Oh jee, voor mijn nieuwe baan 20u in de week (cao gehandicaptenzorg) ga ik vandaag in onderhandeling over mijn toekomstige salaris. Ik ga werken als begeleider (mbo functie, ik heb mbo en hbo diploma). Wat kan ik verwachten, en beter, hoe kan ik het beste er zoveel mogelijk uithalen? Ik ben een externe kandidaat, maar kwam via via als intern binnenrollen. Heb maar 1 gesprek gehad en ze hebben de vacature dus niet extern bekend gemaakt. Het lijkt erop dat ze met mij zeker van hun zaak zijn. Maar goed, als ik moeilijk ga doen, zijn er vast 10 anderen die zouden passen in deze functie. Dus moet wel een beetje oppassen. Wie geeft mij advies? Ik las al over verschillende treden binnen een schaal? Want een hogere schaal proberen te krijgen lijkt mij onmogelijk? Heb hier weinig ervaring in, wie helpt?! Dank dank!
Was je nu ook werkzaam binnen een hulpverlening sector? Zo ja, in wat voor schaal zat je daar? En in welke schaal zit de groep waar je nu gaat werken? Dit wordt meestal vermeld in de vacature. De stichting waar ik werk heeft 2 schalen, namelijk 40 en 45. Schaal 45 zijn de behandelgroepen en wordt iets meer van he verwacht dan op een groep met schaal 40. Binnen deze schalen heb je periodieke jaren. Ieder jaar krijg je er een periodiek jaar erbij, op de datum dat je contract is ingegaan. Als je op een groep werkt aar schaal 40 van toepassing is, kan je niet schaal 45 eisen. Die schalen zijn echt aan de groepen gekoppeld. Als je al uit een hulpverlenings sector komt, kun je wel 1 á 2 periodieken bovenop je huidige loon eisen / verwachten. Dus ongeveer 100 tot 200 euro bruto meer dan nu. Een voorbeeldje: ik zit in schaal 45 met 6 periodieken jaren. Zou ik nu naar een andere stichting gaan, zowel gehandicaptensector of GGZ, dan kan ik 1 tot 2 periodieken jaren meer vragen dan nu. Meestal vragen ze naar wat nu je huidige loon is en gaan ze er wel wat boven zitten. Zouden ze nu willen dat je moet starten in bv 40 met 0 periodieken jaren, dan zou ik op zijn minst 2 periodieken jaren eisen hoor, gezien je leeftijd. Succes!
Tja, het is allemaal wat onhandig aangezien ik jaren in het buitenland heb gewoond en daar niet echt in het spw/sph veld heb gewerkt. Ik denk dat ik bij elkaar zo'n 3 jaar relevante werkervaring heb. Heb toen ik terugkwam naar NL een jaar geleden (zwanger) via het uitzendbureau wel in mijn sector gewerkt, maar ja, dat was uitzendwerk... En schaal? 35 staat in de vacature... rijk zullen we er niet van worden dus. Toch bedankt voor je adviezen, ga er zeker gebruik van maken, daar waar mogelijk natuurlijk
En vergeet niet te onderhandelen over reiskostenvergoeding! Domme ik heb dat nooit gedaan en wernemers na mij wel
Schaal 35 is binnen mijn stichting niet meer op de groepen. Dat was voorheen groepsmedewerkers, oftewel niveau 3. Iedereen met niveau 3 hebben ze toen omgeschoold naar niveau 4. Bij ons is dan alleen nog maar groepbegeleiders (schaal 40) en groepbegeleiders S (schaal 45). Dus minimaal een opleiding op niveau 4. Zoals ik lees heb jij zelfs je sph opleiding, dus niveau 5. Jij zou dus eigenlijk makkelijk als groepsbegeleider ergens kunnen werken.
Hier noemen ze het functie Begeleider, maar is inderdaad onder mijn niveau. Omdat ik er een tijdje uit ben geweest wel een rustig begin, aan de andere kant financieel natuurlijk minder gunstig. En er wordt idd niveau 3 geeisd...
A okè. Je bent je in ieder geval ervan bewust dat je dus gesolliciteerd hebt op een functie onder je daadwerkelijke niveau. Ik zou dan wel proberen wat periodieke jaren te krijgen, gezien je studies. Wie niet waagt wie niet wint hè. Uiteraard kun je daarna altijd uitzien naar andere groepen met een hogere schaal.
Inderdaad. Daar ga ik dan voor! Dank je wel! ) Dit is het begin, ik wil hier gewoon goeie ervaring opdoen en dan hopelijk richting jeugdzorg... maar eerst maar eens hier het beste uithalen. Nogmaals dank! @natas23 Ik ga werken op zo'n 20 minuten fietsen, dus resikostenvergoeding is niet echt nodig. Maar dank je voor de tip uiteraard
Altijd goed, ervaring op doen. Jeugdzorg, erg leuke sector trouwens! Zelf werk ik met lvg jeugd (17 tot 21 jaar). Hiervoor met verstandelijk gehandicapten (matig tot hoog niveau) gewerkt, wel altijd de behandelgroepen. Maar een wereld van verschil. Ik vind de doelgroep jeugd super om mee te werken. Nogmaals succes met de onderhandelingen en alvast succes straks met je nieuwe baan!
Hoi hoi, Nou daar zijn we weer vanaf, maar.... heb hoogstwaarschijnlijk wel 1 periodiek jaartje hoger gescoord Hij ging het nog overleggen, maar ik denk dat het gelukt is... Phew...... )) DANK DANK DANK voor je tips!!!!!!!!!!!!! Klinkt inderdaad leuk, jouw baan, beetje als mijn toekomstdroom voor over een jaar of 2 ofzo, nu eerst rustig beginnen: woongroepje, hoog niveau maar het leeft wel lekker, bewoners zijn tussen de 19 en 30 jaar jong, dus zal er niet indutten denk ik zo... Klinkt l*llig, bedoel ik niet zo trouwens. Vorige (uitzend)baan was met ouderen, laag niveau, ook best wat geleerd maar toch vooral dat dat niet mijn doelgroep is. Met alle respect voor degene die hier wel hun ei in kwijt kunnen. Anyway, nogmaals hartstikke bedankt!
Nou kijk aan, toch er wat uit kunnen halen hè. Nou, ik weet precies wat je bedoelt met indutten Ooit 4 weken uit geholpen op een socio woning, zo'n groepje waar je echt huiselijkheid en gezelligheid creeërt, gewoon beetje "tutten" met de cliënten. Leuk voor even, maar doe mij maar de "pittige" en begeleidende groepen, niet de verzorging. Heb altijd met cliënten met gedragsproblematieken gewerkt. Doelgroep van jou klinkt ook niet verkeerd. Nog vrij jonge doelgroep, dus nog veel ontwikkelingsgericht, lijkt mij.