De titel zegt het eigenlijk al. Wie heeft er tips voor lekkere en vooral makkelijke hapjes die je kan klaarmaken voor een feestje.
Komkommer met roomkaas!!! een driehoek reep uit de komkommer snijden *in de lengte* en die vullen met roomkaas naar eigen keuze, daarna even in folie in de koelkast leggen en net voor je gaat serveren snijden. Lekker fris hapje! Cocktailworstjes in bladerdeeg plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes snijden en in elk vierkantje een cocktailworstje rollen, daarna bakken tot de gewenste bruine kleur en smikkelen maar! Oh en niet te snel smikkelen haha anders brand je je tong Zijn beide favorieten bij ons voor feestjes of pokeravondjes. De laatste heeft het afgelopen zaterdag nog erg goed gedaan! had er 120 gemaakt, waren in no time op.
* Kaasstengels van bladerdeeg: lap bladerdeeg nog een beetje uitrollen, op de helft lekkere (beetje zachte of geraspte) kaas en plakjes ham leggen. Dubbelklappen, nog een keer uitrollen en in repen snijden. Van de repen een spiraal maken en op een bakblik met bakpapier leggen. Evt zaadjes of kaas over strooien en ong 15-20 minuutjes in de oven op 180 graden oid. * gevulde chamignons met kaas of gehakt oid * kerstomaatjes uithollen en vullen met zachte kaas * rauwkost met een lekkere dip * gehaktballetjes maken met iets lekkers erdoor met een dip * quiche
wederom (daar komen ze weer!) de wraps ingesmeerd met kruidenkaas en belegd met gerookte zalm - oprollen en in stukjes snijden... of dadels vullen met roomkaas of peppadews vullen met roomkaas (en nu maar hopen dat je van roomkaas houdt!!!)
Of zalm-wraps: Van die tortilla wraps, een laagje roomkaas, een laagje ruccola/sla, en een laagje zalm. En dan oprollen. Die moet je dan even in de koelkast koud laten worden, dan worden ze stijf en kun je er plakken (1a2cm) van snijden. Kan je dus ook prima van te voren maken. iets minder bereiding, maar wel lekker: buggles (chips) met monchou. De mensen zelf de buggles in de monchou laten dippen en lekker opeten.
*halve gekookte eitjes met een stukje ansjovis erop, erg simpel, maar ook erg lekker! *zelf piza bakken en kleine stukjes serveren, makkelijk en goedkoop. *Wit casinobrood in de lengte laten snijden, korsten verwijderen, insmeren met roomkaas, blaadje sla ertussen en stevig oprollen, plastic folie erom en even in de koelkast. Snijden voor het serveren in dunne plakjes.
wat ik heb nog simpeler.. gewoon blokjes kaas (jong belegen) met schijfjes komkommer en plakjes kookworst, ook lekker hoor die met die cocktail worstjes ken ik ook, is ook erg lekker! Verder tja simpele toastjes blijven ook 1 van mn favorieten. Waar ik momenteel verslaafd aan ben zijn van die chips (Bugles) die iets pittiger zijn (sweet chilly) en speciaal kaastube, lekker Oja.. tis niet echt een hapje maar dit eet ik ook tegenwoordig heel vaak Ben & Jerrys ijs New York Fudge ofzo iets ,. ZO LEKKER! hmmm.. of de macflurry stroopwafel van de macdonalds.. die is ook errug lekker!
Recept van mijn tante uit Canada: Een bakje roomkaas mengen met een potje creme fraiche, dit mengsel onder in een (glazen) schaal doen. Daaroverheen een laag salsa-saus, dan heel fijn gesneden paprika en bosuitjes erover strooien en tot slot geraspte cheddar-kaas. Dit serveren met nacho's (ik gebruik altijd die "naturel" dorito's, dan komt de smaak van de dip het best uit).