(Tijdelijk) stoppen met werken, wie heeft dit gedaan?

Discussie in 'De lounge' gestart door Loetje88, 14 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Loetje88

  Loetje88 Fanatiek lid

  26 jan 2015
  2.765
  1.028
  113
  Vrouw
  Zoals het onderwerp al zegt, wie is er (tijdelijk) gestopt met werken om thuis te zijn met de kinderen, en hoe bevalt dit? Qua inkomsten/uitgaven, tijd voor jezelf, het gevoel van voldoening?

  2 maanden geleden bevallen van onze dochter en 3e kindje. De oudste is net naar school en ik ben net weer begonnen met werken na bijna een half jaar thuis te hebben gezeten. Ik werk al 9 jaar voor dezelfde werkgever en ben er al een aantal jaar ongelukkig, wel gezocht naar andere banen maar door flexibiliteit en salaris toch blijven plakken. Maar nu is er erg veel onrust in het bedrijf, veel stress en zijn mijn collega’s inmiddels niet leuk meer. Ik ben er dood ongelukkig. Ik ben al maanden bezig me af te vragen wat ik met mijn toekomst zou willen en wat mij leuk lijkt. Een kantoor baan zoals ik nu heb wil ik echt niet meer. Ik wil meer met mensen gaan werken en het lijkt me leuk om een opleiding tot doktersassistente te gaan doen maar wanneer is daar het juiste moment voor. Het is nu al 1 grote logistieke puzzel om alles rond te krijgen. Daarom speel ik met de gedachten om een tijdje thuis te gaan blijven, ik heb sowieso nu onze dochter is geboren, tevens ons laatste kindje, heel erg het gevoel dat ik bij haar wil zijn en niks wil missen omdat ik weet hoe snel alles gaat.

  Zoals gezegd speel ik dus met de gedachten om voorlopig te stoppen met werken, kijken hoe dat bevalt voor ons als gezin. Het zal wel krap worden om van 1 inkomen rond te komen. Nu kunnen we nog ruim sparen en dat is straks niet meer. Ik zal dan echt goed moeten budgetteren willen we rond komen. Dat is wel iets wat ik spannend vind. Mijn man en ik gaan vanavond alles verder doorspreken. Hij wilt sowieso een nieuwe baan en kan dan eventueel weer ploegen gaan werken, stelde hij voor, dit brengt dan weer wat meer inkomen binnen.

  Voorheen ging ik echt wel graag werken, even mijzelf zijn en even geen mama, daar ben ik dus wel een beetje bang voor, maar daarentegen weet ik ook dat het niet voor altijd is. Ik wil absoluut weer aan het werk, maar waar ik nu zit ben ik doodongelukkig. Het geeft mij dan straks de tijd om goed na te denken over wat ik wil en wat ik leuk vind en ondertussen heb ik dan meer tijd met mijn kinderen en geen logistiek gestress en gepuzzel.

  Ik hoor graag jullie ervaringen!
   
 2. sannever

  sannever Bekend lid

  22 jan 2014
  860
  562
  93
  Vrouw
  Thuis
  Klinkt alsof je even een "werkpauze" nodig hebt om te ontdekken wat je nodig hebt en wat je wil,niets mis mee en gewoon doen als jullie het verder financieel redden.Je kinderen (en je partner) hebben meer aan je als je goed in je vel zit ipv doodongelukkig te worden door je werk.
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 3. rums

  rums Niet meer actief

  Ik ben sinds december thuis. Een bewuste keus omdat ik ingeroosterd werd op een groep waar ik het echt niet meer naar mijn zin had.
  Daarbij werden de roosters heel laat verstuurd waardoor we in de knel kwamen met het werk van mijn man. En ik werd steeds op andere dagen ingeroosterd dan mijn voorkeur.

  Ik vind het een verademing mijn man hoeft niet op de klok tr kijken en het scheelt hem zoveel stress.
  En ik geniet nu zo ontzettend dat ik niet meer in het weekend hoef te werken.

  Maar wie weet in de toekomst dat ik weer op zoek ga naar werk... maar voor nu niet

  Soms is het goed om afstand te nemen om te ontdekken wat je wil.
  En als je het financieel kunt dragen dan is een pauze na mijn inziens een goed idee.
   
  nense en Loetje88 vinden dit leuk.
 4. Elsss

  Elsss Fanatiek lid

  26 jul 2013
  1.128
  1.041
  113
  Als je een tijdje thuis wil blijven, maar het financieel krap is, kan je geen fulltime ouderschapsverlof opnemen? Dat is (meestal) wel onbetaald, maar je behoudt je contract en kan op elk moment weer terug.
  Als je nog niet eerder ouderschapsverlof hebt opgenomen kan je nu 3*26 weken= anderhalf jaar thuisblijven met behoud van je contract.
   
  baby90, Sokkie87, Lamode en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  Ik ben bijna 5 jaar thuis nu. Het scheelt ons zo ontzettend veel stress. Het geeft zo veel rust voor de kinderen en voor ons zelf. Financieel redden we ons goed maar wij hebben zelf niet zo veel nodig dus dat is lastig beoordelen voor een ander.
  Ik zou voor mezelf wel weer iets willen doen maar ik weet nog niet wat en hoe ik dat wil invullen. Vervelen doe ik me niet gelukkig ;)
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 6. Loetje88

  Loetje88 Fanatiek lid

  26 jan 2015
  2.765
  1.028
  113
  Vrouw
  Ja dit had ook idd bedacht om te doen zodat je niet gelijk definitief de deur achter je dicht trekt.
   
 7. Loetje88

  Loetje88 Fanatiek lid

  26 jan 2015
  2.765
  1.028
  113
  Vrouw
  Hoeveel geef jij uit aan boodschappen als ik vragen mag?
   
 8. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  €130 per week maar moet er bij zeggen dat we wasbare luiers gebruiken en ik het eerste jaar borstvoeding geef. Dat scheelt geld.
   
  MMW, Zoe123 en Loetje88 vinden dit leuk.
 9. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.898
  1.303
  113
  Heel herkenbaar!

  ik werkte ruim 8 jaar bij de job van mij leven, toen ons oudste zoontje geboren werd.
  Tijdens verlof kwam er een nieuw beheer, en werkte mijn invaller tevens vriendin me tegen. Na verlof nog half jaar gewerkt maar werd er gewoon weg”gepest” door m’n lieftallige collega’s.
  Besloten met pijn in m’n hart ontslag te nemen, per direct. ( zat tegen burn-out aan)
  Heb nog paar maanden in de nacht gewerkt bij dhl voor de centen tot ik zwanger werd van de tweede.

  vanaf toen gestopt met werken en ondertussen is nmr 3 alweer bijna 5 maanden oud!

  ja, je levert heel wat centen in.
  Maar o allemachtog, je krijgt zoveeeeel tijd terug met je kids.
  En in mijn ogen, kun je dit maar eenmaal doen :)

  Maar geloof me, het is keihard werken en soms verre van leuk haha

  financieel...
  Ach het is maar net welke prioriteiten je heb en hoe je leeft.
  Wij kunnen net rondkomen, gaan nooit op vakantie maar hebben wel een grote veestapel....
  Nu is partner van baan gewisseld en kunnen we waarschijnlijk weer een beetje sparen....


  Ik vind het meer dan de moeite waard! :) :)
   
 10. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  12.894
  3.306
  113
  Ik ben nu sinds 2,5 jaar gestopt met werken en de rust is heel fijn. Ik ben inmiddels een cursus gaan doen en dat smaakt wel naar meer. Even alleen voor mij, want ik merk dat ik anders geen echte tijd voor mezelf pak.
  Dus ik ben wel mogelijkheden aan het bekijken om wat voor mijzelf op te starten zodra de jongste naar school gaat. :)
  Maar dan ben ik wel lekker 4 jaar thuis geweest. Het gaat inderdaad zo snel..
  Nu heeft mijn vriend een goede baan, dus het is ook geen probleem dat ik niet werk.
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 11. Poolvos

  Poolvos VIP lid

  9 jan 2016
  5.961
  10.127
  113
  Vrouw
  Hoewel ik officieel gewoon in dienst ben, kan ik me helemaal in je verhaal vinden. Ik ben nu met verlof ivm de geboorte van onze zoon in September.
  Mijn beroep past volledig bij me, maar mijn huidige werkplek is helemaal niet leuk. Veel gedoe, steeds nieuwe leidinggevenden -die de boel steeds niet op de rit krijgen- en te weinig zicht op verandering.
  Mijn geluk is dat we in Zweden wonen en lang verlof hier normaal is. Maar ik zou voor geen goud nu terug willen naar mijn werkplek en überhaupt spreekt langer thuis zijn met de kids me aan - ook als je mijn werkplek even vergeet.
  Financieel is het voor ons geen probleem, omdat ik mijn salaris behoud (weliswaar na 9 maanden nog maar ongeveer 50%, tot die tijd 90%). Maar als je de ruimte hebt..

  To the point:
  Ik kan alleen maar aanraden je gevoel te volgen! Langer thuis blijven zal waarschijnlijk veel rust geven.
  Mbt budgetteren: wij geven nu beduidend minder uit aan boodschappen dan wanneer we beide werken. Ik heb tijd voor het maken van een weekmenu. Meer porties koken - vaker invriezen en niet te vergeten meerdere supermarkten/de markt bezoeken. Eigen brood bakken.. enz. Dat zat er eerst niet in.
  Plus minder opvangkosten (als je die nu hebt).
  En tot slot: verdiep je eens in deeltijd opleiding tot doktersassistente? Mijn tante heeft dat gedaan als alleenstaande moeder met twee kids en daarnaast een parttime baan (60%). Wellicht is het dus iets dat je (op termijn) beter in je leven kunt inpuzzelen dan je denkt?

  Succes!
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 12. luca75

  luca75 Fanatiek lid

  14 aug 2013
  3.747
  2.020
  113
  Ik ben om dezelfde redenen als jij gestopt met werken. Ik heb er geen spijt van. Het geeft veel rust.

  Als je ouderschapsverlof wil opnemen kijk dan wel even of je erna verplicht bent om nog x tijd bij je werkgever te werken. Dat was bij ij nl wel het geval.
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 13. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.626
  16.406
  113
  Ik ben ook oa om die redenen gestopt met werken, nog geen seconde spijt van gehad. Ja het is absoluut meer opletten qua financiën, maar dat vind ik het waard (als het kan uiteraard). Ik vind het heerlijk en het is voor de kinderen ook zoveel fijner. Bevalt dus echt prima.
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 14. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.626
  16.406
  113
  Ja bij mij ook. Geloof zelf een half jaar fulltime. Was hier dus echt geen optie.
   
 15. Loetje88

  Loetje88 Fanatiek lid

  26 jan 2015
  2.765
  1.028
  113
  Vrouw
  Oh dus je kan waarschijnlijk niet gewoon eerst ouderschapsverlof pakken en daarna alsnog stoppen. Zal eens kijken hoe dat bij ons zit. Elke dag dat ik daar nog heen moet pfff ik zat gisteren al de hele dag met tranen en een benauwd paniekerig gevoel daar zo van ik wil hier zijn.
   
 16. mam1991

  mam1991 VIP lid

  17 jan 2013
  9.730
  1.839
  113
  Hier 3 jaar bewust thuis geweest.

  het eerste jaar vond ik het heerlijk, daarna begon ik echt wel het een en ander te missen eerlijk gezegd. Miste het echt om met collega’s te werken, onder de volwassenen en het belangrijkste voor mij was ook gewoon even uit huis zijn.

  Ben toen eerst weer 1 dag gaan werken. Na een jaar opgebouwd naar 2 dagen, dat heb ik bijna 2 jaar gedaan. Momenteel werk ik 20 uur, in combi met BBL. Als ik de keuze heb blijft het ook bij 20 uur, ook na mijn opleiding.

  Of het financieel haalbaar is voor jullie dat hangt natuurlijk van veel factoren af. Het helpt heel erg om alle in en uitgaves op een rij te zetten en te bekijken wat je nou echt nodig bent in de maand aan inkomsten.

  Wat helpt zijn budgetten maken voor bepaalde dingen zoals boodschappen en dagjes weg.

  Heel veel succes met je keuze
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 17. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.626
  16.406
  113
  Ja even goed naar kijken. Als je daarna perse terug moet is dat misschien geen fijne optie.
  Ik snap je helemaal, vond het ook echt vreselijk om daar met tegenzin te zitten, terwijl mijn kinderen op de opvang zaten.
   
  Loetje88 vindt dit leuk.
 18. Zxcvb

  Zxcvb Bekend lid

  13 dec 2019
  737
  629
  93
  Ik ben gestopt met werken toen onze oudste geboren werd. Dat wilde ik erg graag en het kon gelukkig ook.
  Nooit spijt van gehad. Mijn man heeft een drukke baan, maar hoeft daardoor nooit op de klok te kijken.
  We hebben inmiddels 7 kinderen, werk genoeg in huis dus ;)

  Volgende maand is het 20 jaar geleden dat ik stopte...
   
  Trotsemoeder1987, Niny, miloena en 4 anderen vinden dit leuk.
 19. luca75

  luca75 Fanatiek lid

  14 aug 2013
  3.747
  2.020
  113
  O en als je gaat rekenen: maak eens een berekening bij de toeslagen om te kijken of je ervoor in aanmerking komt. Aan de andere kant, als je nu geld terugkrijgt van de belasting (of via een voorlopige teruggave of als je de belastingaangifte doet) dan zou ik daar ook even aan rekenen want als je geen inkomen hebt dan wordt dat waarschijnlijk ook lager.

  Ik zeg het even zodat je straks niet voor een vervelende verrassing komt te staan.
   
  Loetje88 en suus1983 vinden dit leuk.
 20. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.626
  16.406
  113
  Klopt. Als je nu bijvoorbeeld combinatiekorting krijgt valt dat straks ook weg en dat is best veel geld.
   
  Loetje88 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina