Taart vulling tips gevraagd!

Discussie in 'De lounge' gestart door ButterflyPassion, 26 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Goedemiddag,
    Een aantal weken geleden heb ik voor de verjaardag van mn dochter voor het eerst zelf een taart gebakken. Ik heb een fondant taart gemaakt gevuld met almhof chocolade mouse en een laagje kersen jam. Was heerlijk!

    Nu is mn bonusdochter ook bijna jarig. Voor haar ga ik een dripcake maken. Ik heb al een oefentaartje gemaakt, afgesmeerd met een luchtige botercreme en de drips van chocolade ganache gemaakt. Afsmeren en de drips gingen helemaal goed! Maar nu komt het:
    Ik had 3 heerlijke vullingen gemaakt voor in de taart: bastogne, frambozen en witte chocolade. Smaak was echt heel goed. Maar al deze vullingen heb ik gemaakt met als basis de luchtige botercreme. (Die met bloem en melk er in verwerkt) . Dit maakte de taart behoorlijk zwaar vond ik. Nu zou ik in ieder geval 2 smaken dus graag vervangen voor een ander type vulling. Dus bijvoorbeeld slagroom opkloppen en hier de frambozen aan toevoegen. Hebben jullie tips voor mij welke vulling niet te zwaar op de maag valt, en die ik kan maken in dus de smaken bastogne , frambozen en witte chocolade?

    Bedankt!
     
  2. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.187
    1.749
    113
    Misschien heeft @Adje een gouden tip voor je
     
    Adje vindt dit leuk.
  3. Noelle85

    Noelle85 Fanatiek lid

    8 jul 2013
    1.788
    491
    83
    Oh ik had vorig jaar echt een heerlijke aardbeien vulling voor de taart van m'n oudste, die juist heel licht was. Ik zal eens kijken of ik het recept nog kan vinden!

    http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/vullen/a/aardbeienmousse

    Deze was het! Alleen moest het uiteindelijk wel langer in de koelkast om het stijf te laten worden dan er in het recept stond. Man heeft de volgende dag de rest van de vulling gewoon zo opgegeten :D
     
    ButterflyPassion vindt dit leuk.
  4. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.028
    2.894
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik gebruik i.p.v. botercreme wel eens de witte chocolade pasta van AH. Even in de magnetron om 'm smeerbaar te maken. Zo heb je al een hele andere basis als botercreme. Je kunt 'm ook als basislaag gebruiken tussen je lagen. Dan leg je daarbovenop bv vers fruit. Dat lekt dan niet door. Ik gebruik vaak een chocolade biscuit. Dat in combinatie met die pasta en dan bv frambozen of aardbeien, echt héérlijk! Je kunt de bovenkant natuurlijk altijd nog "drippen". En dan misschien nog wat fruit bovenop om het af te maken.

    Edit; die pasta is natuurlijk mierzoet. Het zuurtje van bv framboos is dan ook wel welkom.
     
    ButterflyPassion vindt dit leuk.
  5. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.673
    113
    Ik gebruik meestal dikke slagroom (met klopfix) met aardbeien of frambozen erop. Je kunt ook frambozenjam gebruiken in plaats van botercreme met frambozen.
     
    Neuzeke en ButterflyPassion vinden dit leuk.
  6. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Deze zal ik van de week eens proberen met de frambozen, ben benieuwd!
     
  7. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Klopfix, zal het ook in huis halen. Ben zó bang voor slappe slagroom. Slagroom 35% had ik ook al gelezen.
     
  8. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.168
    10.676
    113
    #8 MadeInUSA, 26 jul 2020
    Laatst bewerkt: 26 jul 2020
    Drie lagen vulling, en dan ook nog drie smaken, is sowieso wat veel. Less is more ;)
    Je zou ook bv een laag witte chocoladecreme kunnen doen en daar frambozen of ander rood fruit op doen, en een laag frambozen botercreme. De bastogne is wat mij betreft teveel van het goede. Je hebt ook nog taart.
    Edit: als je 3 lagen wilt kan je ook in thema blijven en als derde laag een laagje frambozenjam
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.261
    25.717
    113
    #9 Adje, 26 jul 2020
    Laatst bewerkt: 26 jul 2020
    Ik zou een lichtere botercreme als basis gebruiken. Bv deze: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/botercreme-op-basis-banketbakkersroom-recept/ en daar de smaakmakers aan toevoegen.

    En anders slagroom als basis met klopvast. Of gelijke delen slagroom en mascarpone samen opkloppen met poedersuiker, dat blijft van zichzelf al steviger. Maar ook daar kan je voor de zekerheid ook wat klopvast aan toevoegen.

    Of een vruchtencurd gebruiken. Dat is lekker fris en geeft veel smaak. Alleen geeft het geen dikke laag. In jouw geval dan de frambozencurd (https://www.volgdekruimels.nl/frambozen-curd/), maar sinaasappelcurd, passievruchtencurd, oid. is ook heerlijk.

    De witte chocolade kan je ook als ganache montee maken: https://gwennsbakery.nl/truffeltaart/

    Edit: verkeerde link van de botercreme. Ik bedoelde deze: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/botercreme-op-basis-italiaanse-meringue/. Die is nog iets lichter dan die met banketbakkersroom
     
    ButterflyPassion vindt dit leuk.
  10. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Haha, de taart wordt ook ' veel '. Echt een puber meisjes taart. Normaal ben ik het inderdaad echt volledig met je eens, less is more. En had ik het gehouden bij enkel witte chocolade en framboos. Maar ik weet zeker dat ik door deze combinatie mn bonusdochter héél blij ga maken ;) . Dit is een beetje het idee : Screenshot_20200719-214526_Google.jpg
     
  11. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Top dankje ! Hier kan ik echt wat mee
     
    Adje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina