    0
    0
    Gehaktballetjes
    Gevulde eieren
    Rookvlees rolletjes gevuld met gekruide monchou
    Knakworstjes in bladerdeeg
    Ham/kaas in bladerdeeg
    Frikandel/curry in bladerdeeg
    Ham/kruidenkaas in bladerdeeg
    Appel/rozijnen/kaneel in bladerdeeg
    Kipvleugeltjes/drumsticks/etc marineren en de oven in
    Dadels gevuld met geitenkaas
    Wraps met kruidenkaas en rauwe ham of zalm
     
  7. minon

    minon Niet meer actief

    Frikandel en curry in bladerdeeg
    Kipsate in bladerdeeg (kip ui en paprika bakken met kipkruiden. Lepel satesaus erdoor doen dat het net smeuig is. Niet nat. Dan helemaal koud laten worden. In bladerdeeg doen en 20 min afbakken volgens de verpakking. Als je het warm maakt dan scheurt het bladerdeeg)
    Gevulde eieren
    Wraps met gerookte kip en bosui
    Kipfilet met ananas
     
  8. Tennes

    Tennes Niet meer actief

    Borrelbrood -

    Bovenstaande is hier altijd een groot succes. Kan ook met een grote rustieke stokbrood.
     
  9. Mupke10

    Mupke10 Actief lid

    Jun 20, 2011
    136
    8
    18
    NULL
    twente
    Wrap besmeren met filet americain, dan rucola erop en oprollen, inpakken in alufolie en laten opstijven in de koelkast.

    Mooie dikke omelet goed droogbakken in de pan, roomkaas erop, inpakken in folie en ook laten opstijven in de koelkast.
     
  10. mnonc

    mnonc Fanatiek lid

    Mar 9, 2012
    2,589
    0
    0
    Hier een succes:
    Bladerdeeghapjes met cherrytomaatjes geitenkaas en basilicum
    Nodig:
    Bakje cherrytomaten
    Pakje geitenkaas
    Basilicum
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    Pijnboompitten

    Over voorverwarmen op 180 graden
    Snipper een ui, en snij 2 teentjes knoflook fijn.
    Snij de tomaatjes in 4 delen.
    Fruit de ui en knoflook en gooi daarna de tomaatjes erbij.
    Snij basilicum klein en gooi dat tegelijk met pijnboompitten erbij.
    Na een minuutje draai je t gas uit en maak je de geitenkaas klein (ik breek t af) en gooi dat erbij. Ik roer nog 1x en dan verdeel ik het over de bladerdeeg.
    20 minuutjes in de oven en klaar.
     
  11. Butterfly1109

    Butterfly1109 Fanatiek lid

    Jan 3, 2015
    1,620
    43
    48
    Uhmm wat zie ik hier een lekkere dingen voorbij komen! Zaterdag organiseren wij een nieuwjaarsborrel, dus ik onthoud dit allemaal eventjes :)
     
  12. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    Sep 15, 2008
    2,803
    70
    48
    Female
    dat borrelbrood had ik willen maken met de jaarwisseling maar ik had al zo veel :) het ziet er zo leuk uit

    wat ik wel heb gemaakt en wat een succes was:

    pizza bonbons, echt heel simpel en lekker
    pizza-bonbons-1a.jpg
    Pizza bonbons - Laura's Bakery

    en deze mini tortilla bakjes met mexicaans gekruid gehakt en wat groente en kaas (net wat je zelf lekker vindt)

    Passion for Savings Mini Taco Bowls Recipe!
    Mini-Taco-Bowls-Recipe.jpg
     
  13. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Wat leuk!

    Ik ga bij de volgende verjaardag en hapjes pan bik de slager halen. €47,50 voor 144 hapjes:saté/grilworst/gehaktballetjes/kip kluifjes/kippeling
    was echt heerlijk
     
  14. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    Sep 15, 2008
    2,803
    70
    48
    Female
    Ik heb even moeten googlen om te begrijpen wat je bedoelt met "hapjes pan bik de slager" maar heb het gevonden :D:D
    ook erg handig maar wel veel vlees
    Ik zou er dan zelf wel iets anders naast willen maken

    Hester hoeveel gasten krijg je?
    op de ah site zijn ook leuke hapjes te vinden

    blinis gerookte zalm.jpg
    dit is een lekkere en die blini's zijn ook kant en klaar te koop
    Bieslookblini's met zalm - Recept - Allerhande - Albert Heijn

    gerookte kip rozemarijn mayo.jpg
    Stokjesbrood gerookte kip, sla en rozemarijnmayo - Recept - Allerhande - Albert Heijn

    maar misschien is dat te veel werk als je veel gasten krijgt
     
  15. Hester

    Hester Niet meer actief

    Top, bedankt allemaal voor het meedenken! Ik ga er mee aan de slag.
     
  16. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    Jun 9, 2014
    1,312
    1,192
    113
    Ik vind dadels in spek uit de oven altijd zo lekker. Een beetje smaak van een spek/ stroop pannenkoek :D
    Dadels ontpitten, in spek rollen.
    Vlak voordat je ze wilt serveren ongeveer tien min. in een hete oven. Prikkertje erin en klaar!
     
  17. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Deze waren heel lekker en véél minder moeite dan ik dacht! Ben zelf erg gemakzuchtig, maar dit is zo makkelijk, dat ik ze vaker ga maken! Bedankt, Eylem!
    Mijn mixed kitchen: Milföy böre
     
  18. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Oeps typfout bik=bij
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Graag gedaan :D. Ze zijn ook lekker en inderdaad heel simpel!
     

Share This Page