toetje 1ste kerstdag

Discussie in 'De lounge' gestart door chaneef, 20 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Blond88

    Blond88 Actief lid

    16 feb 2011
    482
    27
    28
    Ingrediënten

    Monchou
    Slagroom (ongeklopt uit koeler, 1 stuks = 250 ml)
    Suiker (hoeveelheid naar eigen smaak)
    Bastognekoekjes
    Kersen (uit pot of verse)
    Tip: de precieze hoeveelheid van de monchou en slagroom weet ik niet, ligt er net aan hoeveel monchou-slagroom mengsel je wilt gebruiken en hoe groot de glazen zijn. De verhouding van de monchou en slagroom is in ieder geval 1:1 (voor 1 pakje monchou gebruik je 1 bakje slagroom)


    Laat de monchou eerst op kamertemperatuur komen, zo wordt het zachter en zullen er geen klontjes overblijven in het mengsel
    Verkruimel de bastognekoekjes totdat ze fijn zijn (mogen grotere stukjes in zitten)
    Mix de monchou tot een crème
    Mix de slagroom met het suiker totdat het luchtig is
    Meng de monchou door het slagroom met een houten lepel
    Maak de glazen op door lagen te maken, om en om een laag bastognekoekjes en monchou-slagroom mengsel
    Je sluit af met een toef monchou-slagroom en op de top warme kersen

    Zoo lekker en makkelijk :D
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      13,5 KB
      Weergaven:
      13
  2. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113

    Kun je me dat pb'en meis dat recept? Klinkt heeeerlijk!
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.284
    36.148
    113
    Leuk! En iedereen is hier ook altijd gek oo monchoutaart.
     
  4. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik zet hem even hier neer, heb er alleen een foto van en ben momenteel te lui om het over te typen :)
    Hoop dat het leesbaar is. Ik heb hem al een paar keer gemaakt en hij is echt heerlijk! Ik gebruik trouwens pure/dark chocomelk, dan is de chocoladesmaak wat sterker.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      24 KB
      Weergaven:
      27
  5. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Tiramisu. Is het lekkerst als je het een dag van te voren maakt. En dan met geraspte chocolade bovenop ipv cacaopoeder.
     
  6. josa90

    josa90 Actief lid

    24 feb 2013
    383
    25
    28
    pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf
    Ik maak herrencrème en hangop.
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.355
    10.313
    113
    De toetjes voor 1ste kerstdag maak ik ook, ontzettend leuk om te doen en je kunt het zelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil.
    Aangezien mijn schoonvader het gebak voor bij de koffie maakt (voormalige banketbakker) maak ik geen taart.
    Kan nog niet kiezen dus ik denk dat ik verschillende dingen ga maken.

    * Bosvruchten bavaroise, erg simpel om te maken, weinig ingredienten en kunt het van tevoren maken.
    * Bitterkoekjes bavarois mag ik niet hebben (zit wat amaretto in) maar wel een erg lekker toetje.
    * Voor iemand die geen geraffineerde suiker mag hebben en geen zoet gewend is maak ik een hangop.

    Stoofperen worden al door iemand anders gemaakt.

    Heb er nu al zin in!
     
  8. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Wij maken ijstaart.

    Slagroom halve liter met 2 zakjes klopklop. Kopje sterke koffie erdoor.
    Zak van die schuim koekjes er door heen kruimelen, alles in springvorm en daarna hagelslag of iets van chocolade op de bovenkant. In de vriezer mikken voor een nachtje, kwartiertje van te voren eruit halen. Serveren met slagroom oid.
     
  9. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Ik maak eerste kerstdag een pavlova met aardbeien, is van 24kitchen. De kinderen vinden dit heerlijk!
    Tweede kerstdag maak ik tiramisu!
     
  10. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Bedankt!! :)
     
  11. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    He die is van mij:D Dit eten wij ook kerstavond.
    Vorig jaar hadden we etonmess ook super lekker.
     
  12. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Heeeey! :cool: haha grappig... Nog bedankt voor je recept! ;) Superlekker! :D
     
  13. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Graag gedaan hoor;) Ik grijp elke gelegenheid aan om m te maken.
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.355
    10.313
    113
    #34 owly, 21 dec 2013
    Laatst bewerkt: 21 dec 2013

    Hmmmm klinkt erg lekker!! kun je de klop klop ook vervangen door gewoon slagroom ben geen klopklop fan. ik ga het in in ieder geval onthouden. Bedankt!
     
  15. toekomstigemam

    toekomstigemam Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    1.792
    0
    0
    overijssel
    Op fb kwam ik deze tegen deze maak ik morgen voor kerstavond
     
  16. Vrouw1982

    Vrouw1982 Fanatiek lid

    17 mei 2012
    2.195
    464
    83
    Vrouw
    Oh, allemaal zulke leuke en mooie toetjes! Helaas ben ik wat desserts betreft een ramp. Ik ga me er dus niet aan wagen. Ik heb voor de 1e kerstdag gekozen voor een chocolade ijscoupe met chocoladesaus, slagroom en wafeltjes en 2de kerstdag gaan we na het traditionele gourmetten altijd chocolade-fonduen, dus dit jaar ook weer.

    Lekker melkchocolade met ananas, kersen, banaan, aardbeien en marshmellows :D
     
  17. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    Ahhhh dank je! Ik zocht nog wat lekkers voor erbij.. Maar gevonden nu! Simpel en lekker!!!!
     
  18. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Oh ik krijg nu al honger. Ik maak een cheescake in de ochtend, dan hoef ik dat niet meer te doen, en bij mijn schoonouders die smeltende chocolade cakjes.
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Wat een heerlijke toetjes komen er hier voorbij!
     

Deel Deze Pagina