Chinese kool

Discussie in 'De lounge' gestart door Joycey, 5 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Mijn partner is ervan overtuigd dat ik ieder gerecht lekker weet te maken en ik ga die uitdaging graag aan. Tot nu toe lukt het elke keer.

    Nu koos hij v/d week in de supermarkt Chinese kool. Ik heb werkelijk geen idee wat ik ermee kan maken... En dan bedoel ik voornamelijk een hoofdgerecht en niet 'door de nasi/bami', zoals ik in het verleden wel vaker heb gedaan. Ik ben op verschillende sites aan het kijken - maar vind nog niet echt iets waarvan ik denk: JA! Dat gaat em worden...

    Jullie enig idee? :D
     
  2. Hanneke23

    Hanneke23 Bekend lid

    20 jan 2012
    642
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja!
    Ik heb er laatst een ovenschotel mee gemaakt en die was echt super.

    Even denken wat ik er ookweer in deed hoor...

    Aardappelschijfjes
    gehakt
    chinese kool natuurlijk ;)
    knoflook
    ui
    champignons
    blikje tomaten puree
    kerrie poeder
    zout / peper
    nootmuskaat
    Kaas

    Aardappelschijfjes koken.
    gehakt bakken met ui en knoflook
    champignons erbij.
    Kerriepoeder ( best wel wat) nootmuskaat ( een beetje) zout en peper naar smaak erbij.
    Chinese kool even meebakken
    Tomaten puree erbij.
    Laagje aardappelschijfjes op bodem van ovenschaal, chinese kool mengsel erover, laagje aardappelschijfjes, daaroverheen kaas en dan lekker de oven in

    Was echt super lekker
     
  3. marlies85

    marlies85 Niet meer actief

    Ik kook hem meestal, maar dan zit er eigenlijk geen smaak aan.
    Misschien zou je hem kunnen wokken of grillen?
     
  4. Stamppot:

    Ingredienten

    1 kg aardappelen
    500 gr Chinese kool, in reepjes
    2 tl kerriepoeder
    1 blokje groentebouillon
    1 kleine rode paprika, in blokjes
    5 ananasschijven, in blokjes
    150 ml melk
    200 gr kaas, in blokjes
    nootmuskaat
    zout en peper

    Bereidingswijze

    Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met de melk, zout, peper en nootmuskaat. Kruimel het groentebouillontablet erdoor en roer de kerriepoeder en stukjes paparika erdoor. Snijd de Chinese kool in reepjes en meng het door de puree. Laat het goed warm worden in ongeveer 10 minuten. Roer dan de kaasblokjes erdoor tot de kaas zacht wordt. Schep als laatst de stukjes ananas door de stamppot.
     
  5. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Chinese-kool-stamppot! Zelfs met dit weer lekker! Met ananas en spekjes (en het liefst een beetj mayonaise). Jammie!
     
  6. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    had het pas ook maar vond er niet veel aan. had hem gewokt met gehakt geloof ik
     
  7. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    4
    0
    Roosendaal
    koken of roerbakken met kerrie.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wij hebben er ook nog 1 liggen in de koelkast, en ik kom er ook niet echt verder mee dan geroerbakt of als quichevulling...
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Oh dat lijkt me wel lekker, ga ik proberen (behalve die spekjes dan ; )).
     
  10. Metire

    Metire Niet meer actief

    Ik wok de chinese kool meestal met peper en zout en vloeibare blueband boter. Dan wordt het echt lekker zoetig! Dat stamppotje klinkt ook lekker, alleen dan zonder vlees :)
     
  11. pricilla

    pricilla Actief lid

    21 nov 2011
    123
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter is gek op chinese kool als ik hem kook met een scheutje koffiemelk door het water en dan goed afgiet en nootmuskaat erover. Dit is de enige groente die ze echt lekker vind.
     
  12. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Hier eten we het heel simpel

    We doen het in reepjes snijden en maken een dressing van room, tuinkruiden en een beetje azijn. Dit eten we dan met kalkoenschnitzel in champignonsaus(gebruik je de overige room) en daarbij aardappel of ovenfrietjes. als we bezoek krijgen vragen veel of we dit kunnen eten.
     
  13. tresje

    tresje Fanatiek lid

    13 jun 2011
    2.414
    0
    36
    is chinese kool hetzelfde als spitskool?
    vind ik wel lekker, vind het alleen jammer dat er zo weinig smaak aanzit! hoe krijg ik er meer smaak aan? ik maak altijd stamppot ervan.
     
  14. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    hier pas zelf uit getest en het is heerlijk! chinese zoetzure kool.

    1 chinese kool, grof gesneden.
    1 a 2 wortels in plakjes.
    2 uien, grof gesneden.(of lente ui gebruiken)
    2 teentjes knoflook, fijn.

    (wij lusten zelf geen paddestoelen, maar dat kan je er ook nog doorheen doen, past er goed bij)

    saus: 2 el chilisaus.
    2 el witte rijst azijn.
    2 el suiker
    1/2 t zout
    maizena papje om de saus te binden.

    bereiding: bak de (evt paddenstoelen) ui/knoflook in olie tot de geur vrijkomt.
    voeg daarna de wortel en kool toe, bak voor zo 2 min. tot iets gaarder.
    meng saus ingredienten goed en voeg saus erbij, roerbak tot gaar.
    verdik de saus met maizena papje.

    lekker met gekookte of gestoomde rijst & aardappelen.

    wij doen dit altijd voor 2 pers, maar houden dan altijd over. dus dit is eigenlijk voor zo'n 3 pers.
     
  15. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    nee dat is niet hetzelfde, spitskool is lekker om mee te wokken, of als je het eet met aardappelen, er een tuinkruiden sausje bij te doen.
     
  16. Coquelicot

    Coquelicot Niet meer actief

    Ik at vroeger regelmatig een bepaalde ovenschotel met paksoi/chinese kool. Stond in een kookboekje van mijn ex. Zojuist gegoogled en vond het recept zowaar in iemands blog (alleen moet je nog wel een bakje oesterzwammen aan het recept toevoegen)! De omschrijving klopt helemaal: Het lijkt een vreemde combi, maar hij is echt heel erg lekker!

    Echt eten, puur koken: Ovenschotel met chinese kool en kaas-kokoskorstje
     
  17. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Wow! Wat een recepten allemaal :D Dank jullie wel!!!

    Ik weet zeker dat ik hier wel iets goeds uit kan halen wat in de smaak gaat vallen :cool:!
     
  18. Beertje123

    Beertje123 Actief lid

    9 apr 2013
    149
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wokken met kerrie en ui! Lekker veel kerrie! Vervolgens in de oven!
    Onderop aardappel puree
    Daarop gerulde gehakt
    Daar boven op de kerrie chinese kool (zelf lekkerder maken met kruiden)
    Daarna heeel veel kaas en 20 min in de oven, jummie!!!
     
  19. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Ik ga dat met kerrie eens proberen.

    Wij roerbakken het altijd met geruld gehakt.

    Wat mij vies lijkt... die stamp met de ananas... ik gruwel van warme ananas!
     
  20. Ebbie

    Ebbie Niet meer actief

    Wij wokken met een stukje gember en zout
     

Deel Deze Pagina