Te weinig drinken, problemen ontlasting

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door mari83, 7 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mari83

  mari83 Lid

  1 mrt 2012
  84
  17
  8
  We zijn al een tijd aan het tobben met de ontlasting van mijn dochter (bijna 4). Rond de zomer zijn we begonnen met oefenen met zindelijkheid. Ze poepte toen erg vaak op een dag, steeds kleine beetjes (bijna altijd in haar onderbroek). De huisarts heeft onderzoek gedaan en constateerde geen obstipatie, gaf aan dat het een fase kan zijn in het zindelijk worden. Een tijdje later begon ze een enkele keer goed te poepen op de wc, met daarnaast nog veel kleine beetjes in haar onderbroek, maar dit werd na verloop van tijd ook beter. Ze leek zo goed als zindelijk. Later werd ze ziek (lijkt er mee samen te hangen), at en dronk ze wat slechter, en nu poept ze weer erg vaak kleinere beetjes.
  Ze drinkt ook wel (al langere tijd) te weinig, dus we zijn nu een paar dagen scherp bezig met echt genoeg drinken. Dat resulteerde eerst in een hele hoop ontlasting die eruit kwam (waardoor wij toch aan obstipatie blijven denken). Hoe snel zou je effect moeten zien van het meer drinken?
   
 2. Olifantje1991

  Olifantje1991 VIP lid

  9 jan 2013
  8.025
  2.559
  113
  Ik zou het nog even de tijd geven als je aangeeft dat het nu beter lijkt te gaan. En dan proberen dat ze structureel goed blijft drinken. Hier drinken beide kinderen ook niet al te best, maar de oudste moet bij elke eet/drink moment een beker leeg drinken en daarmee komt hij in elk geval aan 1 liter per dag. Huisarts adviseerde minimaal 1,5 liter toen we er een keer waren vorig jaar, maar dat redden we hier alleen in de zomer. Moet zeggen dat het ook wel beter gaat nu hij ouder word.
  Bij de jongste speelt eigenlijk hetzelfde, bij haar gaan we het tzt ook zo aanpakken, nu is het moeten drinken echt nog een strijd dus vullen we het aan met drinken uit de fles (voor het slapen) en extra zakje knijpfruit of pakje drinken bijv.
   
 3. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.748
  1.858
  113
  Dat duurt wel even voor je resultaat hebt. Wij geven ook een beetje zemelen door de kwark en dat helpt ook.

  Naast drinken ook kijken naar dingen waar veel vocht in zit zoals peer. Appeltjes/peertjes koken vind hij ook heel lekker door de kwark/ yoghurt
   
 4. nicole18

  nicole18 Fanatiek lid

  20 nov 2013
  3.403
  376
  83
  Hier helpt het enorm om het drink moment af te leiden.
  Ik geef dus regelmatig een rietjesbeker of gewone beker tijdens het tv kijken
  Of een rietjesbeker in de auto, ze hebben dan toch niet veel meer te doen dus gaat hij in een keer leeg.
  En bij iedere maaltijd moet hier ook een beker leeg gedronken worden
   

Deel Deze Pagina