Wij hebben altijd glutenvrij brood van The Welsh Bakestone. Vind mijn dochter lekkerder dan van Bakker Leo.
Nee. Maar denk niet dat dat het is. Volgens mij ben je dan nog veel zieker toch? Meer allergische reactie?
Verschilt er per persoon. Ook bij coeliakie is het soms zo dat het eerst meer algemeen ziek voelen is (logisch ook, door de beschadigde darmwand en dat je dan minder/geen voedingsstoffen opneemt ed) en nadat je glutenvrij bent gaan eten, wordt de reactie pas heel duidelijk en aanwijsbaar als je het toch eens binnenkrijgt.
Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ik was 23 toen ik de diagnose kreeg, die ik achteraf jaren eerder had moeten krijgen. Ik had veel buikpijn, veel gasvorming in m'n darmen, was veel moe maar functioneerde wel. Dronk geen melkproducten meer omdat ik daar niet meer goed tegen kon. Uiteindelijk wilde ik zeker weten of lactoseintollerant was ivm hevige diarree na een beker melk en toen bleek ik coeliakie te hebben. Na een paar weken voelde ik me zooooo veel beter dan die jaren ervoor. Dus... misschien goed om wel uit te sluiten, maar kan alleen als ze de afgelopen weken nog wel gluten gegeten heeft
Ben benieuwd, want heb zelf Coeliakie. Wat is volgens jou het verschil? Coeliakie = namelijk glutenintollerantie
Dat is ook een hele omschakeling inderdaad, maar het went. Wanneer je ergens uit eten wil of naar een hotel gaat, kun je het beste vooraf even bellen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Mijn nichtje heeft het ook en bij verjaardagen of feestjes houden wij daar altijd rekening mee. Buiten de deur nemen ze altijd contact op met de locatie of ze nemen zelf wat mee.
Dat hoor ik vaker maar de specialist waar wij heen gaan in het zh noemt het toch echt zo. Mijn zoon zijn darmen gaan niet stuk van gluten maar hij gaat er wel erg van aan de diarree. Maakt me verder ook niet zoveel uit hoe het heet
Het klopt ook hoor. Coeliakie is een autoimmuunziekte die bij kleine blootstelling darmen daadwerkelijk (blijvend) beschadigt, glutenintolerantie of gevoeligheid voor gluten is een niet-autoimmuunziekte die weliswaar dezelfde symptomen kan geven, maar niet tot dezelfde (blijvende) beschadigingen leidt. Maw, het heeft niet de auto-immuun reactie.
Sundt bananenbrood is gluten / lactose vrij, als je eens wat lekkers wilt. Of zelf banenbrood bakken. Ik gebruik een combi van amandelmeel / havermout / speltmeel. Je zou dat ook mee kunnen nemen op overnachting. En ern houdbaar lactose vrij yoghurt. Bij hotel dan nog vers fruit en een eitje. De glutenvrije crackers van ah, met van die pitjes zijn erg lekker. Pannekoeken bakken met 250 amandelmelk, 100 gram speltbloem, snufje zout en 1 ei (= 6 grote pannenkoeken ongeveer) De glutenvrije pasta van grand italia en de jumbo is lekker. Een vriendin heeft hetzelfde en dan ook nog geen ei en bepaalde groente en fruit. Ik vind dat fodmap maar streng en ingewikkeld pfff. Ben je ook al eens bij een osteopaat geweest?