Mijn zoontje is 5,5 maand en ik zat laatst naar zn tong de kijken en toen dacht ik huh die tongriem is te kort. Dus ben net naar de huisarts geweest en die zei hij is een twijfel geval.. hij is niet echt te kort maar zit te ver na voren zdg maar Hij kon het knippen of ik moet wachten of ie er later last van heeft.. Wat is nu wijsheid? Iemand ervaring hiermee? Vind t ook erg zielig dat ie gewoon geknipt word
Heeft hij er last van? Er zijn genoeg volwassenen met een kort tongriempje die nergens last van hebben. Als hij gewoon goed kan drinken, lijkt het me geen probleem. Dat klieven is ook geen enorme ingreep, natuurlijk een zielig idee dat ze zo'n tongriempje klieven, maar het geneest heel snel en als een baby er toch last van heeft (bv met drinken) is het beter te klieven dan aan te modderen met slecht drinken.
Uhm ja slecht drinken.binnen kwartier heeft hij zijn 250ml fles wel leeg en zn papfles binnen 5 min Hij speelt wel enorm met de fles dus ik weet niet if t daarvan komt Hij kon toen hij kleiner was zijn tutje ook niet inhouden.. nu gaat dat Wel beter daar kom het ook aan liggen
Als er geen problemen zijn met drinken etc en de arts zelf aangeeft dat hij een twijfelgeval is, dan had ik er persoonlijk voor gekozen om het (nog) niet te doen. Mijn dochter had ook zogenaamd een te kort tongriempje, iedereen drong er op aan om het te laten klieven, maar uiteindelijk is dat helemaal niet nodig geweest en zelf een beetje gerekt als het ware. Neemt niet weg dat het iets is om op te letten natuurlijk!
Ja als hij lacht, krult zijn tong ook niet eens zoals ik op google wel allemaal zie.. dus echt teijfel geval
Bij mijn jongste is het gekliefd toen hij 1,5 week oud was. Hij was alleen maar boos aan het huilen vanwege het rommelen in zijn mond. Maar zodra het spateltje en schaartje uit zijn mond waren was hij weer stil. Ik moest het 2 dagen masseren en dat was alles. Hij dronk (BV) niet zo heel slecht hoor, maar kon beter. Een fopspeen hield hij ook niet in. Hij kon hem niet vacuüm zuigen. Mijn zoon van 8 heeft volgens mij ook een redelijk korte tongriem. Ik heb er nooit naar laten kijken hoor, maar hij heeft wel een poos logopedie gehad. Dit is omdat hij bepaalde letters niet goed uit kan spreken. Hij is verder prima verstaanbaar, dus ik laat het zo. Maar ik ben benieuwd of het anders was geweest als bij hem als baby zijn tongriempje zou zijn gekliefd. Ik weet ook niet of het nog effect heeft als ik het nu nog zou laten doen. Een kort tongriempje kan dus ook later nog voor problemen zorgen. En als ze ouder zijn wordt het een grotere ingreep. Ik zou zelf kiezen voor hoe eerder hoe beter. Nu moet hij nog helemaal leren praten. Later misschien logopedie gaan volgen om een probleem op te lossen kost meer tijd en energie.
Mijn oudste heeft ook een korte tongriem, maar niet te kort. Toch heeft hij wat hulp nodig gehad van de logopedie om zijn tonggebruik beter te maken. Een ingreep zou nu heftig zijn, dus we laten het zo. De jongste viel het ons op bij 2 maand. Die is toen bij de KNO arts gekliefd.. Kleine ingreep, zo klaar, op die leeftijd. Nou was die strakker. Maar nu liever voor de zekerheid, dan als ze ouder zijn onder verdoving en de hele rambam..
Zoontje 3,5 jr heeft ook, fv ging goed speen ging goed, praten gaat goed dus laten zo Enige waar ie "problemen" mee kan krijgen is tongzoenen... dan kan ie zelf kiezen wat te doen
Lastig zo'n twijfelgeval. Bij mijn dochter hebben ze al geknipt toen ze 2 dagen oud was. Ik vond het zelf wel naar, maar na 2 minuten had ze er zelf al geen last meer van. Verloskundige gaf toen wel aan dat als het pas gebeurd als ze groter zijn ze er meer last van hebben.
Ik heb zelf een te korte tongriem en mijn ouders hebben daar nooit wat aan laten doen. Ik heb logopedie gehad toen ik jong was, omdat ik moeite had met jet uitspreken van bepaalde letters door een te korte tongriem. Onze zoon is er ook mee geboren en toen hij 5 dagen oud was hebben ze dit geknipt. Hij gaf geen kik... drinken ging toen ook stuk beter. Mijn advies? Laat je goed informeren of het noodzakelijk is, anders doen!