Dag dames, Vorig jaar heb ik borstplaat gemaakt. Heb het recept gevolgd. Maar de borstplaat bleef zacht. Lekker hoor, dat wel. Maar moest t echt met een lepel eten. Dit jaar hoop ik op harde borstplaat. Iemand een tip??
* 300 g fijne tafelsuiker (maar met gewone gaat t ook) * 1 dl slagroom * 40 g roomboter Bekleed een bakplaat met bakpapier, spoel de borstplaatvormpjes af onder de koude kraan en leg ze nat op het papier. Doe de suiker, de room en de boter in een pannetje en breng al roerend met een roestvrijstalen lepel aan de kook. Hou de massa aan de kook en test of een druppel van het suikermengsel in een kopje koud water direct tot een bolletje stolt. Is dat zo, haal je de pan van het vuur. Maar blijf roeren tot de massa traag wordt en stort dan het mengsel in de vormen. Na ruim een kwartier de vormen voorzichtig loshalen van het papier en op hun kant zetten zodat de onderkant ook hard kan worden. Helemaal laten afkoelen, de roomborstplaat uit de vormen halen en smullen maar! Welke heb jij gebruikt??
500 Gr. Suiker, zakje vanille suiker, 10 Gr. Roomboter en 150 ml slagroom. Alles in een pan met dikke bodem en roeren op laag vuur en roeren tot de suiker helemaal opgelost is en het mengsel wat hard wordt aan de randen. Dan in vormpjes gieten (op bakpapier) en hard laten worden.
Deze vind ik op een bakkersite.. 200 g fijne kristalsuiker 4 el slagroom 25 g roomboter Bereiden Maak de borstplaatvormen nat en leg ze op een strook bakpapier. Doe de suiker, de slagroom en de boter in een steelpan en breng het al roerende met een houten lepel op laag vuur aan de kook. Laat ca. 5 min. zachtjes koken. Laat regelmatig de opgeloste suiker van de lepel lopen. Haal de pan van het vuur als de laatste druppel gesmolten suiker als een dunne draad aan de lepel blijft hangen. Laat snel afkoelen door krachtig te roeren. Roer ook langs de wand van de pan, tot het mengsel een krassend geluid maakt. Schenk het borstplaatmengsel in de vormen. Doe dit snel want de suiker stolt snel. Laat de borstplaat afkoelen en goed hard worden. Schuif na 15 min. de vormen met borstplaat voorzichtig over het bakpapier zodat ze loskomen. Draai de vormen om en laat de andere kant van de borstplaat drogen. Verwijder de vormen wanneer de borstplaat helemaal hard is. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Terwijl de ingredienten de kosten niet zijn.. Doe er meestal een paar met espressopoeder, cacao, vanilleextract, citroensmaak, rumsmaak etc etc..
Oei lekker! Maar wat voor vormpjes gebruiken jullie dan? Ik heb namelijk alleen maar koekjes vormen met figuurtjes in huis... En hoeveel stuks haal je uit zo'n recept?
Heerlijk! Dat verkopen ze hier helemaal niet. Ik ga het eens proberen te maken dit jaar, misschien vinden ze het wel lekker! Alleen heb ik nog geen roomboter kunnen vinden hier. Kan het eventueel ook met gewone boter?
Vandaag maar eens uitgeprobeerd! De eerste waren te dik en zijn niet helemaal hard, de tweede serie is helemaal goed! Nu mijn man straks verrassen want ik vind ze zelf echt niet lekker, maar hij vreet ze....