Stoofpeertjes...hoe klaar te maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mikki77, 28 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    In een wanhopige poging om mijn zoontje aan zijn groentehap te krijgen, heb ik voor vanavond een pot Gieser Wildemann stoofpeertjes gekocht (lekker zoet, dus misschien lust hij dat wel). Alleen, nu las ik dat het wel een uur duurt voordat ze gaar zijn... klopt dat? Of zijn peren uit een pot sneller gaar, en zo ja, hoe maken jullie ze klaar? Ik heb het nog nooit klaargemaakt, dus ik heb geen idee...
     
  2. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    Echt zelf stoofpeertjes maken ben je zo 3 a 4 uurtjes zoet mee :)

    maar wat voor stoofpeertjes heb je nu dan? gewoon uit pot?
     
  3. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ja, het is een grote glazen pot met peertjes op sap. Er staat niet op hoe ik het klaar moet maken :(
     
  4. danip

    danip Niet meer actief

    Volgens mij zijn dat kant en klare. Dus zo te gebruiken.

    Proef er zelf eens 1 dan haha dan weet je het zeker.
     
  5. Amle

    Amle Niet meer actief

    Volgens mij hoef je die alleen maar warm te maken...Toch???
     
  6. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    Ja, die potjes zijn volgens mij gewoon gelijk eetklaar... ik eet ze namelijk altijd koud :) heerlijk!
     
  7. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ah, oke...bedankt :D Ik voel me nu echt een ongelofelijke kookklungel, maar dat ben ik doorgaans niet hoor... ik eet dit soort dingen normaal alleen nooit.

    Dat wordt dus lekker makkelijk de pot leeggieten in een pan, opwarmen en smikkelen maar...geweldig! :D
     
  8. kAAtje76

    kAAtje76 Actief lid

    26 feb 2006
    120
    0
    0
    Maarssen
    Als je zelf stoofpeertjes wilt maken heb je inderdaad wel een paar uurtjes nodig, maar ze zijn wel erg lekker.

    ik schil de peertjes en snij deze in 4 partjes, doe de peertjes met een kaneelstokje, een paar eetlepels bruine basterdsuiker en een flesje bessensap (ik lust geen alcohol) en wat water in een pan. Dan laat ik de peertjes net zo lang stoven totdat ze mooi rood zijn.
     
  9. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    ik doe peertjes ook in 4en, water erbij, kaneelpoeder gewoon en "perensuiker" dat kun je in de supermarkt krijgen, word het ook mooi rood van, en roosvicee!!
     
  10. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Dat klinkt natuurlijk veel lekkerder dan uit een pot... en ga ik zeker eens proberen als hij dit lust. Maar vandaag zit ik op mijn werk en ben ik pas om 18.00 thuis. En ik denk niet dat hij tot 22.00 op zijn eten wil wachten :D
     
  11. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.556
    529
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Nee, stoofperen klaarmaken is meer een "project" om te doen als je vrij bent.

    Ik schil de peertjes, in vieren snijden, hart eruit. Deel water in de pan, en fles met rode wijn (of fikse scheut rode port), suiker toevoegen en naar smaak kaneel.... stoven maar!

    Oh ja... en die alcohol die vervliegt volledig door het koken.
     
  12. noukie89

    noukie89 Niet meer actief

    peren schillen deze koken net zolang dat ze roze worden
    geen wijn of andere rommel erin dit is niet nodig
    als ze klaar zijn kaneel en suiker
     
  13. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
    Zo maak ik ze ook, alleen doe ik er al meteen bij het koken kaneel in.
    Lekker laten pruttelen totdat ze rood zijn vanbinnen. Mmm!
     
  14. beertje87

    beertje87 Actief lid

    16 sep 2008
    339
    0
    0
    mijn zoontje vind ze ook zo lekker (ikzelf trouwens ook hoor haha)
    me schoonmoeder maakt ze altijd we eten meestal daar maar over een week of 2 ga ik verhuizen en ga dit dan zeker zelf ook maken mmmm volgens mij doet me schoonmoeder ook alleen kaneel en een beetje suiker erin alleen die van haar zijn helemaal rood/paars en niet alleen van binnen
    krijg er al helemaal zin in haha
     

Deel Deze Pagina