Weet niet helemaal zeker of ik de vraag op de juiste plek stel, maar hier komt ie: Wat kost een uitstrijkje op eigen verzoek, dus als het buiten het bevolkingsonderzoek valt en je het door je huisarts laat maken, dus niet door de gyn? Het gaat om een standaard-uitstrijkje, voor baarmoederhalskanker dus. Vast bedankt!
Bedoel je voor bijvoorbeeld een SOA? Ik zou dat eens navragen bij de huisarts. Je kunt ook de zorgverzekering bellen en vragen in hoeverre dit onder de huisarts valt (basisverzekering). Alhoewel: het moet wel naar het lab... Ziekenhuis even bellen? Ligt er misschien ook aan wat er getest moet worden....
er is toch een reden dat je een uitstrijkje wil. Zou dat gewoon aan je huisarts uitleggen en als dat dan nodig is valt het toch gewoon onder huisartszorg.
Bij een medische noodzaak krijg je het vergoed, maar het gaat wel van je eigen risico af. Dus op het moment dat je je eigen risico al opgemaakt hebt merk je hier in de portemonnee niets van. Heb je echter nog niet je eigen risico opgemaakt dan kun je het beste even contact opnemen met het laboratorium wat het gaat kosten.
Ja sorry, ik was niet duidelijk genoeg. Heb de vraag aangepast. Het gaat dus om een uitstrijkje voor baarmoederhalskanker. De vraag is wat het kost als je het een jaartje eerder wil dan gepland staat volgens het bevolkingsonderzoek, om praktische redenen.
Laatst bij kassa een meisje die een spiraal had laten zetten. De huisarts verwees door naar de gyn en ze kreeg een rekening van 700euro (ze had eigen risico verhoogd). Als de huisarts dit had gedaan viel het binnen de basisverzekering en zou het haar niets of ee minimaa bedrag hebben gekost. Goed dat je dit van tevoren uitzoekt.
Bij mij was het plaatsen, bij de gynaecoloog, 64 euro en het spiraaltje iets van 80 euro..(die weet ik niet meer precies, was de 2de) werd niet vergoedt, dus gewoon zelf betaald.. Lijkt mij heel vreemd dat je voor alleen het plaatsen van een spiraaltje 700 euro moet betalen..
Mijn huisarts vertelde mij dat het uitstrijkje NIET vergoedt wordt buiten het bevolkingsonderzoek om. Op je 30e krijg je een uitnodiging. Ik heb het toen niet gedaan, omdat ik midden in een scheiding lag. 3 jaar later wilde ik ook een uitstrijkje, om voor controle SOA omdat ik mijn huidige vriend had leren kennen en serieus verder wilde gaan. Op aanraden van de huisarts heb ik de oproep opnieuw aangevraagd, dan kreeg ik de handeling iig vergoed. SOA onderzoek kostte ruim 90 euro extra, de rest werd vergoed.
Ik krijg nu jaarlijks een uitstrijkje ipv elk half jaar. De eerste was al voor mijn 30e. Heb nog nooit een rekening gekregen en ook niet voor de soatest. Heb overigens wel een voorstadium gehad, vandaar jaarlijks. Wordt in het ziekenhuis gedaan, maar vanaf volgend jaar laat ik het op eigen verzoek bij de huisarts doen ivm de stijgende zorgkosten. Ik ga nog wel even navragen of het dan ook onder de basisverzekering valt. De 15 euro lijkt me aan de lage kant. Het is niet alleen de handeling maar ook het onderzoek in het lab wat erbij komt kijken.
Ja maar dat is op medische indicatie dus dat is anders. Toevallig zag ik in mijn nieuwe zorgpolis staan dat een uitstrijkje eens per 5 jaar vergoed wordt via bevolkingsonderzoek en anders alleen op medische indicatie, dus vervroegen omdat het praktischer is zal hier niet onder vallen en dus waarschijnlijk niet vergoed worden . Kosten heb ik geen idee van,
Ligt eraan hoe je verzekerd bent.Ik kwam er na een consult en inwendig onderzoek bij de gyn achter dat ik dat niet in mijn pakket had zitten ( zo'n combi pakket) En kon hier al 200 euro voor neerleggen...
Ik heb alleen een basisverzekering van CZ.. Maar goed hoe het met een uitstrijkje zit weet ik verder ook niet
Je zou eens aan de dokters-assisente kunnen vragen hoe het zit. Ik maak ook uitstrijkjes en krijg ook weleens dit verzoek.Pasgeleden ook een dame die voor een jaar naar het buitenland vertrekt.Zij zat in de oproep selectie voor juni 2014. Ik heb toen het lab gebeld en zij hebben mij de oproepkaart opgestuurd en het uitstijkje is kosteloos gedaan.Was geen enkel probleem. Wat het kost zonder oproepkaart of medische indicatie durf ik niet te zeggen maar geen 15 euro haha Waag maar eens een telefoontje naar de dokter. Moet te regelen zijn.Zolang je een oproepkaart hebt valt het gewoon onder het bevolkingonderzoek.
Ik België is het inderdaad erg goedkoop, daar doen ze het al vanaf 20. Heb hem zelf ook gehad en moest 4! Euro betalen. De rest vergoede de verzekering. Helaas is het zorgsysteem is Nl heel anders en liggen de kosten vele malen hoger. Ik zou je verzekering bellen, die kunnen je vast meer vertellen.
Dan heeft je huisarts je niet volledig voorgelicht, bij klachten krijg je een medische indicatie en wordt het uitstrijkje dus wel vergoed (gaat wel van je eigen risico af). @Ts, wat zijn de redenen dat je het een jaar wilt vervroegen? Bij klachten is het een medische indicatie en krijg je het dus vergoed. Mocht je volgend jaar aan de beurt zijn dan is het vaak ook mogelijk om je oproep al aan te vragen (dus als je bijvoorbeeld uit 1984 bent, dan zou je begin 2014 normaal gesproken opgeroepen worden). Mocht je graag zwanger willen worden, dan wordt je oproep kosteloos opgeschoven en krijg je 6 maanden na de geboorte van je kindje een nieuwe oproep.
Dan betaal je dus ook voor de tijd van de gyn (eigen bijdrage)..niet alleen het uitstrijkje/spiraal etc