Ik heb er inderdaad ook nog nooit van gehoor, maar ik schrik me een hoedje van de bedragen die hier genoemd worden. Wij betalen 17,50 per maand voor 1 ochtend in de week. dus bijna 4,50 per ochtend. Als er ook broertjes of zusjes gaan wordt het in principe goedkoper, je betaald voor een broertje of zusje dus niet het hele bedrag. Ik zou zeggen kom allemaal in friesland wonen, of nee.. doe toch maar niet!
Wij betalen geloof ik 80 euro per maand voor een ochtend en een middag. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat er een tegemoetkoming voor de psz was. (die hadden wij zowieso niet gekregen hoor) Ik dacht dat het gewoon op basis van je inkomen berekend werd.... en dat dat overal zo was.
T is ook op basis van je inkomen, ze hebben een tabel (die kregen wij mee na ons bezoekje voor inschrijving) waar op staat wat je moet betalen als je bepaalde bedragen verdiend. Iemand met een uitkering moet geloof ik 7 euro betalen.. Dus daar is dan misschien die toeslag dan wel weer voor zodat diegene niets hoeft te betalen en dat de gemeente dat doet?
Ja dan gaat het hier dan toch ook over zoals ik het begrijp. Jullie betalen 80 euro per maand op basis van jullie inkomsten en straks moet iedereen die 80 euro dan betalen in jullie regio, veel of weinig loon. Zo is het toch begrijp ik?
Hier heet het de tientjesregeling. Ook hier kwamen we voor in aanmerking. Niet zozeer omdat het loon zo laag is, maar omdat mijn man heel veel benzinegeld moet betalen per maand, zo'n 350 euro per maand, dus ja dan zit je wel op het minimum ongeveer. Heb niet gehoord dat het eraf ging, ze zit er nu net op sinds 3 weken ongeveer
wij betalen 50,- per maand voor alicia en hebben ook gekeken naar inkomen. vind het wel een heel verschil met wat bij voorbeeld een bijstandmoeder moet betalen (2,50) en vind zowiezo dat ze dit een beetje gelijk moeten trekken. wij verdienen modaal maar net als hypotheek/huur etc is bij ons ook veel hoger met een modaal inkomen dan vergeleken met iemand uit de bijstand. uiteindelijk hoe je net zo veel over in de maand om te overleven en toch is bij een modaal inkomen alles duurder. de peuterspeelzaal gaat hier nu samenwerken met het kdv. hierdoor vervalt voor mijn zowiezo de psz regeling en ga ik in een klap 100,- per maand meer betalen voor evenveel dagen. voor alicia geld nog de oude regeling en mag tot ze naar school gaat 50,- per maand betalen aan de peuterspeelzaal
duidelijk uitgelegd; het is dus om 'voorscholing' te stimuleren, een soort voorbereiding op de basisschool. en dus geen toeslag van de BD, maar een gemeentelijke regeling. vandaar ook de grote verschillen!
hoe je het ook wend of keert, alles word duurder en de mensen die het met minder moeten krijgen nog een beetje steun... eigenlijk moet je een psz net zo zien als de basisschool hoor... het is een vooreducatie ervan.. en dat kost nou eenmaal ook geld... wat je misschien wel gaat krijgen doordat iedereen het zelf moet betalen is dat veel ouders denken nou dan gaan ze er maar niet heen want het is immers niet verplicht... als ze die regeling afschaffen vind ik dat ze de wet moeten aanpassen en een psz verplicht moeten stellen voor alle kinderen vanaf 2 jr...
eehm nou het is niet alleen voor thuisblijfmoeders hoor... niet ieder kind gaat naar een kdv. Ik werk ook 3 dagen maar mijn dochter gaat niet naar een kdv. Die is thuis bij papa (wisseldiensten) of bij oma. Dus die "moet" straks echt wel naar een psz. En wat dacht je van kindjes die bij een gastouder zitten waar geen (of weinig) andere kindjes zijn? Die zullen ook naar een psz gaan...
Niet mee eens. Wel dat je moet werken voor je luxe maar niet voor een school. Een kind moet ongeacht wat de ouders verdienen naar mijn mening gewoon altijd naar school kunnen. PSZ is geen luxe maar gewoon een recht ( in mijn opinie dan) De maatschappij dat zijn wij ( met zijn allen, arm of rijk, beide ouders werkend of niet) Vind het ook een beetje kortzichtig eigenlijk.
Nou misschien heb je geluk dat je al die tijd een tegemoetkoming hebt gekregen, hier moet iedereen het altijd echt zelf betalen en is er niks geen tegemoetkoming voor.
Hier ook berekend op het inkomen en ik betaal ongeveer 38e in de maand. Nu gaan we verhuizen naar een andere gemeente en daar kijken ze niet naar inkomen, maar is het standaard 61e. Ik vind het best wel veel geld, maar gelukkig kan ik het wel betalen, maar kan me voorstellen dat er mensen zijn die geen 61e in de maand kunnen missen.
Ik dacht ook altijd dat er gekeken werd naar je inkomen en dat je aan de hand daarvan een eigen bijdrage moest betalen. Vind het best vreemd en ook veel wat je moet gaan betalen. Mijn zoontje gaat twee middagen per week naar het KDV en kan daar in principe terecht van 12.30 tot 18 uur. Mijn inkomen alleen is al hoger dan die van jou partner en dan werkt mijn man ook nog. Wij betalen voor de 2 middagen nog geen 90 euro per maand. Daar zitten luiers, drinken, fruit ed allemaal bij in. En ook op het KDV doen ze allemaal voorschoolse activiteiten tegenwoordig.
Hier kijken ze niet naar het inkomen. Hier betalen wij per maand 32 euro en vanaf 1 januari wordt dit 36euro. Hier gaat mijn zoontje op dinsdagochtend van half 9 tot kwart voor 12 en op de donderdagmiddag van half 2 tot kwart over 3.
Ze kunnen nooit verplichten om kinderen naar de psz te doen.Het is al erg zat dat de regering eraan denkt om kinderen vanaf 2 jaar naar school te sturen.
hier gaat het ook na je inkomen... wij krijgen niets vergoed dus zitten op de max... ook gaat onze dochter 3 halve ochtenden in de week... onze jongste gaat na de zomervakantie ook 3 ochtenden samen met haar grote zus... dat komt dan op 150 per maand uit...