Ik wil graag een gietijzeren pan kopen. Ik heb al wat research gedaan en wil er een met een emaillelaag want dan hoef je hem zelf niet in te branden. Ik zie er nu bij de ah een van smeg staan en bij de lidl verkopen ze er ook. Maar er zijn ook hele dure van la cruset. Maakt het veel uit van welk merk de pan is? Ik wil hem vooral maken voor sauzen. Doe dat nu in de wokpan maar is wat te klein en onhandig. Zijn er nog dingen waar ik op moet letten?
Ik maak bijvoorbeeld een voorraad tomatensaus in een normale kookpan, wel een groot formaat. Werkt perfect. Verder gebruik ik voor bijna alles waar een saus/curry bij komt emaille braadpan van BK. Ik heb niet eens meer een wok in huis, alles gaat in de braadpan (behalve vlees, dat eten we niet). Misschien is dit ook iets voor jou, aangezien je het over een emaille laag hebt.
Ik ben ook opzoek naar een braadpan met een laagje binnen. Ik heb daarom even gevoeld aan de Smeg pan. Deze heeft geen laag aan de binnenkant. In ieder geval de zwarte niet..
Ik heb zo'n dure cruset en hij is echt ideaal (maar wel heel duur). Hij bakt totaal niet aan maar is echt wel loodzwaar en duur. Ik heb hem kado gekregen van m'n schoonvader en doe er al bijna 10 jaar mee zonder ook maar enige beschadiging. Dus vind hem het geld wel waard. Nu heb ik ook dure pannen van westinghouse (die hebben ook braadpannen, heel fijn merk) en dat is ook betere kwaliteit dan bijvoorbeeld tefal of bk.. tenminste die ik altijd had. En die hebben ook allerlei kleurtjes, vind ik dan weer leuk
Ik heb een loodzware van Staub. Die heeft geen emaille aan de binnenkant naar er bakt niets aan. Dit ding is goud waard, ik gebruik hem elke dag. Sauzen, vlees, pastagerechten. Ik heb ooit een goedkopere gehad maar die beschadigde best snel.
Ik heb een grote ovale gietijzeren cocotte van Springlane en een mooie kleine Iittala Sapraneva met emaille binnenkant. Ik moet bekennen dat ik ze maar heel weinig gebruik sinds ik een multicooker met hogedruk functie heb. Dat maakt ook supermals maar dan veel sneller. Ik olie mijn grote cocotte idd wel na gebruik. Is op zich zo gebeurd maar het id wel weer een extra handeling.
Hier ook fan van le creuset. Al heb ik ook een fijne kleine van de Ikea en die bevalt ook prima, maar niet geëmailleerd, dus kun je niet voor alles gebruiken.
Ik heb de oude gietijzeren pan van mijn oma. Die heeft zij gekregen toen ze trouwde met mijn opa, dus die gaat al bijna 75 jaar mee. Daar zit geen laagje in, dus ga gebruik gaat ie even op het vuur om droog te worden. Daarna smeren we 'm in met een beetje olie. Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik er inderdaad een met een emaillelaagje kopen. Een die je goed kan afwassen en zonder allerlei extra stapjes weer in de kast kan zetten. Want voor ons is dat toch wel een drempel in het gebruik. De prijs zou ik minder leidend laten zijn. Als je er goed mee om gaat, is het namelijk echt een pan voor het leven. Qua alternatief: wij hebben een rvs hapjespan. Die is qua gebruik en onderhoud voor ons makkelijker, en geeft op sauzen en curry het zelfde resultaat. Alleen draadjesvlees wordt echt beter in de gietijzeren pan.
Ik wil de gietijzeren pan en toevallig ook de crockpot express voor mijn verjaardag vragen. Vroeg me al af of ik de pan wel voldoende zou gebruiken als ik de crockpot ook heb. Maar misschien dat ik daarom met een niet al te dure gietijzeren pan begin. Heb je voor die crockpot ook nog accessoires nodig? Had wel al wat kookboeken op mijn lijstje staan (mijn familie vindt het altijs leuk om echte cadeautjes te geven ipv geld).
Ik heb gisteravond al wat gezocht en de meeste gietijzeren pannen zijn 24 cm dat vind ik best klein (voor als je sauzen maakt). Ik zou dan 28 cm willen en die is bij de meeste merken meteen heel duur. Ik ga hem niet gebruiken voor vlees dus misschien is een hapjespan idd een mooi alternatief. Ga het weer ff bekijken bedankt voor de tip!
Ik gebruik geen accessoires eigenlijk. Er zat wel iets van een rekje bij geloof ik, maar dat heb ik nooit gebruikt. Ik gebruik m vooral voor vleesgerechten die anders heel lang moeten sudderen, zoals massala kip (voor roti), lamsschenkels, kippensoep etc, en voor een luie risotto. Als ik kijk naar de foto's van de recepten voor rijst uit de instant pot bijvoorbeeld: nou dat hoef ik hier echt niet op tafel te zetten.
@Koraal82 Misschien heb je hier wat aan Ik heb https://www.amazon.nl/dp/B0CX4J3BS9?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 gekocht voordat ik het filmpje zag. Ik ben benieuwd. Hij is net binnen, dus ik moet hem nog uitproberen. Het verschil met een slow/fast cooker is dat hij in de oven kan. Dus je kan ook makkelijk lasagnette maken met een krokant kaas laagje. En dat scheelt weer een ovenschaal.