Ik eet gewoon de rauwe groenten enzo. Alleen de dingen die echt niet mogen zoals rood vlees, rauwe vis, rauwe eieren enz..
Ik neem ook geen risico's, sla uit een brasserie of uit een sterrenrestaurant, het kan allebei slecht gewassen zijn. Ga ook vaak uit eten, en binnenkort 2 weken op hotel, zal opletten geblazen worden. Die heerlijke sushi's, carpaccio, lentesla, maatjes, martino broodje mmmmm wat mis ik dit allemaal! Maar ach we doen het voor een goed doel he meiden
ik eet gewoon sla etc ook in reastaurants. het enige wat ik laat staan zijn idd de rauw vlees vis eieren. etc. laatst bijvoorbeeld helaas geen chocolademousse voor mij terwijl ik dat zo lekker vind. ik vind al dat ik zo weinig mag eten. en soms word er zo hysterisch gereageerd op dingen. vroeger deden ze het ook denk ik dan. als mijn dochter ooit zwanger word denk ik dat ze alleen nog maar in bed mag liggen en broodjes hagelslag mag eten (al zit daar vast ook iets in wat dan niet mag) dus ik zou er niet te paniekerig over doen.
Toxoplasmose - Wikipedia Je kan wel degelijk toxoplasmose krijgen van het eten van ongewassen groenten...en dat kan dus ook het geval zijn in een restaurant.
Natuurlijk moet je verstandig omgaan met eten tijdens je zwangerschap. Als je de bekende standaard regels volgt, is er niks aan de hand. Maar je moet je niet druk maken om elk klein dingetje.
Klopt!! De meeste restaurants (en ook supermarkten) gebruiken groenten die gekweekt zijn in serres/aquacultuur (ipv moestuingroenten). Daar komen geen katten in de buurt van de groenten, risico op toxo is dan ook (quasi) onbestaand.
Ik eet er geen blad sla minder om Wij hebben een uitgebreide salade bar op kantoor in het restaurant, en ik schep regelmatig een enorme bak sla op. Ik eet thuis ook niet anders. Veel maaltijdsalades, met kip, met walnoten, met geitenkaas ...