Tips voor borrelhapjes gevraagd

Discussion in 'De lounge' started by Female, Dec 22, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Diddl

    Diddl Fanatiek lid

    Jan 13, 2006
    3,907
    0
    0
    Fryslan
    Cherrytomaatjes vul je met feta. Zou het anders niet weten eigenlijks.
     
  2. Diddl

    Diddl Fanatiek lid

    Jan 13, 2006
    3,907
    0
    0
    Fryslan
  3. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    Aug 30, 2006
    2,445
    0
    0
    Culemborg
    Staan idd wel lekker tips op!
     
  4. maisy

    maisy Fanatiek lid

    Jun 12, 2006
    4,859
    0
    0
    Ben trouwens www.vegatopia.com fan mar heb daar nooit bij de hapje sgekeken nog eigenlijk, zit vast wel wat bruikbaars bij, bij Jans keuken ;)
     
  5. marsab

    marsab VIP lid

    Oct 6, 2006
    6,315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    - gevulde tomaten met ......
    - gevulde paprika's met bijv. roomkaas
    - vegetarisch vlees (gehaktballetjes of iets dergelijks)
    - kaasplakje
    - verschillende soorten tapas als: olijven, fetakaas, cherrytomaten
    - komkommer bootjes
     
  6. Female

    Female Niet meer actief

    hoi maisy

    bij de bibliotheek hebben ze veel boeken over hapjes, quiches enzovoorts... met vaak een apart vega hoofdstuk...

    ik heb gisteren ook boeken gehaald en vind het echt leuk om te doen allemaal

    btw vandaag ben ik in een crea bui dus ga ikappel-kruimelvlaai bakken,
    en ook nog quiche lorain! ;)
     
  7. Claudia32

    Claudia32 Actief lid

    Nov 12, 2006
    133
    0
    0
    Moeder
    Tilburg
    Gedroogde pruimen zonder pit omwikkeld met plakje spek/rauwe ham.
    Lekkerrrr!
     
  8. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Voor de vegetariers onder ons

    Kerstomaatjes met pittige kaasvulling

    1 bakje kerstomaatjes
    2 zoetzure augurkjes
    100 gram geraspte oude kaas
    4 eetlepels mayonaise
    2 theelepels scherpe mosterd
    1 sjalotje
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Hol de tomaatjes uit en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de vulling. Hak de augurkjes heel fijn. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Meng de geraspte kaas, mayonaise, mosterd en bieslook goed door elkaar. Vul nu de tomaatjes met dit mengsel. Zet ze op een mooie schaal, versierd met wat slablaadjes en bestrooi de tomaatjes met de fijngehakte peterselie.
    Een heerlijk hapje en heel goed voor te bereiden.

    Gevulde tortilla

    1 tortilla vel
    1/2 kuipje kruidenboter
    100 gr. ui
    2 a 3 slablaadjes

    Besmeer het torrtilla vel met de kruidenboter. Maak de ui fijn en verdeel dit over de tortilla. Leg daar overheen de slablaadjes. Rol het tortilla vel strak op en laat dit een nacht op smaak komen in de koelkast.
    Snijdt de rol in dunne plakjes en doe er een coctailprikker in.

    Eet smakelijk !
     

Share This Page