Rollade

Discussion in 'De lounge' started by Polletjepiek, Dec 20, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Hoe weet je wanneer een rollade gaar is?
     
  2. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    Aug 20, 2006
    9,082
    1
    0
    Overijssel
    Das een goeie... uhm... ik zou het niet weten... hahaha
    Ik gok altijd. Staat minimaal 2 uur op het vuur hier...
     
  3. molletje81

    Aug 10, 2009
    45
    0
    0
    Om en om bruin laten garen. Dan water er bij gieten en minimaal 2 uur op z'n zachtst laten sudderen. Om te controleren of het gaar is, even met de vork er in prikken. Succes!
     
  4. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    Aug 20, 2006
    9,082
    1
    0
    Overijssel

    Precies ja! :D
     
  5. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    Sep 14, 2006
    9,364
    200
    63
    Female
    loonadministratrice
    nop
    hij ruikt steeds meer, hoe gaarder ie wordt
     
  6. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Hij is gelukt hoor!!!
     
  7. molletje81

    Aug 10, 2009
    45
    0
    0
    beetje laat, maar lekker gesmaakt? Ik zal ook een rollade kopen voor de Kerst
     
  8. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Het was heerlijk:D
     
  9. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Ik doe rollade aanbraden (overal lekker korstje) daarna beetje water erbij en ongeveer een half uur (regelmatig draaien) sudderen.. Is rollade van zo'n 500/750 gram en hij is dan helemaal gaar.
    Je kunt trouwens een vleestermometertje kopen dan weet je het zeker.
     

Share This Page