verse rookworst van de slager

Discussie in 'Gezondheid' gestart door henkie24, 17 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    mag je zon verse rookworst van de slager eten als je hem bv bovenop de zuurkool kookt? dus ik bedoel niet zon unoxding maar echt een rauwe rookworst zeg maar.
    vroeg het me af? rauw vlees bij je groente?
     
  2. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    13 jan 2007
    2.391
    1
    36
    Nederland
    Mag gewoon hoor. Smakelijk!
     
  3. Ien

    Ien Bekend lid

    11 aug 2006
    935
    0
    0
    Een rookworst is niet rauw. Dus rustig eten
     
  4. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    is zon verse niet rauw? omdat die ik bedoel in de koeling liggen en die van unox liggen gewoon in het schap. dacht dus dat tie rauw waren?
    :)
     
  5. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    nee ze zijn toch gerookt rookworst ;)
     
  6. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    hmmm dan weet ik het ook niet meer want er staat op de verpakking: gerookt rauw vlees! :( maar goed ik kook hem dan nog zon 20 minuten op de groente dus dan wordt ie toch alsnog gaar?
     
  7. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    gewoon lekker eten en daarbij als de worst geweld is is hij helemaal gaar
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    De gekookte rookworsten van bijv. Unox worden niet meer gerookt, daar zit alleen een rookaroma aan. Maar ze zijn dus al wel gekookt en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden.

    Een rauwe rookworst of slagersrookworst bevat gerookt rauw vlees en moet nog gaar gemaakt worden door te koken. De temperatuur van een rookoven is hooguit 45 graden, dus de worst is daarna nog lang niet gaar, vandaar ook de naam: rauwe gerookte worst!
     
  9. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    ok bedankt voor de uitleg! dus als je hem daarna bv op de zuurkool kookt is ie gaar en kun je hem dus gerust eten?
     
  10. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, maar je moet wel zorgen dat ie echt kookt! Voor de zekerheid kan je hem beter eerst even apart koken en dan meeverwarmen met de zuurkool!;)
     
  11. Keiko

    Keiko Actief lid

    28 jul 2008
    497
    0
    0
    Een verse rookworst is wel degelijk rauw vlees, die van de HEMA ook, wordt op de verpakking voor gewaarschuwd dat je hem dus wel door en door gaar moet laten worden voor consumptie.
    Ik zou hem ook voor de zekerheid gewoon even apart koken.
     
  12. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    ok iedereen bedankt! deze mag dicht hoor
     

Deel Deze Pagina