Wat eten jullie na gourmetten? Komend weekend krijgen we eters. We gaan ouderwets gourmetten. Maar wat eet je als toetje? Ik heb eerder bij deze mensen ijs geserveerd, dat viel niet in de smaak. Het zijn geen ijs eters. Ook al eens een aardbeien tiramisu gemaakt. Deze ging ook niet op. Vonden ze te machtig (was niet na een zware maaltijd trouwens) Zelf zetten ze een pak vanille vla op tafel als we daar gegeten hebben. Maar dat vind ik dan weer niet leuk.. Iemand tips?
Fruitspiesjes kun je eventueel zelf nog een bolletje ijs bij pakken. Chocoademousse. Kaasplankje. Tiramisu Creme brûlée. (Vanille vla maar luxe )
Meestal zitten wij ook vol na een dergelijke maaltijd. Je eet toch altijd meer dan je zou moeten eten. Dus als je een toetje wil serveren, misschien handig om even een pauze tussen de gangen in te bouwen. Of evt. ipv een toetje koffie/thee met wat kleins erbij (bonbon, lekker koekje, likeurtje, e.d.). De meeste toetjes zijn ook wel machtig, maar misschien wat opties die toch kunnen (eventueel in kleine porties): Apple crumble met wat (kaneel)slagroom Hangop met daardoor heen wat opgeklopte gezoete slagroom geroerd. En dan serveren met fruit (kan evt. ook uit de diepvries, bv mango, frambozen, passievrucht) Eton mess is ook lekker (bv opgeklopte slagroom omscheppen met gepureerde en gezeefde aardbeien (diepvries), meringues erdoorheen verkruimelen en nog vers fruit erdoor. Aardbeien zijn niet in het seizoen, dus ik zou een ander soort roodfruit nemen, of weer voor diepvries gaan. Fruit, met koekkruimels en wat bruine suiker-mascarpone. Creme brûlee is ook lekker Pavlova met slagroom en wederom fruit. Simpele trifle (eenspersoons glaasjes)(geklopte slagroom marmeren met wat lemoncurd, gekruimelde bastogne koeken en sinaasappelpartjes en dan om en om in het glaasje) En als ze van chocolade houden: chocolademousse, chocolade panna cotta Vanille panna cotta met frambozensaus Stukje brownie met warme kersen en slagroom, of juist wat nootjes en butterscotchsaus (gelijke delen slagroom, bruine suiker en boter laten smelten en pruttelen tot een saus, beetje afkoelen en nog warm/lauwwarm serveren Yoghurt panna cotta met gekarameliseerde appel (website rutgerbakt.nl)
Ik maak meestal chocolademousse en die serveer ik in kleine amuse glaasjes met een klein toefje slagroom. Dan heb je toch een toetje en het is niet te groot.
Na gourmetten eten wij eigenlijk nooit een toetje. Iedereen zit dan doorgaans al helemaal vol. Zeker als het geen toetjes mensen zijn zou ik het gewoon bij koffie met een chocolaatje houden. Of je maakt toetjes die je op de gourmet kan klaarmaken.
https://handmadehelen.nl/bananen-loempias-met-chocoladesaus/ Ik maak dit vaak als toetje, ik leg de bananen alleen eerst nog wel 5 minuten in citroensap.
Als het geen echte toetjes mensen zijn zou ik ook gaan voor chocolaatjes bij de koffie. Zelf maak ik graag yoghurt bavarois met kersen saus.
Panna cotta Creme brulee Plakje cake met vers fruit en slagroom Appel crumble Mini appelflapje Limoncello mousse Frozen yoghurt met aardbeien Parfait of gewoon lekker simpel soesjes of mini tompouce
Als ik zo lees zijn het type mijn opa. Deze kun je alles voorschotelen enkel zijn heilige vanille vla is goed genoeg. Bij de rest heeft hij commentaar Pak vanille vla, chocolade vla, hagelslag en slagroom voor de ultieme beleving?
Als wij vroeger bij mijn opa en oma gingen gourmetten kregen we altijd meloen toe. Niet heel spectaculair maar na een zware maaltijd wel lekker. Vind het erg leuk om toetjes te maken maar zou zelf iets niet te zwaar doen. Fruit of idd chocolaatjes/bonbons.
Anders maak je toch simpel vlavlip? Vla/yoghurt en wat limonade of jam erdoor heen? Desnoods ipv jam vers rood fruit?
Haha dat klopt jaaa, maar ik ben bereid mee te denken voor andere oplossingen voor mensen die blijkbaar geen chocolade lussen. Het is moeilijk voor te stellen, maar zelf ik ja ik hoefde de eerste weken van zwangerschap geen chocolade... daarna ruimschoots ingehaald hahaha