Ik zoek een recept voor cake of biscuit om taart te maken zonder ei en koemelk. Melk kan ik vervangen door sojamelk. Ik heb ei vervanger, maar de cake wordt daar niet echt lekker mee. Veel te stevig, niks luchtigs aan. Wie weet een goed recept?
ik ken iemand die ganzen eieren gebruikt ipv kippeneieren. omdat daar iemand allergisch is voor kip. misschien is dat een idee? je kan cakejes ook invriezen.
dit is voor cake (bv cupcakes) 'Cake' zonder eieren 225 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram custardpoeder merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker 225 gram witte basterdsuiker 225 gram boter 1 dl. melk snuf zout Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien. Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is. Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C. (ik zou m alleen geen 5 kwartier bakken, maar eens beginnen met 55minuten ofzo)
en als je googled op egg free cake krijg je bij allrecipes.com een recept voor chocolade cakejes zonder melk en ei.
@ guppienl, ganze eieren zou ik eens aan de ka kunnen vragen of dat geen probleem is. Maar die zijn toch maar een bepaalde periode verkrijgbaar, niet? @ Loesje, wordt de cake ook echt luchtig?
dat weet ik niet precies, maar je kan ze ook niet overal halen. dat zou je moeten opzoeken. daar weten ze dan wel hoe lang ze houdbaar zijn en of er een seizoen voor is. (dacht het niet hoor) ik zal eens kijken of ik de desbetreffende mama nog kan vinden op school
Recepten-verzameltopic voor allergieen (Pagina 1) - Ingezonden recepten - Het "DeLeuksteTaarten" - forum en anders nog even de zoekfunctie van dat forum gebruiken, zijn een heleboel mensen met veel ervaring