Onze dochter van 1 jaar en 8 maanden heeft altijd erg goed gegeten. Ze lust van alles. Nu weigert ze sinds 2 weken haar avondeten. Ze neemt neemt soms een paar happen maar meestal wilt ze het niet eens proberen en duwt zehaar eten gelijk weg. Ze vraagt dan om een toetje. Nu heb ik wel eens begrepen dat het geen zin heeft om je kindje geen toetje te geven en ook niet om je kindje te pushen om te eten dus na even geprobeerd te hebben om haar dr avondeten te laten geven geef ik haar toch een toetje. Ik heb het idee dat ik hier dan toch te toegeeflijk in ben. Met het ontbijt en de lunch eet ze ook minder maar niet om me zorgen over te maken. Ik laat haar ook niet te veel snoepen voor het avondeten. Ik heb het idee dat dit een periode is. Zo ja, weet iemand hoe lang dit kan duren (varierent) en hebben jullie tips hoe ik haar weer aan het eten krijg?
Het is inderdaad een fase. Mijn dochter zit er ook al een paar maanden in helaas. Tja... "lekkere" dingen eet ze wel. Maar "gezond" is een dilemma. Soms zetten we een filmpje aan, dat helpt dan voor een paar hapjes. Echt goede tips heb ik helaas niet...
Hier doe ik ook een filmpje erop of geef haar, haar favoriete speelgoed. Dan gaan er altijd een paar happen in zonder dat ze het door heeft. Zou er inderdaad geen drama van maken. Ook doe ik overdag wat extra fruit, zodat ze dat wel voldoende binnen krijgt.
Ik zou zelf geen toetje geven. Het is wel n fase denk ik maar zo kan je het kind ook aanleren dat t toch wel.n toetje krijgt avondeten of niet. Uurtje latrr heeft ze misschien wel trek?
Ik denk wanneer je kind dagen niet eet, dat je blij bent dat er in ieder geval een toetje naar binnen is. Denk persoonlijk dat dwingen tot eten/toetje weigeren weinig invloed zal hebben op haar eet gedrag.
Hier is dat net begonnen, hij komt uit school (België dus 2,5) en wil enkel slapen niet eten. Als we geluk hebben eet hij overdag wel zijn brood op. Hopelijk is het idd een fase want vind t helemaal niets
Logisch, een kind van 2,5 is helemaal doodop na een dag school. Ik snap dan ook echt niet dat dat zo in België gaat... Gelukkig maar dat het er met 2,5 nog niet verplicht is.
hier hetzelfde. Ze at savonds alles en nu bijna niks meer. Ik heb gemerkt dat het beter helpt om er niet op te reageren. Bord voor haar zetten en net doen als anders, meestal gaat ze eten (een paar happen) als wij klaar zijn, daarvoor roert ze er wat in. Ze eet graag snoeptomaatjes en wortels, die hebben we meestal in huis en geef ik extra.Toetje wel gewoon geven hoor, op die leeftijd snappen ze die consequentie nog niet en anders krijgt ze helemaal niks binnen. Als ze echt niks eet geef ik voor het slapen gaan nog een soepstengel. Wil niet dat ze wakker wordt vd honger.
Toetje idd gewoon geven! Als je dat altijd na het eten geeft, is het onderdeel van het ritueel geworden. Snappen ze toch niet als je dat ineens niet meer doet. Het is een fase en voor je het weet weer over. Succes
Ik zou inderdaad gewoon blijven aanbieden, niet te veel nadruk er op leggen en het komt vanzelf weer. Snap overigens wel dat je je als ouder zijnde zorgen maakt hierover, zou ik ook doen. Toetje zou ik altijd aanbieden. Toetje is mijn ogen geen beloning, maar onderdeel van het eetmoment.
Kindjes in Nederland gaan toch ook naar een crèche ?daar is het op die leeftijd mee te vergelijken hoor. Mijn zoontje slaapt zelfs op school tussen de middag. Mensen hebben een heel verkeerd beeld hier over. Ik ben zelf Nederlandse en weet dus hoe de scholen in Nederland zijn en dat verschilt niks met België. Dat ze hier met 2,5 naar school gaan zegt niks want ze spelen vooral en doen de dingen die ze op een crèche doen zoals in Nederland of peuterspeelzaal. Ts helaas een fase die wel weer over gaat. Ik gaf wel toetjes.
Dat eerste klopt en dat laatste wisselt nogal Onze oudste heeft echt ronduit slecht gegeten tot ze naar school ging ongeveer. Rond die tijd ging ze dingen echt beter snappen en konden we gaan overleggen en uitleggen. Zijn toen ook gestart met geen toetje als ze niet at. Dat werkt meestal wel om iig iets te eten, (blijft een slechte eter). In groeispurts at ze ons altijd de oren van het hoofd, dus heb me er nooit zorgen om gemaakt Geen alternatief aanbieden en dan gaat het, vroeger of later, toch echt wel over Jongste is er wel al een beetje uit weer, maar dat is gewoon in de basis een goede eter. Onze oudste heeft net zo'n spijsvertering als ik: haalt alles uit het eten wat erin zit en heeft dus maar kleine beetje nodig om goed te groeien. Jongste lijkt echt meer op mijn man: eten als een slootgraver en toch maar matig groeien. Snellere spijsvertering, dus grotere hoeveelheden nodig om er evenveel uit te halen en dat merk je dus ook in wat ze eet. Als die echt niet wil eten, is ze ziek.
Ja hier ook zo. Geef altijd toetje, want zie dat niet als beloning oid. Vind ik ook geen goed signaal als je iets van eten met belonen/straffen zou verbinden. Toetje krijgen ze dus gewoon altijd, ook al eet E nooit pasta/rijst, maar wel aardappelen/groente. Ze mogen zelf weten hoe veel ze eten, maar wij bepalen wat en wanneer gegeten wordt. Dit is ook het advies van het Voedingscentrum (en cb) en ben ik het helemaal mee eens. Geen drama van maken. Als ze honger heeft, eet ze echt wel. En met een toetje weet je dat ze sowieso iets binnen heeft.
Niet om het een of ander, maar mijn dochter van 2,5 is helemaal opgebloeid door school. De kleuterscholen in Vlaanderen staan heel goed aangeschreven. Mijn dochter wordt er uitgedaagd op haar niveau. Ik denk zelfs dat kinderen op 2,5 veel flexibeler zijn dan met 4 jaar.
Hier duurt die 'fase'' nu al zo´n 4 maanden. Ik geef altijd een toetje en zorg iedere avond voor een salade met tomaat en komkommer, dat vindt ze lekker. En ik ´speel´een beetje met het eten. Ze is bv gek op appel, dus ik maak andijviestamppot of boerenkool en dan doe ik er stukjes appel doorheen. Vanavond nog boerenkool op, kind zat te smullen. En ik varieer met het toetje, als ze slecht eet krijgt ze geen yoghurt, maar stukken fruit. En als ze super heeft gegeten beloon ik dat soms met een klein beetje vanilleijs, daar zeurt ze nl altijd om hahaha. (ze krijgt het 1 a 2 keer in de week) Verder maak ik me er niet druk om, ze eet overdag goed haar boterhammen, pap en fruit.
Hier begon het met 1.5 en we zitten er nog in Brood gaat redelijk, maar dan ook voorkeur voor 1 of twee soorten beleg. Maar weet je... je krijgt het er niet ingedwud en ze laten zich echt niet verhongeren. Gewoon opscheppen, wil je niet, dan niet. Toetje nog en klaar met eten!