slagroom wordt maar niet stijf, hij wordt zelfs korrelig?

Discussie in 'De lounge' gestart door , 13 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    hoe kan dit nou?

    ik doe de slagroom in de kom en de mixer aanzetten en het wordt geen schuimige romige slagroom het worden gelige kleine korrelachtige structuur? wat heb ik nou fout gedaan?
     
  2. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    heb je niet doorgeklopt? anders weet ik het ook niet..
     
  3. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Is de slagroom niet over datum?
     
  4. Niet meer actief

    ja ik heb doorgeklopt en het bleef hetzelfde, en nee hij was niet over datum
     
  5. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik bedoel, als je te lang klopt dan klop je de slagroom "door", dan wordt het dun en misschien zelfs korrelig en kun je het niet meer gebruiken.
     
  6. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Geen idee waar het dan aan ligt...
     
  7. Niet meer actief

    echt waar marieke?
    dan denk ik dat dat het is!
     
  8. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    denk het ook, heb het zelf ook weleens gehad. als je slagroom stijf is dan op tijd stoppen, dan heb je dit niet meer.
     
  9. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    Is het wel slagroom?! :p ;)
     
  10. Female

    Female Niet meer actief

    als je te ver door klopt gaat ie schiften.
    als de slagroom op kamertemperatuur is krijg je hem ook niet stijf.
    ;)
     
  11. Marijn

    Marijn Fanatiek lid

    22 aug 2007
    1.551
    25
    48
    slagroom wordt boter als je het te lang klopt, dus denk dat dat gebeurd is...
     
  12. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Als ik slagroom maak doe ik er altijd een beetje klop klop in.
    Is een zakje van ik denk dr. Oetker, en het ligt meestal bij de taart versieringen in de supermarkt.
     
  13. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Is je kom vetvrij?
    Anders 1 a 2 korrels zout toevoegen word het eerder stijf.
     
  14. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    moest er geen suiker bij?
     
  15. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Dan was de slagroom niet koud genoeg....(kan het beste met slagroom werken dat net uit de koelkast komt)!
     
  16. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Klop klop is toch een vervanger van slagroom?
     
  17. Niet meer actief

    dus koude slagroom, noodzout in de buurt, niet te lang kloppen en de kom nogmaals met heet water afspoelen en vetvrij maken

    dank voor julie tips dames
     
  18. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    klinkt als bedorven.

    hoeft niet perse over datum te wezen maar als het zo'n bekertje is waar zo'n soort van alu-folie overheen zit dan kan daar een minuscuul gaatje in gezeten hebben en kan het voor de houdbaarheids datum al bedorven wezen.
    die afdekfolie is nou eenmaal heel broos.

    en een andere optie is inderdaad dat je het of niet vetvrij, of te lang geklopt heb.
     
  19. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Nee klop klop is geen slagroom, het is een soort van stijfsel denk ik
     
  20. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.149
    278
    83
    en hij moet ook idd koud zijn anders krijg je ook dit probleem
     

Deel Deze Pagina