binnenkort zit ik hier een tijdje zonder keuken, daarom ben ik nu vast aan het bakken geslagen om het dan in te vriezen. maar moet ik het dadelijk eerst af laten koelen? of kan het gelijk in een bakje in de vriezer? alvast bedankt!
bedankt voor jullie antwoorden! kan ik het dan wel al in een (afgesloten) bakje doen? of eerst open en bloot laten afkoelen?
het afkoelen gaat sneller als je het open en bloot laat. Maar in een bakje (zonder deksel) is ook geen probleem.
Practische tip van mn moeder: Invriezen in een bakje en als t goed bevroren is er uit halen en in een zakje doen. Is het makkelijk stapelbaar en scheelt toch weer wat ruimte Oja...en schrijf datum en inhoud op het zakje (of doosje als je t er in laat zitten) Dat scheelt eventuele raad spelletjes Als je t niet op t bakje zelf wil schrijven moet je van die bruine leukoplast plak dingen kopen waar je normaal verband mee aan elkaar plakt. Die zijn er makkelijk af te halen en kan je gewoon beschrijven met balpen.
allemaal bedankt voor de tips! tweeling, ik wou nog wel een dagje inplannen om bij jullie te komen eten! gaat dus zeker ook niet door? kan je trouwens gebakken piepers ook invriezen? of smaakt dat niet?