Welke saus bij eendenborst filet?

Discussie in 'De lounge' gestart door Saja87, 16 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Eerste kerstdag ga ik eens flink uit pakken met koken.

    Nu heb ik een leuk menuutje samen gesteld met oa:

    2 amuse soepjes:
    Koolrabi en knoflook soep

    Als voorgerecht tonijn tartaar met wasabi mayonaise

    Hoofdgerecht eendenborst filet met witlof ham en kaas en haricotverts rolletjes met spek uit de oven.

    ( alleen wat voor saus bij het vlees?!) Moet natuurlijk wel bij de overige gerechten passen ook maar ben er tot nu toe nog niet helemaal uit:)
     
  2. Scarabee

    Scarabee VIP lid

    12 dec 2010
    6.482
    1
    38
    n.v.t.
    Cranberrie saus misschien ? Ze zijn nu te koop, kun je lekker sausje van maken.
     
  3. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Rode wijn saus? Kan wel bij de haricotverts rolletjes, maar bij de witlof weet ik niet, want dat lust ik echt niet!
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

  5. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    He jee daar toevallig een receptje van?
     
  6. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ohh dat klinkt erruggg lekker duss thanks:D
     
  7. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Even aan m'n mannetje gevraagd die is sous chef... Hij adviseert sinaasappelsaus erbij
     
  8. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

  9. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Dan ga ik voor de sinaasappel saus!
    (neem aan verse sinaasappels?)
     
  10. marla

    marla Fanatiek lid

    24 okt 2006
    2.239
    2
    0
    Frambozensaus is ook heel erg lekker, net als inderdaad sinaasappelsaus.
     
  11. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Rode wijn saus:

    Afsnijdsels van de eendenborst ( als je die hebt )
    Wortel
    Ui
    Prei
    Knolselderij
    Ongeveer 50 gram van alle groente bij 4 personen.
    Eetlepel tomatenpuree
    Rode wijn
    5 dl kalfs/ runderjus

    Afsnijdsels samen met de groente bakken in boter of olie, tomatenpuree toevoegen en mee bakken. Afblussen met rode wijn ( ongeveer 2 dl ). In laten koken tot de helft en dan de jus toevoegen en zo lang mogelijk laten trekken. Ongeveer inkoken tot 3/4. Even zeven en op smaak brengen met zout en peper. Evt afbinden met aardappelzetmeel.
     
  12. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Als je voor de sinaasappel gaat moet je de rode wijn door een halve dl witte wijn vervangen. Daarbij 3 dl jus d'orange toevoegen.
     
  13. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Jaaa frambozensaus. Makkelijk te maken met diepvriesframbozen en echt dé perfecte combi
     
  14. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ohh framboos word m niet heb een eter die dr allergisch voor is anders had ik die indd gedaan haha
     
  15. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    17 apr 2013
    3.127
    2
    0
    Hier nog een sous-chef die voor sinaasappelsaus gaat.
    En liever nog (als hij het zelf zou maken) een saus met 5 spices.
     

Deel Deze Pagina