Een het is te warm en ik verveel mij topic Wat is het allerlekkerste wat je ooit gegeten hebt? Zo een gerechtje waarvoor je alles zou doen om dat nog een keer exact zo, op die manier, te eten Voor mij is dat de kippenbout op de barbecue van onze bovenbuurman tijdens mijn stage in Suriname. Zo mega simpel, gewoon gemarineerd, beetje pittig, maar echt wauw zo lekker. Normaal ben ik niet eens zo fan van kippenboutjes, maar deze waren echt de hemel
De kippenpootjes van mijn ex-schoonmoeder. Die waren echt hemels. En de hamburgers van de BBQ van m’n vader ❤️ Het allerlekkerste kan ik gelukkig nog steeds eten: de macaroni van m’n moeder.
Echt het aller lekkerste wat ik ooit gegeten heb kan ik me niet echt herinneren maar je kan me wakker maken voor een carpacio van mijn man, en voor een biefstuk Bali maaltijdsalade van loetje. Maar van dingen als aardbeien met vers geklopte slagroom word ik ook heel blij.
De hachee met puree en rode kool van mijn ma. De eerste keer sushi van de lopende band in Eindhoven met mijn man (toen net verkering). Tentje had geen uitstraling maar sushi was heerlijk.
Oh jee, dat is toch te veel om op te noemen… Ik heb een jaar niks kunnen proeven (al jaren voor corona zijn intrede deed) en nadat ik daar aan geopereerd was en mijn smaak terug was, zijn we gaan uiteten. En dat eten was zo goddelijk, maar ook echt extra doordat ik zo lang niks had kunnen proeven. En verder gaan we regelmatig eten bij hele goede restaurants, waarbij ik soms omver geblazen wordt door de smaakexplosies. Daar is me een hoop van bijgebleven als verrukkelijk. En waar ik dan in ieder geval zo een liter van achterover zou kunnen slaan: een bisque van Hollandse garnalen en koffie, gegeten in een sterrenrestaurant in Breskens Verder word ik altijd dolgelukkig van de nasi van mijn vader. Niemand maakt zulke lekkere nasi. Die eet ik het liefst zo ‘kaal’ mogelijk, omdat hij zo enorm smaakvol is. Daar hoeft geen pindasaus of wat dan ook bij. En vorige week heb ik zelf een poging gewaagt om drop roomijs te maken. Ik ben dol op drop en dit ijs had een intense dropsmaak en was daarbij koud en romig en smolt weg op de tong. Ik zeg het niet zo gauw van iets wat ik zelf maak, maar dit was zo heerlijk! Ik kijk nu al uit naar de volgende keer dat ik het kan maken.
Nog eentje, de varkenswangetjes van mijn schoonvader zijn ook echt zalig. Hij maakt die klaar met een kriekenbier dacht ik. En ik heb ook 1 echte guilty pleasure de puree uit het ziekenhuis als ik opgenomen ben. Volgens mij bestaat die vooral uit boter maar daar kan ik echt van blijven eten Maar de kippenboutjes staan toch heel hoog op de eerste plaats
Het lekkerste was een chocolade/ framboos dessert van Roger Van Damme. Verder eet ik wel eens lekkere dingen natuurlijk maar niet waarvan ik denk waaaw, dit is gewoon uitzonderlijk
De eerste maaltijd na mijn eerste bevalling, was niets bijzonders: slavink, kruimaardappelen en andijvie, met Jus uit een zakje. Eet ik echt nooit, vind andijvie en kruimaardappels echt een gruwel maar toen was het erg lekker
Ik heb twee prachtige dessert kookboeken van Roger ten Damme. Staan echt geweldige en prachtige dingen in! Dus ik geloof je meteen. Een groot deel kan ik niet eens maken, vanwege de lastig verkrijgbare ingrediënten, maar lijkt me sowieso een feestje om een door hem klaargemaakt dessert te kunnen eten!
Stoofpot bij mijn tante aantal jaren terug, was echt heeerlijk. Verder Surinaamse roti gemaakt door een vriendin en de sateh ajam/babi van stiefschoonmoeder. Dat eet ik heel graag haha.
Pfoe moeilijke vraag Deze is in ieder geval eerrrrrrrgg lekker: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/penne-met-aubergine-en-chorizo Maar ik denk ook nog af en toe terug aan een kipgerecht in een chinees restaurant in Zürich. Ik weet niet meer hoe het heette dus ik kan nergens meer iets vergelijkbaars vinden. En langzaam weet ik ook niet meer precies wat het was.
De yassa kip met rijst van mijn ex gewoon voor zijn kooktalent zou ik bij hem gebleven zijn. De rfissa van mijn schoonzus. Wat een genot voor de smaakpapillen.
"Bollen" van mijn grootmoeder. Megagehaktballen in een tomatensaus met zoete ui in grove stukken. Dit bovenop geprakte aardappelen en daarbovenop een spiegelei en ervolgens door elkaar husselen. Zag er niet uit maar was zooooo lekker!!! Helaas nooit geweten hoe ze het maakte
De biryani van een Pakistaanse vriendin uit NL. Inmiddels zijn we beide geëmigreerd dus helaas geen biryani meer En zelf maken levert helaas nooit hetzelfde resultaat op.
Vers bruin broodje kaas op Schiphol na 6 maanden in het buitenland Nooit meer zo'n heerlijk broodje gegeten.
Ik vind de mislukte appeltaart van het Zusje zo lekker!! Aankomende vrijdag en die week erop mag ik er weer van gaan genieten