Ik at altijd heerlijke boeren belegen kaas, hoor ik toch deze week van de kaasboer dat deze van rauwe melk gemaakt wordt Ik vroeg gewoon wat het verschil tussen beemsterkaas en boerenkaas was, met de intentie om het verschil van smaak te horen, maar hij vertelde dat het grootste verschil was dat boerenkaas van rauwe melk gemaakt wordt. Wel jammer!
Voor zover ik weet mag harde kaas van rauwe melk wel. Alleen zachte kaas mag dan niet. Dat wist ik dus niet, heb braaf tot zo'n 24 weken geen boerenkaas op, maar sindsdien toch niet meer genomen omdat het zo in mijn hoofd zit dat het niet mag
Je mag inderdaad wel harde rauwmelkse kaas eten. De lysteriabacterie kan namelijk niet groeien in harde kazen, alleen in zachte rauwmelkse kazen. Groet, Sonja
Een pak van m'n hart, ik heb het gelezen op een site over boerenkaas. Gelukkig, ik vind het erg lekker namelijk.