Begin januari wordt onze oudste alweer 5 jaar en zal hij zijn eerste verjaardagspartijtje geven. Door omstandigheden komt het aantal kindjes, inclusief onze eigen 2 jongens op 10 kinderen. 10 kinderen bij ons thuis is mij iets te veel, zeker in januari, dus denken we eraan om naar een binnenspeeltuin te gaan. Het liefst gaan we op woensdagmiddag, maar hoe deel je dat in? De kinderen hebben na school trek, dus eerst maar de frietjes eten daar, maar wanneer dan de taart (of geen taart), wanneer cadeautjes, etc. Ik kan me niet meer herinneren hoe dat vroeger ging toen ik zelf nog op de basisschool zat. Ik neig toch het feestje toch maar op zaterdag te geven, 9.30 bij ons thuis starten met taart en cadeautjes geven, 10.15-10.30 richting binnenspeeltuin 15 min verderop, 12.15 daar friet eten en 13.30-14.00 uur weer naar huis. Maar ja, woensdagmiddag lijkt mij voor de ouders praktischer. Tsja... Alle ervaringen/ideeën zijn welkom.
Ik heb bij beide feestjes van onze oudste geen taart gedaan. De eerste keer hebben we het op zaterdagmiddag gedaan van 13:30-17:30. Eerst thuis cake versierd en gegeten met de cadeautjes. Daarna naar een buitenspeeltuin in de buurt. Aan het eind thuis patat gegeten. De 2e keer op woensdagmiddag. Eerst thuis bolletjes knakworst gegeten en de cadeau's uitgepakt. Daarna naar een binnenspeeltuin, tussendoor wat drinken en een zakje chips en alle kinderen rond half 5 thuis gebracht.
Woensdagmiddag of zaterdag kan natuurlijk allebei, wat praktischer is, zal per kind/ouder verschillen (de een heeft op woensdagmiddag zwemles, de ander op zaterdag, enz. ), ik zou dus gewoon plannen wat bij jou en de binnenspeeltuin het beste uitkomt. Als je het op woensdag doet, zou je na school patatjes kunnen eten en dan anderhalf uur later oid taart, al krijgen ze vaak ook nog een ijsje als je zo'n arrangement neemt. En de vraag is sowieso of ze veel eten als ze zo druk aan het spelen zijn. Cadeautjes zou ik aan het begin doen, als je zit te wachten op het eten.
November werd die van ons 5, zijn naar een binnenspeeltuin geweest na schooltijd. Waren daar om 1 uur, eerst gedronken, daarna kadootjes uitgepakt. Kids wilde meteen gaan spelen, dus heb ik t eten rond 14 uur laten brengen ( moest bij aanvng een tijd doorgeven en meteen de bestelling) daarna weer gespeeld en rond 15:30 taart gegeten, daarna gingen ze weer en om 16:30 een ijsje gegeten. 17:00 werden ze opgehaald. Tussendoor hebben ze nog een snoepje gehad en bij t weggaan een zakje met een kadootje ( van de speeltuin zelf, zat inbegrepen) en wat snoep.
Bedankt voor jullie reacties! We gaan het toch op zaterdag doen. Vandaag zijn de kaartjes uitgedeeld. Hij was helemaal opgewonden, mocht hij ze zelf niet uitdelen, heeft de juf (die alleen de vrijdag voor deze klas staat) de kaartjes tijdens de fruitpauze uitgedeeld. Hij had niets durven zeggen, maar was thuis erg teleurgesteld.
Wat apart dat kinderen gebracht en opgehaald werden ergens anders, hier is dat heel ongebruikelijk (maar dat verschilt per regio) Wat wij doen: Rond 13.30 kwamen kinderen bij ons thuis, aten een cupcake en dronken wat, dan kado's uitpakken en een spelletje. Rond half 3 naar het speeltuin, lekker uitleven en om 17h daar eten en kinderen terugbrengen naar huis. Friet eten tussen de middag zou ik niet doen eerlijk gezegd, dan liever een broodje knakworst.
Hier mogen de uitnodigingen absoluut niet op school komen, tenzij de hele klas wordt uitgenodigd. Want dat is niet leuk voor de kinderen niet nuit uitgenodigd zijn. Misschien dat de juf het daarom op een onopvallend moment heeft uitgedeeld, of zelf in de tassen van kinderen gestopt?
Mijn zoon word begin januari 5 jaar en wij doen eerst taart thuis en de cadeaus, daarna rijden we naar een indoor speeltuin. Ik heb het al eens eerder gedaan maar dan met taart etc in die speeltuin, en was over de 100 euro kwijt... Vandaar dat we eerst thuis beginnen. Hij mag 3 kindjes kiezen uit zijn klas, meer gaat er niet in mijn auto. Tijdens zijn familie feest komen de rest van zijn vriendjes
Nee, dat is de reden niet. Normaal, wanneer de 'vaste' juf er is worden ze 's morgens meteen uitgedeeld door het kindje zelf, of wanneer het daar te laat voor is en de les al bijna begint worden ze door het kind zelf tijdens het fruitmoment uitgedeeld. Mijn zoontje had het zo (dat ze door de juf worden uitgedeeld) nog nooit meegemaakt, vandaar dat hij zo teleurgesteld was. Ik denk dat de juf er totaal niet bij stilgestaan heeft en het even snel wilde afhandelen. Wel jammer, mijn zoon komt altijd heel stoer over, maar heeft een heel klein hartje, vindt heel veel dingen spannend en komt niet snel voor zichzelf op. Hij had zich hier heel erg op verheugd, hij gaat normaal niet met plezier naar school, maar die ochtend kon het hem niet snel genoeg gaan. Er is overigens tijdens de informatiebijeenkomsten aan het begin van het schooljaar wel gevraagd of de kaartjes buiten de klas moesten worden gegeven, maar volgens de 'vaste' juf was het eigenlijk nooit een probleem geweest en zullen kinderen ook moeten leren omgaan met teleurstellingen. Misschien wel erg hard, maar dat is haar zienswijze.
Vreemd hoor, ik vind zoiets niet het geschikte moment of de juiste situatie om kinderen van die jonge leeftijd te leren omgaan met teleurstellingen.... Hier op school geldt dus ook dat je de uitnodigingen buiten schooltijd verspreid. Je woont over het algemeen redelijk bij elkaar in de buurt en is het maar een kleine moeite en zeker zo leuk voor het kind. Mijn dochter is begin januari jarig en wij hebben afgelopen week samen in het donker een rondje gefietst en bij de 8 genodigden aangebeld om persoonlijk het kaartje af te geven. Ze vond het heel leuk om te doen en zo is iedereen tevreden.
Wij wonen in een buitengebied en de school staat hier ook, de kinderen wonen dan ook flink verspreid. Omdat de school heel goed bekend staat zitten er ook kinderen op school die in de dichtstbijzijnde grote stad wonen. Even op de fiets kaartjes rondbrengen is geen doen dus. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het probleem niet zo zie. Vroeger werd er bij mij op de basisschool ook niet moeilijk over gedaan. Maar goed, ik heb een zoon die opgelucht is wanneer hij geen uitnodiging krijgt aangezien hij het heel erg spannend vindt om naar een feestje te gaan, dus ik hoef als ouder nu (nog) niet om te gaan met die teleurstelling, dus is het voor mij misschien wel makkelijk praten. Mijn zoontje zag laatst alle uitnodigingen van het feestje van een klasgenootje waar hij veel mee speelt op school allemaal letterlijk aan zijn neus voorbij gaan (de vader die ze een voor een aanreikte aan zijn zoon stond schuin achter hem), maar het deed mij meer pijn om te zien dat hij er geen kreeg dan dat hij er moeite mee had. Maar erachter komen dat ze niet uitgenodigd zijn doen ze toch wel, wanneer er zo omslachtig wordt gedaan duurt de onzekerheid alleen maar langer en is de teleurstelling misschien alleen maar groter.
Omslachtig? Gewoon buiten school even een rondje maken, desnoods met de auto ipv de fiets? Kleine moeite toch die ene keer in het jaar? (Wij wonen evengoed in het buitengebied, de basisschool is voor 2 dorpen samen en we hebben een flinke ronde gemaakt, maar het was heel leuk gewoon en ze genoot ervan)
Maar waarom? Bij ons kennen ze die regel niet en ik moet dan al snel een rondje van ruim 30 km maken, lijkt me in ons geval overbodig. Maar goed, ik kan me voorstellen dat het, wanneer er bij jullie wel een regel is dat je ze niet op school mag uitdelen het langsbrengen leuker is dan op de post doen.
Hier mogen de kaartjes ook op school worden uitgedeeld. Zelf probeer ik wel in de gaten te houden of er geen kinderen echt buiten de groep vallen en nooit uitgenodigd worden ed, maar volgens mij valt dat in de klas van J. erg mee: iedereen wordt wel door iemand uitgenodigd en de meesten meerdere keren. Als er wel een kindje altijd buiten zou vallen, dan zou ik kijken of we hem/haar ook uit konden nodigen. Maar denk dat dat ook juist verkeerd kan vallen, zo van 'ze vinden me zielig, dus ze nodigen me maar uit' (al speelt dat op deze leeftijd misschien nog wat minder), vind dat dus nog best lastig, maar zou er evengoed wel naar kijken.
Hier ook zo, vinden ze juist heel spannend om elk kind persoonlijk uit te nodigen voor het feest. Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niks te maken hebben met omgaan met teleurstellingen. Meer met fatsoen. Wie deelt nou bijv uitnodigingen voor zijn bruiloft aan 5 selecte collega's midden in de bedrijfskantine tijdens de lunch?
Ja dat vind ik ook. Hier willen ze het op school ook niet hebben maar bijna niemand die er gehoor aan geeft. Wij doen idd een rondje om alles te bezorgen.
Hier deed ik het ook steeds braaf tot ik hoorde dat de juf naar dochters feestjes vroeg. Dochter vertelde dat ze haar kinderfeestje op die en die dag gaf, de rest van de kinderen gingen erop in. De kinderen die niet mochten komen die luisterden naar de verhalen. Ik geef ze nu net na schooltijd, anders moet ik ook wel ver rijden om ze te bezorgen,bij ons komen de kinderen ook overal vandaan.
Hmm ik neem de kaartjes meestal mee als ik dochterlief ga ophalen. Die deelt ze dan na school uit. En de rest de volgende dag voor schooltijd op het schoolplein. Maar hier geen punt als je ze gewoon uitdeelt in de klas. Laatste verjaardag vierden wij ook in de ballenbak omdat er een onwijs leuke nieuwe ballenbak hier om de hoek zit. Die was net een half jaar open toen en het is meer een klimjungle voor de groteren. Met een aparte hal speciaal voor de kleintjes waar de groteren ook daadwerkelijk actief worden weggestuurd. En wij zaten met hetzelfde dilemma... Uiteindelijk om half 12 start van het feestje... Alle kindertjes in de auto naar de mcdonalds. Happymeal en kadootjes uitpakken. En daarna lopend over de stoep naar de ballenbak want die zitten heel practisch bijna naast elkaar. Einde van het feestje nog een lekker ijsje in de ballenbak om beetje op temperatuur te komen. Ging prima. En die happymeal hebben ze er die middag wel afgeklauterd... 5 drijfnat gezweette kindertjes
hier mogen kaartjes voor verjaardagsfeestje niet uitgedeeld worden op school, dus ook niet voor of na schooltijd zelfde geldt voor kerstkaarten en andere kaarten
Hoezo is school geen plek om met teleurstellingen om te gaan? Onderling zijn kinderen al vrij hard voor elkaar op jonge leeftijd, en het is een kinderfeestje voor de kindjes uit de klas dus ook de plek waar uitnodigingen worden uitgedeeld. Ik heb echt nog nooit van zoiets gehoord, dat er absoluut geen uitnodigingen mogen uitgedeeld in de klas. Ik ga echt niet ieder huis af, ik woon zelf niet eens dichtbij... Je kind heeft toch zelf al favoriete vriendjes/vriendinnetjes dus ik snap niet voor wie het een teleurstelling zou moeten zijn... Lijkt mij duidelijk een gevalletje van ouders die weer bemoeien met hoe zoiets gaat. Op mijn kinderen hun school zijn ze gelukkig niet zo hysterisch, en hoef ik niet elk huis af te gaan... Bizar dat ouders dat nog doen ook!