Over een paar weken is het weer Pasen en traditiegetrouw organiseren we een paasbrunch voor de familie van mijn man. Meestal is het vrij basic maar ik wil dit jaar wel een keertje wat meer uitpakken. Wie heeft er leuke / lekkere tips?
Oehh lekker! Even denken, Zelfgemaakte eiersalade Diverse soorten broodjes Luxe vleeswaren Verschillende soorten wraps Mini roombroodjes (mini puntjes van de bakker zelf vullen met banketbakkersroom) Pasta salade 2 soorten soep Warme bladerdeeghapjes uit de oven Als toetje chocolade fondue met slagroomsoesjes, stukjes fruit
Goede tips! Die van de roombroodjes was ik zelf niet opgekomen. Maak je de room dan met zo'n Dr. Oetker zakje of heb je een recept?
Ik gebruik altijd dit recept: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2014/01/hoe-maak-je-banketbakkersroom-html/ Ik ben ook bezig met de paasbrunch-plannen, tot nu toe op het lijstje: - zelfgebakken (of afgebakken) broodjes - paashaantjes - luxe vleeswaren / kaas / zoet beleg - courgettesoep - iets met gerookte zalm - iets zoets (wat weet ik nog niet) - fruitsalade - bladerdeeghapjes, verschillende soorten vulling - uiteraard iets van eitjes (gekookt, gevuld, gepocheerd, salade, etc.) Verder was ik nog niet gekomen.
Hier tot nu toe op het lijstje: - quiche (2 soorten) - mini appeltaartjes - brownie - mini worstenbroodjes en kaasbroodjes - croissantjes - sandwiches met zalm, rosbief, hagelslag, kaas - gevulde eieren - warme beenham - bananenbrood
Deze zijn hier favoriet https://www.google.com/search?q=ei+muffins&client=ms-android-huawei&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiHzsvD1rHhAhVCblAKHSjyB1kQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=518#imgrc=7d4pYbvSZuMYjM
Ik heb een keer zo’n krans gemaakt. Croissant deeg gevuld met ei, spek en kruiden. Online is vast wel een duidelijk receptje te vinden. Was heel geslaagd!
Bestel naast de puntjes een zak banketbakkersroom extra er bij bij de bakker Vlak voor de tijd puntjes insnijden, van de zak met room een punt afknippen en dan de puntjes vullen. Zijn ze heerlijk vers
Voor Pasen denk ik dan meteen aan asperges; aspergesoep, asperges met gerookte zalm, asperges in hartige taartjes, etc. En natuurlijk niet allemaal he
https://www.laurasbakery.nl/pizza-croissants/ https://www.laurasbakery.nl/paasei-croissants/ Dit waren hits bij ons de vorige keer bij de paasbrunch. Ook leuk: https://www.laurasbakery.nl/chocolade-paaseieren-met-kwark-en-lemon-curd/ https://www.laurasbakery.nl/paaseitjes-fudge/
De aspergesoep doet het hier altijd goed. Beleg: Zalm, garnalen, goede ham, lekkere kaasjes Quiche, scones, saucijzenbroodjes, worstenbroodjes, hartige muffins (allemaal in het klein maken). En dan nog zoet: broodjes met die room, brownies, ....? Yoghurt en vers fruit, ontbijtgranen enz.
Ik maak deze: https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/please-come-home-for-christmas/ Is eigenlijk van de kerstaflevering, maar ik vind 'm echt voor de lente. Echt suuuuperlekker en heel makkelijk, en ziet er ook meteen indrukwekkend uit. Ik laat die zoete frosting wel weg, een stukje van dit brood is ook al heerlijk met wat roomboter of jam