Het onderwerp zegt het eigenlijk al, ik ga op vakantie en neem mee. Wij gaan dus weg en we willen graag weten wat je zo een beetje mee moet nemen voor een kleintje van 20 maanden. Daar onder versta ik, medicijnen, voeding en noem maar op. Ik ben zo bang dat ik wat vergeet. Namen jullie ook potjes voeding mee? Iemand tips? Groetjes lucky.
ik heb het volgende mee genomen: Flesvoeding potjes voeding potjes fruit zetpilletjes ors thermometer
Eva is 20 maanden wij zouden meenemen: paracetamol ors thermometer Wat lekkers voor onderweg en fruit enzo En verder de gebruikelijke spullen (luiers enzo) Eva heeft nooit potjes gehad, maar zeker met 20 maanden eten ze toch gewoon hetzelfde als volwassenen en hebben ze geen potjes meer nodig?
Ik was ook al een beetje verbaasd... 20 maanden en potjes? Ja, misschien één of twee voor de dagen dat WIJ uit eten willen en geen zin hebben om moeilijk te doen maar verder eet een kind toch gewoon alles wat er op tafel komt? Wij nemen eigenlijk alleen maar dingen mee voor de reis (kant en klare melk ipv normaal volle melk omdat je dat niet kunt bewaren in een warme auto) en verder zijn verzorgingspullen, de reisknuffels, kleding, een stapel luiers om de eerste dagen (+ de dagen in de auto) door te komen, wasmiddel (voor doorlekrompers!), zijn tuit en rietjesbeker, medicijnen, thermometer, wat lekkers.
Ik ga vandaag op vakantie! We gaan naar Gran Canaria. Dit nemen wij mee voor onze dochter van bijna 9 maanden. 2x potje fruit, 2x potje groente. (de rest koop ik daar wel) 12 luiers (daarvan koop ik ook de rest op de vakantie bestemming) zwemluiers (weet niet of die daar te koop zijn) genoeg flesvoeding zetpillen thermometer dentinox, voor als ze een tandje krijgt vitamine D Zwemband En verder de gebruikelijke dingen zoals kleertjes, hydrofiele luiers, speelgoed, douchegel etc. Misschien 1 tip, ik neem ook een klein zwembadje mee. Die kan ik als box gebruiken in ons appartement. Dan hoeft ze niet aldoor op de grond te zitten spelen.
Ik zou ook van die peutermenu potjes mee nemen hoor! Wij gaan iedere avond uit eten en zij kan gewoon niet meeeten daar (biefstuk, patat etc) En om nou steeds te gaan koken op vakantie moet je toch ook niet aan denken. Bovendien, beter mee verlegen dan om verlegen
Eva heeft nooit potjes gehad en eet gewoon wat er is. Biefstuk en patat gaan toch ook prima? En je kan altijd wel wat brood met boter krijgen en dan evt. wat fruit erbij. Wij koken trouwens juist meestal wel op vakantie, maar wij gaan altijd kamperen of in een huisje.
Wij gaan komende week ook op vakantie en ben dus ook druk aan het inpakken, maar heb meer zoiets van: wat neem ik niet mee? haha... Verder heb ik niet echt aanvullingen...
Hier ook geen potjes mee. In een restaurant is vaak wel een stukje vis/vlees dat wel kan (kipfilet, zalm). En wat warme groente, krieltjes. En dan heb je een "normale" maaltijd. Hier ook geen kindermenu de hele vakantie lang. Mijn kind zou tonnetje rond worden van al die patat-frikandel-saus prut..
Ik ben ook aan het pakken, wij vertrekken als het goed is morgen (mijn meisje is erg verkouden en ziekjes dus even afwachten nog of we uberhaupt kunnen gaan). Medicijnen: ORS, Neusspray, Luuf, zetpillen, Detinox Potjes: alleen avondeten, er is altijd wel vers fruit te krijgen. Verder: Zonnebrand/Aftersun, de gebruikelijke dingen voor in bad, Haarlotion, Luiers en Zwemluiers, Flesvoeding. Niet vergeten: Lepeltjes voor potjes, zwemband, wegwerpwashandjes, klein zwembadje voor bijde caravan.
Biefstuk voor een peuter? Zou het niet doen, tenzij goed doorbakken - maar als je uit eten gaat in het buitenland is de kans niet zo groot dat ze hem goed doorbakken, ook niet als je erom vraagt.. Ik heb altijd begrepen dat kinderen onder de 4 jaar geen vleesproducten mogen die niet door en door gaar zijn.
Mijn ervaring is dat in het buitenland het juist een schoenzool wordt... en de leeftijd van 4 jaar is zeer arbitrair. Volgens het voedingscentrum worden 'rauwe' vleesproducten afgeraden tot 10 (!!!) jaar... Niet te hanteren dus. Gewoon zoveel mogelijk mee eten en gewoon je gezonde vestand gebruiken.
Ik eet mijn biefstuk juist altijd wel doorbakken, ik vind dat halfrauwe niet lekker. En zo eet Eva dus ook wel eens biefstuk. Maar ik hou er zelf niet zo heel erg van.
ORS betekent Oral Rehydration Solution. Je kan het kopen bij drogist/apotheek; het zijn zakjes poeder die je moet aanmaken met water, en dan heb je een oplossing die helpt de vochtbalans van het lichaam op peil te houden. Je kan dit gebruiken bij bijvoorbeeld flinke diarree of ernstig braken. Het is niet specifiek bedoeld voor kinderen, maar bij baby's moet je uiteraard het meest opletten dat ze niet uitdrogen, bij hen gaat dat het snelst. Maar goed, ik geloof dat dit nogal een beetje offtopic gaat Wij gaan over 2 weken op vakantie, en ik ga eens kijken op die website om je lijstje samen te stellen. Maar ik gebruik ook mijn lijstje van vorig jaar voor een groot deel weer. Toen was Jelle 8 maanden, nu 21. En nu lijkt het me veel gemakkelijker, hoef een stuk minder mee te nemen.