Goedemiddag, Een aantal weken geleden heb ik voor de verjaardag van mn dochter voor het eerst zelf een taart gebakken. Ik heb een fondant taart gemaakt gevuld met almhof chocolade mouse en een laagje kersen jam. Was heerlijk! Nu is mn bonusdochter ook bijna jarig. Voor haar ga ik een dripcake maken. Ik heb al een oefentaartje gemaakt, afgesmeerd met een luchtige botercreme en de drips van chocolade ganache gemaakt. Afsmeren en de drips gingen helemaal goed! Maar nu komt het: Ik had 3 heerlijke vullingen gemaakt voor in de taart: bastogne, frambozen en witte chocolade. Smaak was echt heel goed. Maar al deze vullingen heb ik gemaakt met als basis de luchtige botercreme. (Die met bloem en melk er in verwerkt) . Dit maakte de taart behoorlijk zwaar vond ik. Nu zou ik in ieder geval 2 smaken dus graag vervangen voor een ander type vulling. Dus bijvoorbeeld slagroom opkloppen en hier de frambozen aan toevoegen. Hebben jullie tips voor mij welke vulling niet te zwaar op de maag valt, en die ik kan maken in dus de smaken bastogne , frambozen en witte chocolade? Bedankt!
Oh ik had vorig jaar echt een heerlijke aardbeien vulling voor de taart van m'n oudste, die juist heel licht was. Ik zal eens kijken of ik het recept nog kan vinden! http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/vullen/a/aardbeienmousse Deze was het! Alleen moest het uiteindelijk wel langer in de koelkast om het stijf te laten worden dan er in het recept stond. Man heeft de volgende dag de rest van de vulling gewoon zo opgegeten
Ik gebruik i.p.v. botercreme wel eens de witte chocolade pasta van AH. Even in de magnetron om 'm smeerbaar te maken. Zo heb je al een hele andere basis als botercreme. Je kunt 'm ook als basislaag gebruiken tussen je lagen. Dan leg je daarbovenop bv vers fruit. Dat lekt dan niet door. Ik gebruik vaak een chocolade biscuit. Dat in combinatie met die pasta en dan bv frambozen of aardbeien, echt héérlijk! Je kunt de bovenkant natuurlijk altijd nog "drippen". En dan misschien nog wat fruit bovenop om het af te maken. Edit; die pasta is natuurlijk mierzoet. Het zuurtje van bv framboos is dan ook wel welkom.
Ik gebruik meestal dikke slagroom (met klopfix) met aardbeien of frambozen erop. Je kunt ook frambozenjam gebruiken in plaats van botercreme met frambozen.
Klopfix, zal het ook in huis halen. Ben zó bang voor slappe slagroom. Slagroom 35% had ik ook al gelezen.
Drie lagen vulling, en dan ook nog drie smaken, is sowieso wat veel. Less is more Je zou ook bv een laag witte chocoladecreme kunnen doen en daar frambozen of ander rood fruit op doen, en een laag frambozen botercreme. De bastogne is wat mij betreft teveel van het goede. Je hebt ook nog taart. Edit: als je 3 lagen wilt kan je ook in thema blijven en als derde laag een laagje frambozenjam
Ik zou een lichtere botercreme als basis gebruiken. Bv deze: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/botercreme-op-basis-banketbakkersroom-recept/ en daar de smaakmakers aan toevoegen. En anders slagroom als basis met klopvast. Of gelijke delen slagroom en mascarpone samen opkloppen met poedersuiker, dat blijft van zichzelf al steviger. Maar ook daar kan je voor de zekerheid ook wat klopvast aan toevoegen. Of een vruchtencurd gebruiken. Dat is lekker fris en geeft veel smaak. Alleen geeft het geen dikke laag. In jouw geval dan de frambozencurd (https://www.volgdekruimels.nl/frambozen-curd/), maar sinaasappelcurd, passievruchtencurd, oid. is ook heerlijk. De witte chocolade kan je ook als ganache montee maken: https://gwennsbakery.nl/truffeltaart/ Edit: verkeerde link van de botercreme. Ik bedoelde deze: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/botercreme-op-basis-italiaanse-meringue/. Die is nog iets lichter dan die met banketbakkersroom
Haha, de taart wordt ook ' veel '. Echt een puber meisjes taart. Normaal ben ik het inderdaad echt volledig met je eens, less is more. En had ik het gehouden bij enkel witte chocolade en framboos. Maar ik weet zeker dat ik door deze combinatie mn bonusdochter héél blij ga maken . Dit is een beetje het idee :