Je kan ook overdrijven natuurlijk. Ik vind dat je ook door TE krampachtig te doen belangrijke voedingsstoffen mis kan lopen. Denk aan verse groenten bijvoorbeeld/ er bestaat altijd een kans dat er toxoplasmose blijft hangen. Al was je nog zo goed. Moet je dan maar over naar de met zout volgestampte potjes? Een restaurant wat groenten bij de rauwe vis bereid is niet alleen een buitengewoon slecht restaurant, maar ook nog eens aansprakelijk. Mocht er onverhoopt een kruisbesmetting plaatsvinden. Vertrouw je het niet: dan vraag ik me af waarom je überhaupt buiten de deur wil eten? Daarnaast: de gemiddelde sushitent heeft -gelukkig- een open keuken. Zo kan je met eigen ogen zien of alles netjes zijn eigen plankje heeft.
Er bestaan helaas ook genoeg louche viszaken . Zo zit er hier in één in het winkelcentrum die je op een kilometer afstand al kan ruiken. Lijkt me niet echt een goede zaak. Voor de meeste vis gaan we trouwens liever een beetje uit de buurt. Naar zee dus. Grootste kans op verse vis, + ik weet dat deze zaak (Simonis) de versheid ook kan garanderen en anders niet aan een zwangere vrouw verkoopt.
Bij sushi is t grootste gevaar de rijst die lang staat, die staat vaak op lauw warme temperatuur in grote pannen lang te staan, het mag niet afkoelen anders plakt het niet meer. En dat broeit. Dus als zwangere zou ik alleen sushi eten als je echt weet dat t super vers is.
9 van de 10 keer zijn de rauwe eieren die ze in de horeca bijvoorbeeld gebruiken om verse mayonaise te maken gepasteuriseerd. Dus ook al is het rauw, maar je mag het dan wel hebben.
Inderdaad ook ik vind het een beetje overdreven. Op deze manier zou ik de negen maanden echt niet volhouden. wat mag je dan nog wel. De kans op Salmonella is nihil en als je het pech hebt dat je het krijgt dan is het ook nog eens niet gevaarlijk voor het kind, maar enkel heel vervelend voor jou. Je wordt ziek. Maar lees de dingen over salmonella en zwangerschap. Het tast niet de vrucht aan! (ik eet ook gewoon zacht gekookte eitjes) Laatst hoorde ik iemand over rauwe ham zoals Parmaham etc. Dat dat al niet mocht. Die persoon was zo paranoia dat ze bijna niets meer durfde te eten. Gevolg dat ze eenzijdig at en het niet goed met haar ging omdat ze voedingsstoffen miste. Ik ben zo ie zo niet zo moeilijk met dingen. Ik heb af en toe best een oester of een sushi gegeten. Ik vraag altijd wel of het vers is. Ook bij de visboer. Deze heeft namelijk twee soorten zalm. De een komt wel vacuumverpakt en de andere is wel vers. Ook restaurants, de een werkt met vacuumzalm en de ander weer niet. Gewoon vragen. Oesters kun je heel goed herkennen las ze niet meer goed zijn. Ze ruiken vooral heel erg vies. 1 of 2 kan dan geen kwaad als je zeker bent dat ze goed zijn. Eet er alleen niet teveel, beetje hetzelfde met lever. Dit mag je wel eten maar met mate en niet elke dag.
Salmonella, niet gevaarlijk voor je kindje he! En wat Warboel zegt, de kans is rete klein!!! Niet te spastisch doen Maar wijze keuze gemaakt ts
Hier de uitleg dat salmonella Niet schadelijk is boor de baby: Bacteriën tijdens de zwangerschap Zwangere vrouwen zijn vaak extra vatbaar voor ziekmakende bacteriën. Het is daarom verstandig voor zwangere vrouwen om zorgvuldig met voedsel om te gaan. Vaak kunnen de bacteriën de placenta niet passeren, waardoor de baby beschermd is tegen de bacteriën. Het zal in de meeste gevallen dus alleen de zwangere vrouw zijn die ziek wordt. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Hieronder valt de Listeria Monocytogenes. Deze bacterie kan wel via de placenta bij de baby terecht komen, wat van leiden tot spontane abortus en een dood geboren baby. Listeria komt voornamelijk voor in rauwe melk en rauwe melkproducten, in rauwe groenten, vooral als deze niet zijn gewassen, paddenstoelen en in voorverpakte vlees en visproducten waaronder paté, kipproducten en visproducten zoals gekookte schelpdieren, gekookte garnalen en gerookte vis. Hoewel de minimale infectieuze dosis van Listeria onbekend is, kan je aannemen dat de bacterie eerst voldoende gegroeid moet zijn voordat het een ziekmakend effect kan hebben. Hierdoor vormen met name voorverpakte rauwe etenswaren die langere tijd bewaard kunnen worden, bijvoorbeeld gerookte zalm en brie van rauwe melk, een risico voor Listeria. Wel of geen rauwe eieren? Eieren, met name verse eieren, zijn geen risico bron voor Listeria. In het verleden is nog nooit een Listeria incident ontstaan door eieren geweest. Wel bestaat er de kans dat de eieren besmet zijn met Salmonella. Als de eieren goed verhit worden zal de Salmonella afsterven en geen gevaar meer vormen. Dit is het geval bij bijvoorbeeld een omelet, hard gekookte eieren of gerechten met ei die nog verwarmd worden zoals cake en quiche. Als de eieren niet verhit worden is het grootste risico op een Salmonellabesmetting al weggenomen door de eieren voor gebruik te wassen. In de meeste gevallen is namelijk de eierschaal besmet. Gebruik daarnaast verse eieren, hoe ouder het ei hoe groter de kans dat er toch een bacterie is binnen gedrongen. Door de eieren in de koelkast te bewaren verklein je ook de kans op bacteriegroei. Als al deze tips opgevolgd worden, bestaat er de kans dat het ei van binnenuit besmet is. Deze Salmonellabesmetting is echter geen direct gevaar voor de ongeboren baby, maar kunnen de zwangere vrouw wel goed ziek maken. De kans op een besmetting bij één spiegelei of zachtgekookt ei is 1 op 20.000, dat komt neer op 0,005%. Het risico op Salmonellabesmetting bij het eten van een bavarois is groter omdat hier meer eieren in verwerkt zijn. In een bavarois met 20 eieren neemt de kans op salmonella besmetting toe tot 20 x 0,005% = 0,1%.