Ben trouwens www.vegatopia.com fan mar heb daar nooit bij de hapje sgekeken nog eigenlijk, zit vast wel wat bruikbaars bij, bij Jans keuken
- gevulde tomaten met ...... - gevulde paprika's met bijv. roomkaas - vegetarisch vlees (gehaktballetjes of iets dergelijks) - kaasplakje - verschillende soorten tapas als: olijven, fetakaas, cherrytomaten - komkommer bootjes
hoi maisy bij de bibliotheek hebben ze veel boeken over hapjes, quiches enzovoorts... met vaak een apart vega hoofdstuk... ik heb gisteren ook boeken gehaald en vind het echt leuk om te doen allemaal btw vandaag ben ik in een crea bui dus ga ikappel-kruimelvlaai bakken, en ook nog quiche lorain!
Voor de vegetariers onder ons Kerstomaatjes met pittige kaasvulling 1 bakje kerstomaatjes 2 zoetzure augurkjes 100 gram geraspte oude kaas 4 eetlepels mayonaise 2 theelepels scherpe mosterd 1 sjalotje 2 eetlepels fijngehakte peterselie Hol de tomaatjes uit en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de vulling. Hak de augurkjes heel fijn. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Meng de geraspte kaas, mayonaise, mosterd en bieslook goed door elkaar. Vul nu de tomaatjes met dit mengsel. Zet ze op een mooie schaal, versierd met wat slablaadjes en bestrooi de tomaatjes met de fijngehakte peterselie. Een heerlijk hapje en heel goed voor te bereiden. Gevulde tortilla 1 tortilla vel 1/2 kuipje kruidenboter 100 gr. ui 2 a 3 slablaadjes Besmeer het torrtilla vel met de kruidenboter. Maak de ui fijn en verdeel dit over de tortilla. Leg daar overheen de slablaadjes. Rol het tortilla vel strak op en laat dit een nacht op smaak komen in de koelkast. Snijdt de rol in dunne plakjes en doe er een coctailprikker in. Eet smakelijk !