Mijn vraag staat er al...hoe maken jullie altijd gebakken aardappelen? En met welke kruiden? Ben benieuwd naar lekkere recepten!
Ik zorg er meestal voor dat ik de dag van tevoren teveel aardappelen gekookt heb. Snij ze een beetje grof. Doe er paneermeel of verkruimelde beschuiten op. Een beetje zout en komijnezaad. Olie en boter in de pan. Een uitje in de pan fruiten en iets van fijn genipperd rookvlees of salami erbij, en dan de aardappels erbij. Oh wat lekker. Niet teveel roeren in de aardappels want dan vallen ze uit elkaar, gewoon lekker bruin laten worden.
spekjes uitbakken en uit de pan, boter erbij en gebakken aardappelen en in ringen gesneden ui erbij. als het klaar is spekjes er weer bij en een beetje peper. of patatkruiden op de gebakken aardappelen, is ook erg lekker!
Ik vind ze zo het lekkerst... aardappels schillen, in stukken snijden en in de pan. Al vrij snel aardappelkruiden (van Stegeman) erbij doen en dan lekker aanbakken. Als er een lekker krokant laagje aan de buitenkant zit het vuur lager zetten zodat binnen verder kan garen. Uitje snipperen en deze op het laatst erbij doen. Jummie!! Ipv aardappelkruiden gebruik ik ook wel eens paprikapoeder.
Afgekoelde gekookte aardappelen (vastkokend) in redelijk dikke plakken snijden, in een grote koekenpan een mengsel van boter en olijfolie (niet al te zuinig) verwarmen en daar op middelmatig vuur de aardappels in bakken tot ze een lekker krokant bruin korstje hebben....vooral geen haast hebben, kan zo een kwartier duren. Zout erop en ze zijn overheerlijk. Andere kruiden gebruik ik niet, vind ik persoonlijk niet nodig.
Toevallig vandaag gebakken aardappelen op. Deze keer gebakken in Conimex wokolie... En idd, even goed aanbakken en dan nog een kwartiertje op een laag vuur zetten. (die 10 minuten die op de verpakking staat klopt bij mij nooit) Aan het eind nog even goed heet opbakken en klaar is clara! Soms gaat er een hele zooi aan kruiden bij, maar dat vinden de kinderen niet zo lekker: Kerriepoeder, zout, peper en gedroogde thijm. Ook erg lekker.
Peper en zout, paprikapoeder, kerrie en knoflookpoeder erover. Aardappelen een dag van te voren geschild en gekookt. Die aardappelschijfjes kant-en-klaar vind ik niet te eten, of het nou "vers" is of diepvries, bleeeeh.
Zo doen wij het ook.. olie om het goed warm/heet te laten worden en de boter voor het bruine korstje..
Aardappels schillen, in stukken snijden (ik doe het altijd in blokjes), dit even aankoken in boullion, afgieten en laten staan totdat je ze op gaat bakken (ik kook ze meestal al 's morgens en gebruik ze pas 's avonds) Boter in de pan, aardappels opbakken en op het laast wat aardappelkruiden van Stegeman erop.
Aardappels niet schillen maar wassen, in partjes snijden, in een ovenschaal of op een bakplaat, peper & zout erover, olie erover, 40-45 minuten op 200 graden in de oven. Serveren met mayonaise, gemengd met knoflook en een beetje citroensap. Ook geen gespetter op je fornuis!
Ik was altijd de aardappel in schil. Vervolgens in partjes met schil snijden. Daarna in een kom mengen met olijfolie, rozemarijn en zeezout. Daarna op een oven bak schaal zo'n 25-30 min in de oven. mmmmmmm
Aardappelen schillen en in gelijke stukken even laten koken. Niet helemaal gaar, maar wel dat je met je vork met gevoel erin kan prikken. Kan het niet uitleggen, maar je voelt het. Ze moeten niet uit elkaar vallen als je erin prikt, maar wel er tegen aanzitten zeg maar. Iemand anders een betere beschrijving? Dan in plakken snijden, kerrie en paprikapoeder eroverheen. In de boter aanbakken tot ze wat krokant zijn.. Hmmm.
Zo maak ik ze ook. Wat knoflook er doorheen is ook lekker. Ipv schijfjes kun je ook blokjes maken of frietvorm, net wat je wilt.
Hier doen ze op de gebakken aardappeltjes van de shoarma tenten ook altijd hele lekkere kruiden! Maar kom er maar niet achter welke dat is!! Heeft iemand enig idee welke dat zijn? Zijn vaak bij veel van die shoarma tenten hetzelfde. Staan hier wel genoeg heerlijke tips tussen zie ik die ik zeker wel eens ga uit proberen.