tips hapjes borrel

Discussie in 'De lounge' gestart door lizab, 19 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Wat ik altijd maak:

    Bladerdeeghapje met knackworstjes, bladerdeeg in 4en snijden, klein knackworstje ertussen en in de oven.

    Toastjes met beleg, ik doe altijd paturain, filet american, smeerkaas en tonijnsalade

    Rolletjes ham, fijn gesneden prei gemengd met monchou in ham gerold.

    Rolletjes salami, augurkje erin en oprollen.

    Gevulde eieren, ik meng het ei mengsel altijd met kerrie kruiden voor kip en mayonaise.

    mini pizzaatjes, van die piccolino's bijvoorbeeld.

    mini satetjes, mini kipstukjes, maak gewoon kleine stukjes kip op een stokje en die kruid ik (altijd een succes).

    En een schaal oude kaas, jonge kaas, leverworst,grillworst en salami.
     
  2. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ingredienten:
    -100gr zachte boter
    -200gr verse roomkaas
    -100gr gerookte zalm, klein gesneden
    -1 eetlepel fijngesneden dille
    -zout en peper

    Klop in een kom d boter en roomkaas met de handmixer luchtig. Spatel de zalm en dille erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe!
     
  3. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    ik ben gek op dadels met monchou!
    (dadel overlangs insnijden, pit eruit, beetje monchou erin. evt een nootje erin duwen voor de versiering)
     
  4. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief

    Lekker zeg! ga ik eens proberen voor de kids!
     
  5. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    wat simpel is en toch leuk.

    Bladerdeeg in 4en snijden en dan per stukje een knakworstje erin rollen en KLAAR
     
  6. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    oops zie net dat ik dubbel post;)

    Soepstengels van bladerdeeg. En dan 1 met kaas erop, 1 met kaneel en suiker en 1 met sesamzaad/maanzaad
     
  7. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Skye, thnx, dat mengsel is denk ik ook erg lekker in een rol van brood. :D

    @all, wat een lekkere dingen zeg. :D

    Ik wil bewust geen salades oid, maar echt een aantal schalen volstrekt kant en klare hapjes (die maak ik dan zondagochtend) zodat ik die enkel uit de koelkast hoef te trekken. Het wordt al druk genoeg, dus ik wil echt zo min mogelijk werk hebben, en natuurlijk wel "beroemd" worden om de lekkere hapjes. hahahahaha.
     
  8. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Ik maak altijd cocktailworstjes in bladerdeeg.
    1 cocktailworstje in 1/4e plakje bladerdeed en dan opvouwen als een kadootje.

    Ook snij ik een driehoek uit over de lengte van een komkommer en vul hem dan met paturain.
    Erg lekker en erg fris.
    Daarna gewoon plakjes ervan snijden, iets dikker dan normale plakjes anders valt je paturain eruit ;)
     
  9. Tese

    Tese Niet meer actief

    :D Ik geloof dat er nou al 10 mensen zijn die een knakworstje in bladerdeeg hebben gepost! :D:D:D
     
  10. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Die zijn ook gewoon te lekker:D
     
  11. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik krijg er ook spontaan zin in!!
     
  12. jmm

    jmm Bekend lid

    29 mei 2008
    766
    0
    0
    wat gezellie mmmmmmm ik kom ook !
    bitterballen
    vlammetjes
    kleine saucijsenbroodjes
    kleine pastijtjes mmmmmmm lekker!
     
  13. MamaG

    MamaG Fanatiek lid

    24 mei 2008
    1.298
    0
    36
    Omg Nijmegen
    Wrap met roomkaas, ijsbergsla en zalm... Verder doe ik altijd kaas met ananas en een zilveruitje. I know, rare combinatie misschien, maar erg lekker:D En voor de rest is het verschillend.
     
  14. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Het is zo erg, ik durf hem al gewoon niet niet meer te maken. :D ;)
     
  15. giraf

    giraf Niet meer actief

    Ik maak altijd mijn wraps met kruidenkaas en pesto.
    Wrap insmeren met kruidenkaas en pesto, daarna pijnboompitjes en sla erop en daarna kipfilet of gerookte zalm erop. Oprollen en snijden.

    En ik heb ook altijd hapjes voor de mensen die aan het lijnen zijn (Valt altijd goed in de smaak)
    Ik maak een dipsaus van half om half magere yoghurt en mayonaise light, daar een teentje geperste knoflook door en een beetje bieslook. Is echt een super lekker sausje.
    En die zet ik dan op een schaal met rauwkost (paprika, komkommer, bleekselderij, cherry tomaatjes, wortel)
     

Deel Deze Pagina