Tja weer 1: reactie kind op vaccinatie mex. griep

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door angel81, 18 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. angel81

  angel81 Bekend lid

  10 apr 2007
  920
  0
  0
  Nu we hebben besloten toch te gaan vaccineren zou ik graag willen weten hoe jullie kindje (voor de mamma's waarvan de kindjes al zijn ingeent natuurlijk) reageerde op het vaccin. Waren ze erg ziek, veel koorts enz? Wat kan ik straks verwachten? Zo'n folder en bijsluiter is atijd leuk hoor maar hoor het liever van de ervaringsdeskundigen;)...
   
 2. sam

  sam Fanatiek lid

  11 sep 2005
  1.543
  0
  0
  Sam is vorige week al geent, geen reactie. Ze is nu koortsig maar dat komt niet meer van de prik.
  Succes
   
 3. soovi

  soovi Fanatiek lid

  1 nov 2007
  2.456
  573
  113
  Mijn zoontje is gister geent, geen last van gehad. Heeft nog een paar keer naar zijn armpje gewezen en zei dan auwwie. Maar verder niks, terwijl hij toch een erg lage weerstand heeft door zijn medicijnen.
   
 4. mamaloew

  mamaloew Actief lid

  24 apr 2008
  203
  0
  0
  Limburg
  Mijn dochters zijn afgelopen maandag geent en tot nu toe geen bijwerkingen en eerlijk gezegd verwacht ik die ook niet meer.Inmiddels is een van mijn dochters wel ziek maar dat komt niet door de prik meer door een zieke broer die vrolijk alles deelt8)
   
 5. Kiwi1

  Kiwi1 Fanatiek lid

  26 dec 2007
  4.849
  0
  0
  Wellicht is het goed om te weten dat in de prik geen ziekmakende virus zit, dus een kind wordt er niet ziek van. Dit staat ook in de folder die bij de oproep bijgesloten is. Pijn op de plek van de prik en iets minder lekker voelen kan voorkomen, maar ziek worden ze er normaal gesproken niet van.
   
 6. natascha25

  natascha25 Bekend lid

  1 nov 2005
  732
  0
  0
  Is niet helemaal waar. Er zit een virus in en zodra je die inspuit gaat je lichaam reageren en dat kan zich uiten in griepverschijnselen. Zo maak je anti stoffen aan. Als ie niets doet werkt ie ook niet.
   
 7. mussie

  mussie Fanatiek lid

  5 jan 2006
  2.000
  0
  0
  Noord-Holland
  Hier nog iemand die vreselijk twijfeld:(
  Maar ook tegen mij is gezegt dat ze geen "vleugje" van de griep mee krijgen. Dat is bij bv die prik voor hersenvliesontsteking wel het geval, daar is mijn zoontje heel erg ziek van geweest. Ik ben daarom ook heel erg bang hoe hij op deze prik zal reageren. Dat is ook een reden waarom ik twijfel. Ik heb het informatienummer gebelt, die in de brief voor de oproep stond en die meneer vertelde mij, dat ze dus geen "vleugje" mee zouden krijgen. Wel kan hij een gevoelig armpje krijgen en wat hangerig zijn. En toch.........die twijfel gaat niet weg. Ik ben zo bang dat ik een verkeerde keus maak :(
  Een zeer twijfelende mussie:(
   
 8. Anne1985

  Anne1985 Fanatiek lid

  17 okt 2007
  1.363
  6
  38
  Mijn dochter is van de BMR prik ook flink ziek geweest, dit komt omdat hier het zgn levende virus word gespoten. Bij alle andere vaccinaties (DKTP en ook de griepprik) worden dode cellen gebruikt. Dit geeft over het algemeen veel minder reacties. Op de M-griep vaccinatie heeft mijn dochter totaal geen reactie gegeven (is maandag geent) Zelfs bijna niet gehuild tijdens het prikken!

  @TS: spannend he? Ik vond het eerlijk gezegd doodeng. Maar hier is het helemaal goed gegaan. Zie ook niet tegen de volgende vaccinatie op.
   
 9. ikke1981

  ikke1981 VIP lid

  14 apr 2006
  13.689
  0
  0
  Den Haag
  HIer ook tot nu toe geen reactie hoor, hij heeft hem gister gehad. Merkte wel dat hij wat last van zn armpje had
   
 10. mussie

  mussie Fanatiek lid

  5 jan 2006
  2.000
  0
  0
  Noord-Holland
  Dit komt omdat hier het zgn levende virus word gespoten.(BMR) Bij alle andere vaccinaties (DKTP en ook de griepprik) worden dode cellen gebruikt. Dit geeft over het algemeen veel minder reacties. Hier gaat het dus om!!! Maar dat is bij de MG-prik dus niet.

  Ik vind het wel fijn om te lezen dat jullie kindjes er geen last van hebben gehad:) Maar toch ben ik nog niet klaar met twijfelen. Want wat spuiten ze allemaal in dat kleine lijfje??? Wat kunnen de evntuele gevolgen voor later zijn??? En ik hoorde ook dat de griep op de "terugweg" is. Als het binnen 4 weken zo goed als over is, dan laat ik he zeker niet doen. Maarja, je krijgt geen enkele garantie dat het zo is:(

  Liefs,, mussie
   
 11. 4days

  4days Niet meer actief

  Precies ja, er zit GEEN virus in de prik, ook geen vleugje. Waardoor het dus volledig uitgesloten is dat ze griepverschijnselen krijgen na de prik.

  Dat ze zich na de prik even niet lekker kun voelen, heeft er vooral mee te maken dat het afweersysteem ineens wordt geactiveerd en heel hard gaat werken.
   
 12. ikke1981

  ikke1981 VIP lid

  14 apr 2006
  13.689
  0
  0
  Den Haag
  Nou Quinn heeft toch echt verhoging nu, hij heeft gister de prik gehad.
  Quinn krijgt eigelijk bijna altijd verhoging/koorts na een enting.
  Wel heeft hij van de griepprik weer nergens last van gehad
   
 13. mussie

  mussie Fanatiek lid

  5 jan 2006
  2.000
  0
  0
  Noord-Holland
  Wij hoeven voorlopig geen keuze te maken, wel of geen prik. Ons kleintje is sinds gisteren ziek. Hij heeft hoge koorts, maar hoest niet. Ik ga er tot nu toe dan ook vanuit, dat dit een gewone griep is. Ik hoop dat ons ventje heel snel weer opknapt, vind het zooooo zielig als die kleintjes ziek zijn:( ( groters ook hoor, maar is anders)

  Liefs, mussie
   
 14. jantina

  jantina Fanatiek lid

  13 aug 2006
  1.551
  0
  0
  Ik ben ook erg nieuwschierig hoe mijn
  meis reageerd op de prik..
  Tot nu toe is ze van elke inenting ziek geweest...
  Dis ga maar van het ergste uit, dan kan het
  alleen maar mee vallen;)
   
 15. Jacomien

  Jacomien Lid

  5 nov 2005
  30
  0
  0
  Noorden des lands....
  Er zit wel degelijk een 'verslapt' virus in het vaccin. Anders kan het lichaam toch geen antistoffen produceren?Je wordt gewoon een klein beetje ziek gemaakt, nu met een niet levend of verslapt virus.
   
 16. kimsch

  kimsch Bekend lid

  13 feb 2007
  517
  1
  18
  Wormerveer
  Hoi hoi,

  We zaten ook te twijfelen (zoals iedereen). Koen had al namelijk eerder een oproep gehad, omdat hij een keertje pufjes had gehad (eenmalig, nu nergens meer last van). Komt nog eens bij dat ik ook nog eens zwanger ben.

  Me vriend en ik hebben het er lang over gehad en elkaar de vraag gesteld of we elkaar nog in de ogen konden kijken als er wat met Koen of mij zou gebeuren als we de mexicaanse griep zouden krijgen en eraan zouden overlijden......dat konden we dus niet. Daarom besloten om het toch te doen, want dan hebben we er tenminste nog wat aan gedaan (je hebt nog altijd 30% kans om het te krijgen).

  Bijwerkingen vielen eigenlijk 100% mee. Koen heeft 2 sec. gehuild en was daarna druk bezig met zijn pleister. Dag daarna geen verhoging of iets dergelijks. Gewoon zijn gangetje.
  En ik heb alleen een paar dagen last gehad van het prikplekje (het jeukte en zag er iets rood uit), maar voor de rest helemaal niks.

  Achteraf, toch blij dat we het gedaan hebben.

  Groetjes,

  Kim
   
 17. Isademi

  Isademi VIP lid

  3 jun 2008
  11.327
  2
  0
  Thuisblijfmama
  Zuid Oost Brabant
  Ik heb hem zelf gehad en het word idd rood en jeukt wat, verder helemaal geen koorts gehad of niet lekker (en heb zeer verlaagde weerstand, eigenlijk nog lager als dat van een kindje) alleen pijn in mijn arm vooral de dag erop! Dus een PCM voor de pijn is geen overbodige luxe (just to be sure)
   
 18. jantina

  jantina Fanatiek lid

  13 aug 2006
  1.551
  0
  0
  Hier is net geprikt...
  Geen traan gelaten overegens:)
  Stoer he!
  Nu kijken hoe de rest gaat verlopen
   
 19. Kiwi1

  Kiwi1 Fanatiek lid

  26 dec 2007
  4.849
  0
  0
  Waar heb je het vandaan? In de bijgesloten folder staat toch echt vermeld dat er GEEN ziekmakende virus in zit. Dus je kind kan er geen griep van krijgen. Dat staat er niets voor niks, lijkt me.
   
 20. mama van chayenna

  mama van chayenna Bekend lid

  25 jun 2009
  836
  20
  18
  Vrouw
  Mijn dochtertje is vanmiddag ingeent, tot nu toe loopt ze nog vrolijk rond en heeft nergens last van, dus is nog even afwachten allemaal.
   

Deel Deze Pagina