Maar hij is 10, blijf je dat dan doen tot hij uit huis is? Wij hebben aan boord nu een puber die ook "niks lust", krijgt dan ook vervangend eten. Pa is ook een moeilijke (vooral stronteigewijze!) die ook gerust de bloemkool opzij schuift en de frietpan aan terwijl hij de bloemkool zelf heeft "besteld" smorgens. Ja dat werkt dan ook niet mee om je kind te laten eten. En nu puber aan boord gewoon moet eten wat er op tafel komt ipv worstenbroodjes blijken veel dingen toch wel lekker te zijn Overigens mocht hij 3 groentes "op de zwarte lijst" zetten maar na 5 minuten had hij nog geen keuze kunnen maken wèlke 3 hij nou het vieste vond. Ik heb dus moeite met lust ik niet + vervangend eten krijgen terwijl het grotendeels uit koppigheid is. Weet niet of dat bij jouw kind is maar wat ik na alle puberjongens aan boord ervaar. Thuis "niks lusten" en dan aan boord 2/3 volle borden leeg eten Thuis echt als machtsmiddel inzetten. (Maar die jongens zitten niet voor hun stinkvoeten aan boord zo hebben we er 1 gehad die de keus kreeg: schip of gesloten jeugdinstelling. Weet je gelijk hoe het leven aan boord is maar die moet je dus zeker in het begin strak houden, ook op zoiets als eten wat de pot schaft) Maar je hebt gelijk, met onze kinderen geen klagen hoewel ze allemaal de voor/afkeur hebben maar over het algemeen eten ze genoeg aan tafel
Als er echt niks anders gegeten kan worden, dan ja. Het is wel een geval apart hoor. Heeft nauwe samenhang met zijn autisme. En omdat we al zoveel energie in het zindelijkheid traject moesten steken hebben we dit voorlopig laten gaan. We introduceren wel geregeld nieuwe dingen die hij moet proeven. En bieden steeds alles aan wat wij ook eten. Maar verplicht met de pot mee lukt gewoon niet. En verhalen met "dat doen wij dus niet" daar kan ik echt helemaal niks mee. Persoonlijk snap ik trouwens geen hout van "niet lusten". Ik lust echt nagenoeg alles. Zolang het goed is klaargemaakt. En houd van nieuwe dingen proberen. Ik heb dus echt het verkeerde gezin gekregen denk ik soms
Hier in ieder geval niet Jongste zoon is echt heel erg lang met een (bijna) lege maag naar bed gegaan. Mijn jongens aten sowieso tot hun vierde geen groente. Pas toen ze 4 waren kreeg ik het voor elkaar om in te voeren dat ze van alles 1 hap moeten proeven. Dat lukte bij jongste zoon pas bij 5 jaar. De andere jongens lusten nog wel aardappel en erg graag vlees, maar jongste zoon moest dat ook echt niet hebben, geen hap! Voor hem hebben we lange tijd fruit als toetje gegeten, zo kreeg hij toch nog wat vitamines binnen en ging hij niet met een helemaal lege maag naar bed. Als ik bij jongste had toegegeven: als je dit niet lust eet je maar een boterham. Dan had hij nu nog steeds elke avond brood gegeten, want hij zal echt niet uit zichzelf iets gaan proeven. Inmiddels eet hij dus echt met de pot mee, maar zijn het vaak wel nog kleine porties. Die worden langzaamaan steeds een beetje groter. En nog steeds elke avond een appel. Maar ik kan me voorstellen dat het bij jullie jongste allemaal net even anders gaat. Je moet ook kijken wat bij je kind kan en past.
Was dat maar zo... Onze oudste heeft tot 4/5 jaar geen hap avondeten gegeten. Zijn zusje zat te smullen en vanaf dat moment is hij langzaamaan gaan eten. De jongste is heel kieskeurig momenteel. Wil amper groenten, geen aardappelen behalve gefrituurd natuurlijk... Maar het gaat over! Benieuwd hoe het straks met de baby gaat.
En hoe ga je er dan mee om als ze te mager (dreigen te) worden? Bij jongste was het overigens vanaf het begin al een apart verhaal. Toen hij aan de fruithapjes ging ben ik enthousiast aan de fruithap-vers-majen gegaan. Werd stelselmatig geweigerd. Een keer ergens onderweg een potje olvarit. Ging erin als koek Tot ruim een jaar waren potjes voor 4 maanden en broodkortsten het enige vaste voedsel wat lukte. Daarna ook wel stukken zacht fruit. Dus ja... echt geen standaard verhaal hier Hij had een periode dat ie alles in de mond stak. Stond ie naast me met een plastic speelgoed wortel in zijn mond. Ik die wortel ruilen tegen een echte. Raakt lippen aan. Gooit wortel weg Jammer. Daar ging mijn plannetje.
Maar dan is het meer een pick your battles ding dan wanneer er geen onderliggende oorzaken zijn of andere dingen spelen (behalve gewoon dwars zijn). Als je kind eerst gewoon tot 3 a 4 jaar gewoon alles eet en dan dwars doet heb je ook al ander uitgangspunt dan wanneer het vanaf het eerste hapje al moeilijk gaat en daar pas je je handelingen op aan. Als je al 3 jaar wortels eet em van de een op andere dag besluit ze niet meer te lusten/willen heb je toch pech heb je ze al 3 jaar lang niet lekker gevonden wil ik graag dat je 1 stukje proeft maar hoef je geen bord vol. Oh en bij eten weigeren ook niet binnen een uur komen zeuren dat je honger hebt Accepteer je dat je man zijn bloemkool laat staan en de frietpan aan zet is het ook stuk moeilijker om je kind wél de bloemkool te laten eten. Maar goed, de context bepaald dus ook wel in hoe je handelt.
Maar @Mamafiets ik denk dat er bij jouw jongste wel meer speelt, ivm ASS? Nu heb ik nog geluk dat mijn jongste ondanks ASS "alles eet". Tussen aanhalingstekens hè, want momenteel eet ze amper iets. Ze lust alles, maar lijkt altijd nog vol te zitten/geen hongergevoel te hebben... Heel frustrerend. Sowieso eet ze maar 2x per dag en zelfs daarin worden de porties maar kleiner en kleiner
Dat lijkt me erg frustrerend. Bij onze oudste waren het alleen de potjes bruine bonen die er tot 10/11m in gingen, en alleen de gladde variant. Fruitpotjes gingen ook goed. Vers was drama. Na 11m weigerde hij pertinent. Een banaan ging af en toe nog. Boterham met chocopasta, maar niks anders. Toen hij naar school ging kwam er appel en boterham met cervelaat bij (zoet mocht niet dus hij moest iets). Hij verhongerde absoluut niet hoor. Boterhammen gingen er goed in overdag dus hij kreeg voldoende en groeide vanaf geboorte op de bovenlijn. Geen flauw idee hoe eigenlijk.
Klopt. Het heeft denk ik ook heel veel met mondgevoel te maken. Eten is gewoon een heel sterkte prikkel. En variatie maakt dat alleen maar nog sterker.
Dat is het ook. En ik heb ook heel lang gedacht dat het aan mij lag. Ik zou het niet goed aanbieden of zo. Of niet de juiste dingen. Of te toegeeflijk zijn. Achteraf past het in het ass-plaatje en kan ik het meer loslaten. Maar dat verklaart wel mijn ietwat felle reactie wanneer het over slechte eters gaat. Diezelfde felheid komt ook boven wanneer mensen vertellen hoe makkelijk het is om je kind zindelijk te maken "Gewoon even doorzetten" Ja amehoela... ligt t zeker weer aan mij (mijn gedachte he, waardoor dus die felheid in mijn reactie sluipt)
Heb zo vaak gehoord om 'gewoon' dit of dat te doen. Onze oudste wilde niet poepzindelijk worden en plassen deed hij liefst niet op het toilet. Hij zat er netjes, luier weer aan, ging op de bank zitten en ik hoorde hem gewoon plassen. Qua poepen was het lastig. Hij had erg harde ontlasting en kroop het liefst in een hoekje om op eigen tempo de luier vol te krijgen. Hij was 3j11m toen zijn zusje werd geboren en zei toen "ik geef de luiers nu aan haar" en we hebben eigenlijk nooit ongelukjes gehad. Jongste zoon (5j4m) is nog regelmatig nat in de nacht. Ik link het aan de oorontstekingen, voorafgaand krijst hij een paar weken lang elke nacht en heeft ongelukjes. Dan weer een periode niet. Maar die is ook koppig en houdt zijn plas op als we hem op het toilet zetten voor bedtijd. Ik weet niet of dat nou een stukje hb is (veel overlap met ass) of gewoon koppigheid. Dochter heeft tot 7j in de nacht een luier gedragen trouwens. Ik was de natte bedden echt zat. Jongste zoon was nog niet zindelijk toen hij naar school zou. Hij hoorde mij praten met de juf dat hij dan niet mocht starten, de volgende dag ging hij naar de wc. Mijn hemel jarenlang proberen met alle drie. Ik hoop dat nummer 4 wat meegaander is. Ik heb het verhaal over jouw zoon wel eens gelezen. Wat anderen er van vinden is totaal niet belangrijk. Jij volgt jouw gevoel en dat is goed. Jullie kind, jullie traject. Wel (ook dit weer) erg frustrerend.
Lief Dankje @Nummer4 Zo is elk kind weer anders idd. Toen ik moeder werd wist ik niks. Eerst ben ik alle opvoedblaadjes gaan lezen. Zoveel tegenstrijdige informatie. Toen ben ik maar mijn gevoel gaan volgen. Me vasthoudend aan wat mijn vader me voor hield. Het allerbelangrijkste is dat een kind een veilig en warm nest heeft. De rest is bijzaak. En dat hebben ze. Ondertussen een loslaat moment. Oudste is ineens de hort op met 2 vrienden van voetbal. De training ging niet door, dus gingen ze "iets anders" doen. Daar moet ik geloof ik nog even aan wennen. Dat ie ergens buiten rond hangt in het donker.
Hij is 2 jaar ouder dan mijn oudste en ik moet er nog niet aan denken hoor! Dat loslaten is toch wel een dingetje. Afgelopen week had ik hem gevraagd om meteen na schooltijd thuis te komen en het duurde me te lang dus ik keek waar hij was (locatie track) en zag hem een tijd lang ergens onder een viaduct. Heb hem dus opgebeld bleek daar met een paar vrienden ongein uit te halen. maar daarna in rap tempo thuis gekomen want ik had hem even als oppas van jongste zoon nodig.
Onze oudste 2 kids eten gelukkig best goed. De middelste lust eigenlijk alles wel, en de oudste lust nu alles maar eet wel altijd de happen die wij zeggen dat ze dan moet eten, zonder te zeuren! Zo heeft ze heel lang gezegd dat ze geen zuurkool lust, of bijv andijvie met spekjes en nu vind ze het heerlijk en gaat bij beide gerechten haar bord helemaal leeg. Onze jongste is een slechte eter. Was ze met haar flessen al en is niks veranderd. ‘s ochtends eet ze vrijwel niks, wat ik ook probeer. ‘s middags met veel afleiding krijg ik er af en toe een boterham in. Terwijl ze bijv op de psz vaak wel gewoon haar brood op eet . En ‘s avonds moeten we haar ook echt afleiden wil ze wat binnen krijgen van groente, gaat de ene dag beter dan de andere dag. We geven haar vaak als toetje yoghurt met fruit, vind ze erg lekker en dan heeft ze toch wat binnen. Verder vind ik het elke week weer een uitdaging wat we moeten eten!
Mijn kinderen en vriend ook. Ik krijg dat echt niet koud weg. Wij hebben normaal de plain crunchy maar die is al tijden niet meer te krijgen, dus nu met chocola of appel of rode vruchten van huismerk. Als die op is, eten ze Brinta want ik weiger 4 pakken per week te kopen. Gaat me veel te hard met die lekkere smaken
Wij slaan ontbijtgranen altijd in het groot in. Bij de Lidl de cruesli met chocolade en de chocoshells. Meestal 6 van elk (als het op voorraad is) Dat is het enige waarvoor we naar de Lidl gaan.
Ontbijtgranen hebben wij bijna nooit. Het is m.i ongezond en hier ook nog eens heel duur. Heel af en toe zoals in de vakantie ofzo wel, maar het is voor ons zeker geen standaard ontbijt. Ik zie cruesli (granola is ook gewoon cruesli) meer als soort snoepjes In de yoghurt gewoon havervlokken. Maar ik ben sowieso de enige die dat eet.
Baby’s en koorts A is al ziek sinds zondag verkouden koorts enzo. Gisteravond 39,8 zetpil weer dunnere slaapzak. Maar kon niet lekker zijn rust vinden enzo uiteindelijk nog een keer temperaturen met oorthermometer even want makkelijk. 36,3 dus warme slaapzak maar aan en heeft ie geslapen en nu weer koorts pfff