Ik ben niet van plan om te gaan werken. We brengen met de inkomsten van het bedrijf van mijn man al genoeg geld weg. Belastingtechisch zou het ook zeer onvoordelig zijn om te gaan werken. En ik zou mijn kinderen nooit naar een kdv/bso brengen. Dus ik voel me totaal niet aangesproken
Afhankelijk van mijn man??? hij is afhankelijk van mij. Als ik net voor het gezin zorg kan hij zijn baan niet uitoefenen!!!!!! Hij vaart als ik zou willen werken kan hij mooi aan de wal komen. Wat nou afhankelijk van mijn man zijn. Wij zijn afhankelijk van elkaar. Zorgen er samen voor dat ons gezin draait. De een zorgt voor de finacien de ander voor het huis de kinderen en de management taken rondom dat alles.
Toch snap ik dit soort redenaties niet goed. Je kijkt toch naar je gezinsinkomen, en daar betaal je toch de opvamgkostem van? Je kind gaat toch even goed naar de opvang omdat papa werkt als omdat mama werkt?
Werken kan altijd nog. Ik vind dat mensen zich niet moeten bemoeien met mijn zaken. Wanneer ik wat doe is alleen mijn zaak en die van mijn gezin. Maar goed, bestuurstechnisch snap ik het wel...het heeft natuurlijk met het algemeen belang te maken...armoede bestrijding et cetera... Maar goed, ik voel me dus niet aangesproken. Ik weet zeker dat als ik zou gaan scheiden dat ik binnen 2 jaar een baan heb en daar tussen in hebben wij het goed geregeld en kan ik terugvallen op familie zonder dat het geld kost. Maar wat vinden wij het heerlijk dat er maar 1 van ons werkt...de rust die het geeft.
Ze zegt het op de verkeerde manier, maar toch moet ik haar ergens wel een beetje gelijk geven. Vroeger waren er veel meer voorzieningen voor vrouwen die alleen kwamen te staan, nu moet je het over het algemeen maar zelf zien te rooien en dat is niet makkelijk. Mijn zus haar man is 2 jaar geleden overleden. Doordat ze nà 1956 geboren is, heeft ze geen recht op een weduwe uitkering. Door heel veel ellende nà het overlijden van mijn zwager, is zij totaal niet in staat om te werken. Nu heeft zij afgelopen jaar een nabestaanden uitkering gehad, maar 2 maanden geleden is besloten door het uwv dat ze bèst kan werken en is nu haar uitkering stopgezet. Geestelijk is ze nog steeds een wrak, ze is 46, heeft geen opleiding, geen werkervaring (is altijd huisvrouw geweest) etc.. Hòe moet zij in deze tijd in godsnaam aan een baan komen? Als ze een baan had gehad, was het allemaal toch wat makkelijker geweest. Ze had in ieder geval de ziektewet in gekunt en later kunnen reïntegreren op een vertrouwde werkplek.. Nu heeft ze een paar kleine pensioentjes van mijn zwager (hij was nog maar 52 toen hij overleed, heeft ca. 8 jaar voor zichzelf gewerkt en had dus geen volledig pensioen opgebouwd). En de weg is nog lang tot haar 67e..... Dus ik ben het ermee eens dat het voor vrouwen wel belangrijk is om een zekere onafhankelijkheid te hebben..
Wij krijgen van de belasting dienst nog geen derde van de kosten terug. Mijn man heeft een hoog inkomen als ik nu zou beginnen voor 24 uur dan heb ik 28 uur opvang nodig. Ik heb gewerkt maar ik hield dus echt onder de streep na belasting terug gave reiskosten etc 27 euro over. Terwijl ik nu het luievrouwen geld ontvang a 122 euro in de maand. Als het mijn meer zou opleveren had ik graag wat gewerkt maar het loont niet
Ik zou het echt toejuichen wanneer er een onderzoek zou worden gedaan hoeveel procent van die '1 op de 3 huwelijken' bestaat uit stelletjes waarbij beide partners werken en hoeveel bestaan uit stelletjes waarbij één partner werkt. Het zou me namelijk niks verbazen als er een veel groter percentage scheidingen is onder de stelletjes waarbij allebei werken... Al is het alleen maar om alle stress van het 's morgens de kinderen naar het kdv brengen, 's avonds ruzie wie er moet koken omdat je allebei werkt... En in het weekend moet het huishouden nog worden gedaan, waar je doordeweeks allebei geen tijd voor hebt gehad...
Mijn man brengt een inkomen binnen waar we als gezin van 7 personen zeer ruim van kunnen leven. Als ik zou gaan werken betekend dat dat de kinderen naar het kdv of de bso moeten. Het extra geld wat ik dan binnen breng zou op gaan aan de opvangkosten. Dan kan ik toch beter thuis blijven? Ik ben niet van plan om te gaan werken om andere mensen te bekostigen die mijn kinderen opvoeden. Het gezinsinkomen vermeedert dus eigenlijk niet, want volgens mij zou ik er ook gewoon op toe moeten leggen voor de opvangkosten. Nu doe ik, in de vrije tijd die ik over heb, vrijwilligerswerk. Daar voel ik me prettiger bij!
Wat een onzin Je kunt daar gemakkelijk tegenover stellen dat de gezinnen waarvan alleen de man werkt, de eindjes moeilijker aan elkaar kunnen knopen, daardoor stress krijgen, ruzie etc en daardoor gaan scheiden.. (let op; aanname als reactie op Bolkje haar visie. Ik denk ik dus niet zo over!!)
Voor mij is het geen issue om met 5 kids 3 dagen te gaan werken. Ik breng dus niet heel veel geld in 't laatje als ik 2 dagen zou gaan werken. Als ik daarbij ook nog eens de algemene heffingskorting optel die ik misloop door die 2 dagen. Dan vraag ik me echt af... waar werk ik voor? Het is dus geen smoesje dat ik niet wil werken, maar ik heb er gewoon geen zin in om het voor de kosten van kdv/bso te gaan doen. En toeslagen zitten er ook niet in bij ons, dus het moet volledig van eigen geld betaald worden. 'k Zou gek zijn als ik het wel zou doen...
Ik ben benieuwd. Hoop dat ze dit eens gaan onderzoeken... Maar dat zal wel niet gebeuren, want vrouwen moeten persé werken...
Uiteraard maar als we nu 3200 euro aan netto inkomen hebben. Ik ga werken en krijg 500 euro. De kinderen moeten omdat ik werk naar de opvang. De opvang kost ons 480 na belasting terug gave. Dan houden we alsnog die 3200 euro over. Dus wat loont het dan?
De algemene heffingskorting wordt dan omgezet in de Arbeidskorting... komt op hetzelfde neer, maar het wordt direct verrekend met je maandloon, dus "zie" je het niet. Mbt de andere toeslagen heb je wel een punt.
En vrijwilligerwerk is ook hard nodig! Toch vind ik persoonlijk de redenering rondom opvangkosten niet kloppen...want als een vrouw wil werken kan de man ook minder gaan werken en voor de kinderen zorgen. Het valt me ook op dat er alleen over thuisblijfmoeders gepraat wordt, want er zijn even goed thuisblijfvaders.
De beslissing wordt juist erg makkelijk gemaakt doordat de vrouw thuis blijft, praktisch alle taken komen dan automatisch voor haar rekening, de man hoeft zich geen zorgen te maken, lekker makkelijk voor hem. De klassieke rolverdeling, allesbehalve geëmancipeerd in mijn ogen. Emanciperen in deze situatie, waarbij beide ouders werken, betekent dat je samen zorg draagt voor het huishouden en de kinderen. Het is een kwestie van goed communiceren en achter elkaars keuze staan om te werken. Je zou dan taken kunnen verdelen, en dat de een dan de taken doet die de ander niet graag doet. En als de financiën het toelaten, dan is er ook nog de optie om een aantal huishoudelijke taken uit te besteden.
Wat het loont? O.a. dat je CV op orde blijft, dat je de voldoening hebt van een zelf verdiend inkomen, dat je pensioenrechten opbouwt, dat je in je werk groeit. Kinderen blijven niet in de luiers, mannen kunnen hun baan kwijtraken, kunnen ziek worden, invalide raken, overlijden. Door in het arbeidsproces actief te blijven verdien je meer dan alleen maar die 200 euri die je overhoudt. Zelf werk ik liever, maar ik vind wel dat Bussemaker het veel te dwingend stelt. Want sommige vrouwen die geen betaald werk verrichten doen wel veel dingen voor de samenleving, zoals vrijwilligerswerk en mantelzorg.
Hier heb je wel gelijk in, maar zo lang mijn kinderen nog afhankelijk van mij zijn vindt ik dat die meer verdienen als een werkende moeder met 200 euri extra. Wie weet laat ik me wel omscholen als mijn kinderen op hun eigen benen staan, maar dat is nog zo ver weg....
Dat dacht ik ook al. En ze is notabene lid van een partij die niet iedereen aan het werk wil hebben, zoals hun mederegeerpartij. De PvdA is al sinds jaar en dag de partij van pappen en nathouden als het om werken gaat.
tot dat de verdeling andersom is...dan is het ineens wel geëmancipeerd Ach...dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Deze dingen roepen ze heus niet zomaar even Ik houd het bij een paar steekwoorden ( want ik mag niet over politiek praten) Vergrijzing...beroepsbevolking...tekorten....noodzaak....