Geen idee, bij ons is de mar vervangen door de or. Volgens mij heeft een or meer beslissingsrechten en wordt daar het beleidt besproken dus gevoelsmatig zeg ik or.
MR. De OR (ouder raad) is de "feestcomissie". Die regelen de festiviteiten rond Sint, kerst, pasen etc. De MR (medezeggenschaps raad) gaat over beleidszaken.
De ouderraad regelt hier de feestjes, schoolreisjes enz. Ik zou het bespreken met de leerkracht en eventueel directeur, als je er dan niet uit komt het punt neerleggen bij de MR.
Volgens mij zijn de taken van de MR zelfs wettelijk vast gelegd. Ze kunnen natuurlijk wel altijd advies van de OR vragen. (In het geval van een snoepbeleid lijkt me dat ook wel nuttig)
Een vraag over het snoepbeleid zou ik stellen aan de leerkracht of de directie. Wil je het snoepbeleid veranderen, dan zou ik dat via de MR aankaarten.
Hihi Ik geloof je wel hoor Ik denk alleen dat dat niet overal zo is omdat wettelijk vastgelegd is dat beleid via de MR gaat. En ik neem aan dat dat niet 100% tot in de precieze details vastligt dus dat dat best ook kan variëren.
Zal op elke school weer een beetje anders zijn. Wij hebben geen OR of MR, maar een OC en een KCR. Dus het blijft toch een beetje gokken wat er allemaal is en wie wat doet....
What's in a name... Als het goed is zitten er in de MR (medezeggenschapsraad) zowel ouders als leraren, die zich met het beleid op school 'bemoeien', al zijn wij op onze school als ouderraad ook verantwoordelijk voor de TSO en de verkeersouders. In dit geval zowel bij leraar en directeur aan kaarten. Via de MR/OR kan ook maar directeur is wel de snelste lijn om iets veranderd te krijgen, als het goed is gooit hij/zij het in de eerst volgende teamvergadering (bij ons in ieder geval )
het is denk ik ook een beetje afhankelijk van wat je erover wilt zeggen, want ook mbt het snoepbeleid denkt iedere leraar weer net even iets anders erover. bij de een mogen ze bv 1 snoepje uit een verjaardagzakje al in de klas eten bij de ander alleen het pakje drinken. van de ene leerkracht mag er best een snoepje in de broodtrommel zitten of een roze koek terwijl de andere het liever niet heeft. het algemene beleid komt wel overeen natuurlijk maar leraren voeren dit op hun eigen manier door, is mijn ervaring. ik zou daarom eerst even naar de leerkracht stappen en hij of zij zal dan wel aangeven er iets mee te doen of je doorsturen naar degene waar je wel iets aan hebt.
dat leek mij inderdaad ook maar het schijnt - tenminste dat was hun verklaring hier op school - dat ze zelf enigszins invulling mogen geven aan hoe het beleid wordt uitgevoerd uiteindelijk. ik had hier toen ook iets daarin wat mij even niet zinde, gelukkig heeft de leerkracht dat goed opgepikt, ik was overigens ook niet de enige die wat moeite had met de uitvoering van het beleid door de betreffende lerares.