Tips voor kerstdiner

Discussion in 'De lounge' started by sjaantje28, Dec 7, 2017.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Omdat het lekker is?
     
  2. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    Het is wel een beetje saai. Ik denk zelf voor bij het vleesgerecht aan een bordje met gekookte 'vergeten groenten', leuk opgemaakt met wat fruit ertussen en van die kiemgroenten/bloemen.

    En iets met broccolini en venkel bij het visgerecht.
     
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,840
    5,572
    113
    Maar waarom dan alleen met kerst?
     
  4. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    \

    Omdat ze duurder zijn dan gewone sperziebonen?
     
  5. debq

    debq Fanatiek lid

    Mar 10, 2010
    3,797
    761
    113
    Dit had ik vorig jaar:
    Amuse met gepureerde erwtjes, kruiden, etc en makreel
    Sintjacobschelpen met een sausje
    Spoom (voor de kinderen met 7up)
    Eendenborst, puree van knolselderij en spruitjes en spek op een stokje
    Dessert was iets met rood fruit en cake geloof ik.

    Maar je kan toch ook lekker gourmetten, vind bijna iedereen ook lekker.

    Dit jaar zijn we op vakantie met kerst dus kijken daar wel wat we eten. Ik vind het super leuk om uitgebreid te koken, maar op de een of andere manier niet met kerst.
     
  6. indy90

    indy90 Fanatiek lid

    Jan 21, 2017
    3,915
    3,603
    113
    Als je een beetje makkelijk wil qua bijgerecht en toch wel een stuk lekkerder dan kant en klare aardappelkroket of whatever. Kun je ook lekker zelf aardappels schillen in stukjes even kort koken. Daarna lekkere olijfolie erover heen rozemarijn en knoflook en dan lekker op de bakplaat in de oven. Dit vind bij ons altijd iedereen lekker. Gaat heel goed met een biefstukje maar ook met kip.
     
  7. sjaantje28

    sjaantje28 Actief lid

    Mar 9, 2016
    119
    8
    18
    Dank je wel allemaal! Ik ben eruit.
    Vooraf: tomatensoep met stokbrood en kruidenboter.
    Hoofd: beenham en iets met kip wat weet ik nog niet. Boontjes met spek, aardappelkroketjes en een lekkere salade.
    Na gerecht: lavacake van de ah uit de diepvries met een bolletje ijs en slagroom.
    Alleen voor de kinderen weet ik het nog niet. Sommige kinderen lusten bijna niks geen enkele groente en ook bijna geen vlees. En om nou een frikandel voor ze te bakken vindt ik ook weer zoiets...
     
    Oceanna likes this.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,282
    25,751
    113
    Klinkt heerlijk! Ik zou dit ook gewoon voor de kinderen doen hoor. Dan eten ze toch lekker soep, stokbrood en aardappelkroketjes. Je kan evt nog appelmoes op tafel zetten voor de kinderen.
     
  9. Essie3

    Essie3 Niet meer actief

    ook leuk is zo'n aardappelspiraal. Vraag me niet hoe je dat maakt maar het ziet er wel leuk uit.
     
  10. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    En kipnuggets? Om toch in de kip sfeer te blijven voor de kinderen ;)
    Of anders zelfgemaakte kipnuggets. Kipfilet in blokjes, even deppen in een beetje bloem en ei, daarna in paneermeel of gestampte cornflakes. Kan gewoon zo in de oven, dus geen ongezonde (frituur)vetten!

    Ik maak het vaak zelf, zo lekker :D
    Bovendien is echt kipfilet en kruiden natuurlijk veel lekkerder dan die fabrieksdingen ;)

    En misschien kun je er nog een glaasje fruitbowl bij doen, naast het gewone drinken? Dat valt ook altijd goed in de smaak hier. En voor de kinderen heb je dan toch nog wat gezond ter vervanging van groente.
    Edit: en voor de volwassen aanvullen met wijn ipv sap!
     

Share This Page