gehaktballen mislukt.

Discussie in 'De lounge' gestart door teigetje1, 12 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Ik maak geregeld zelf gehaktballen met ui/paprika/champignon.

    Alleen nu vallen ze allemaal uit elkaar. Denk dat ik deze keer te weinig paneermeel heb gebruikt. Maar goed...mislukt dus.
    Nu dacht ik, laat ik t dan maar rullen. Maar het blijft nattig en krijg het niet geruld. Al extra paneermeel eronder gegooid maar niks. Het blijft nattig.

    Is er nog iets van te maken of is het jammer maar helaas?
     
  2. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Gewoon ovenschotel, groenten en puree erop, ff onder de grill!
    Heerlijk!

    Ik doe nooit paneermeel in mijn gehaktballen, maar juist een ei?
    Misschien hebben de andere dames nog tips!
     
  3. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Gewoon laten voor wat het is. De smaak is toch hetzelfde en als het maar lekker is.

    Of kapot maken en er dan spaghettisaus van maken :).
     
  4. Lovelymom85

    Lovelymom85 Actief lid

    1 mei 2016
    330
    9
    18
    NULL
    NULL
    Bovenstaande inderdaad, een ovenschotel!

    Ik doe er ook altijd een ei in, en verkruimelde beschuitjes (en ui, paprika, champion, knofloof, zout, peper, beetje tomatenpuree en scheutje ketjap). Dan laat ik het even rusten en dan ballen van draaien :)
     
  5. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Voortaan even je ballen een uurtje in de koelkast leggen voordat je gaat bakken. Dan blijven ze beter in vorm :)
     
  6. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Een ei doe ik er ook altijd bij idd. Dan maar een overschot of zo Hoe het nu is (al ziet het er nattig uit, de smaak is hetzelfde).

    En de tip van een uur in de koelkast neem ik mee voor de volgende keer.

    En dan had ik ook nog eens voor 2 dagen gemaakt, dus nu een pan vol gehakt hahaha
     
  7. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    als ze uit elkaar vallen zijn ze naar mijn mening te nat.
    ik meng alles wat ik door de gehakt doe van tevoren en laat het even 10 minuten staan.
    dan kan ik beter inschatten of er nog paneermeel doorheen moet.
    dan gaat het pas door de gehakt heen
     
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik doe 1 ei en net zoveel beschuiten tot het een stevig deegje is waar ik ronde ballen mee kan maken.

    Dat werkt altijd. Alleen de ene keer meer beschuit dan de andere keer :)

    Zou d'r net als de dames hierboven zeggen een ovenschotel ofzo van maken.
     

Deel Deze Pagina