Dank je wel Weet iig dat het geen honger is.Gebeurd ook wel eens dat als ik snachts met de fles komt ze gewoon op haar buik ligt en amper interesse heeft voor haar fles Vannacht riep ze ook steeds "neus" , bleek ze dus een snotneus te hebben. We zullen zien wat deze nacht ons brengt
Ik zie in de link nergens bewijs staan voor deze stelling? Het is een schrijfster die schrijft dat het zo is. Ik vind ook dat je tegemoet komt aan de behoeftes van een baby. Hoe je dat invult, is denk ik bij iedereen anders. Maar de nurture/nature discussie blijft interessant maar er is geen bewezen theorie nog.
Helemaal mee eens.. Tot een maand of 6 is het voeden in de nacht echt nog nodig en nuttig maar daarna (dat zal niet op 1 maand later of eerder aankomen) heeft een kindje de voeding in de nacht niet echt nodig. En met nodig bedoel ik als zijnde honger of voor de groei. Dat het troost bied of gewoon lekker is en dat je kindje daaraan went geloof ik zeker wel. Je kindje huilt en krijgt eten en dat is toch echt wel een vorm van gewenning als je kindje ouder is. Maar hier gaat het over een kindje van plus 1 en die heeft eten in de nacht echt niet "nodig". Dan heb je het meer over gewenning en kan je die best proberen te doorbreken.
Ze heeft iig de schade van vannacht ingehaald.Bijna 4 uur liggen tukken net. Discussie meng ik me maar niet in haha. Gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt. Ik heb altijd gekeken naar wat ik dacht dat mijn kinderen nodig hadden, of waar ze zich goed bij voelden. Maar dat heeft natuurlijk wel grenzen. Ben er de afgelopen 19 maanden met liefde soms 3x per nacht uit gegaan, maar als ik nu ( voor mijn gevoel ) dit patroon niet ga doorbreken blijf ik op deze manier bezig. Ook omdat ik weet dat ze de voeding niet meer nodig heeft kan ik me er ook niet schuldig over voelen om haar te laten huilen en niets te geven. En idd wat meerdere zeggen, je herkend huiltjes en als ze helemaal over de zeik gaat dan laat ik haar echt niet liggen.
Wat ik tot nu toe heb gedaan is puur naar mijn instinct luisteren. Die heeft heel goed werk geleverd, want met 4 maanden had ze het RS virus en ik ben 4 keer naar de huisartsenpost gegaan voordat ze werd opgenomen.. Ook voel ik altijd aan wanneer ze ziek wordt en luister ik heel goed naar waar ze 'behoefte' aan heeft. En dit is het grappige: op een gegeven moment betrapte ik mij erop, dat ik in plaats van even snel een fles maken, dacht, Ja dag! Dit doen we niet meer jongedame.. En toen ben ik iets strenger geworden in het geval dat ik wel water aanbood (dorst), ook een lieve knuffel en kus, maar daarna weer lekker verder slapen (wakker). Hier was ze niet blij mee. Maar na even volhouden (consequent blijven), heeft ze het opgegeven en is gewoon door gaan slapen. (Ze is bijna 9 maanden). Mocht ze nu ziek worden of iets dergelijks en ze krijgt een 'terugval' dan ga ik daar in mee. Totdat ik merk dat het niet meer nodig is en het 'gewenning' wordt, dan weer wat strenger worden vind ik. Zo laat ik haar ook niet in ons bed slapen. Vind ik a. te gevaarlijk en b. ik zou echt niet willen dat ze daar aan gaat wennen. Gewoon lekker zelf slapen, met een knuffel, de juiste temperatuur, een lichtje aan en in een vrolijke, gezellige kamer! Maare.. het is vreselijk wanneer ze niet kunnen slapen, je eruit moet in het holst van de nacht, wanneer je doodmoe bent en de volgende dag moet werken... dan ben je even niet meer zo sterk..
Ik weet niet of je een vast ritueel hebt voor het slapen, dat werkt hier erg goed. Ze slaapt meestal door, de laatste tijd is ze (18 mnd)soms onrustig maar dan heeft ze last van haar oren of de laatste kiezen. Als ze dan begint de gillen dan leggen we haar tussenin. Als ze dan gaat klieren, dan gaat ze na een poosje weer naar haar eigen bedje. Als ze gaat slapen blijft ze liggen tot de ochtend. Ze weet dat als er niets is dat ze terug moet naar haar eigen bed en dat gaat goed hier. Sinds we haar af en toe tussenin leggen is het een stuk beter dan 10 keer wakker worden omdat ze pijn heeft en mama of papa wil zien. Eerst gingen we ook telkens checken of het niets anders was zoals honger, maar dit kost minder energie en beter voor ons allemaal. Ze heeft nog geen 10 keer bij ons geslapen dus het valt mee.
Ik ben ook niet van het bij ons slapen. Als hij ziek is dan mag hij er wel even uit en bij me liggen maar zodra hij slaapt gaat hij zijn eigen bed in. Dan is het vaak wel weer even wennen als hij niet meer ziek is en bed niet uit mag maar dat moet hij gewoon ook leren. Als je ziek bent mag je net even wat meer dan als je niet ziek bent. Maar samen slapen dat gebeurd hier echt niet. Ook niet als hij ziek is. Ik zie het bij vrienden en hun kindje is gewend nu om iedere nacht tussen hun in te slapen als hij in de nacht wakker word en niet in zijn eigen bed meer wil slapen. Zij zijn gebroken na elke nacht en zouden het zo fijn vinden als hij weer in zijn eigen bed zou blijven maar ze krijgen het niet voor elkaar. Kindje is nu ook 1 en een paar maanden.
Kaatje ik herken veel van wat je schrijft. Onze kleine man sliep tot 3 maanden geleden ook nog steeds niet door. Via mn zus zijn we naar een homeopaat gegaan. Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Ze heeft hen geobserveerd en aan de hand daarvan heeft ze medicijnen (allemaal op natuurlijke basis) voorgeschreven. Na een week of 6 hadden we weer contact hoe het gjng en na nogmaals de medicatie geven slaapt onze.man nu lekker doot. Het is maar een idee maar bij ons hielp het. Een kinderhomeopaat. Succes vanacht. Hoop dat ze t niet te lang vol houd voor je.
Thanx Super dat het bij jullie werkt. Zelf helaas minder positieve ervaringen ermee dis geloof daar niet echt meer in Ze huilt nog steeds. Pff mijn oogjes vallen bijna dicht
Ik heb niet het hele topic doorgelezen, maar het cb en onze huisarts zei gewoon laten huilen, na een week moet het beter zijn. Kinderen zijn gewend dat als ze huilen dat je komt. Om eerlijk te zijn kan ik mijn kind geen uren in zn bedaten huilen. Maar wij werden gek van de nachten en zijn nu een paar nachten bezig om als hij huilt iedere 3 min naar hem toe te gaan en het lijkt te helpen, want het huilen wordt minder en korter.
Hoe lang slaapt ze meestal tussen de middag? Lees dat ze de 4 uur haalde gisteren. Logisch na zo'n kort nachtje, maar zou het misschien een idee zijn om de middagslaap wat te verkorten? Mijn zoontje sliep smiddags altijd lang, maar werd ook snachts een paar keer wakker. Toen de middagslaap verkort, hij slaapt nu van 13-15u (tegenwoordig wordt ie zelf ook na die 2 uur wakker) en slaapt de nacht vrijwel altijd door nu.
Ze is zelf haar slaapjes al aan het inkorten van 3 naar anderhalf uur Ze heeft gister op de minuut af een uur gehuilt en daarna doorgeslapen. Er zit vooruitging in
Hoe word ze wakker in de nacht? Beetje jammeren of echt hard huilen? Hoor je haar ook als de babyfoon uit staat? Misschien een idee om dat eerst eens te proberen zodat je niet bij elk jammertje gelijk bij haar bed moet staan voor je gevoel.. Mijn dochtertje heeft t/m 1 jaar bij ons op de kamer moeten slapen ivm ruimte gebrek, dus we hielden elkaar regelmatig wakker. Nu ze sinds 1 maand een eigen kamertje heeft slaapt ze lekker door. (en ik ook!) Ik heb geen babyfoon aan en hoor haar alleen als ze echt begint te huilen.. Nu word ze soms wel wakker in de nacht, maar valt ze vanzelf in slaap. Af en toe hoor ik haar een beetje jammeren. Ook heb ik sinds het nieuwe huis zo'n 'voorlees' boekje in haar bedje vast gemaakt. Van de wibra geloof ik. Daar was ze helemaal gek van.. als je op het knopje drukt zegt een stem allemaal zinnetjes. "van spelen word je moe, en nu naar bed je toe" haha. Soms hoor ik haar in de nacht, dan is ze wakker en gaat ze even op dat ding drukken.. en valt ze weer in slaap.. Voorheen zou ze meteen beginnen te schreeuwen, maar blijkbaar leidt het haar een beetje af.. ipv het gelijk op een huilen te zetten. Ook smorgens als ze wakker wordt, dan ligt ze eerst een beetje met dat boekje te spelen voordat ze aangeeft dat ze eruit wil. Voor ieder kindje werkt natuurlijk weer wat anders.. maar als het een kwestie is van gewenning dan moet je gewoon ff volhouden
We hebben sowieso geen babyfoon aan snachts. Haar kamer is aan het end van de gang dus hoor haar ook zo.Ze begint meestal idd te jammeren wat over gaat in huilen als het te lang duurd. Zo'n boekje is idd leuk , maar ben zelf geen voorstander van spelen in bed Nou ja vannacht ging het al 2x zo snel als gister dus wie weet huilt ze vandaag maar een half uur. Heb iig tegen mijn man gezegd dat het zijn beurt is. Zit er zelf ff doorheen qua vermoeidheid en moet zo ook nog werken
Het ging om het artikel daaronder, de link naar het onderzoek dat ze gedaan heeft. Daarin wordt de stelling onderbouwd. Borstvoeding.com is misschien niet heilig, (heb ik ook nergens beweerd), maar de bewering dat een kind van 3 maanden zonder nachtvoeding kan en ergens aan kan wennen is gewoon niet juist.