Haha ik vind het eigenlijk ook een beetje gezeur en een beetje ondankbaar. Waarschijnlijk is het nu dan toch weer niet goed, als ijs en tiramisu niet goed waren.. Ik vind ijs juist altijd wel lekker fris na een zware maaltijd. Maar goed dat was de vraag niet. Ik zou denk ik ook een pak vanillevla voor hen neerzetten en voor jezelf wat anders lekkers maken
Ik zit even op desserts te googlen om inspiratie voor kerst op te doen en kwam deze nog tegen: https://www.margriet.nl/in-en-om-het-huis/koken/is-lekkerste-toetje-ooit-hebt-gegeten/ Daar zit vanillevla in. Dat moeten ze dan toch wel lekker vinden (tenzij ze geen banaan lusten, of slagroom, of karamelsaus, etc.)
Wij vinden deze altijd erg lekker van ah.nl. En niet heel zwaar: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R84436/perziken-met-espresso-mascarpone. Is ook lekker snel klaar
Dit is zoooo goddelijk lekker! En als antwoord op vraag van ts. Ik zou als toetje denk ik een kleine etagaire met lekkere bonbon's en koekjes neerzetten voor bij de koffie.
Ik heb me er bij neergelegd. Hij krijgt z'n heilige vla de rest iets anders. bij sommige is enkel dat van hun goed de rest niet.
Ik zou dus net hetzelfde doen. Hij zijn vla en de rest een lekker dessertje. Bij ons is trouwens het koppel waar je een toastje met vleessla, spaghetti en een cornetto krijgt het koppel met de meeste kritiek als ze bij anderen zijn. Ook altijd te zwaar, te veel, te weinig,.... Niets tegen het eten dat ze serveren want niet iedereen kookt graag of kan goed koken maar ik zou toch zo geen streken durven verkopen op een ander (kan die man sowieso niet goed uitstaan, kan ook dat zijn).
Als er mensen komen eten bij ons, dan zet ik na het eten altijd een kaasplateau op tafel, bestaande uit: • mozzarella (kleine bolletjes) • camembert • brie • port salut • roquefort • druiven • mandarijntjes uit blik • walnoten • chutney • vijgenjam • gekruide toastjes Valt hier altijd goed in de smaak, maar ik ben een beetje bang dat je daar misschien geen zin meer in hebt na het gourmetten wat al een flinke maaltijd op zich is. Je zou ook kleine glaasjes kunnen vullen met: • vanillepudding, slagroom en rode besjes • chocomousse met slagroom • fruitsalade • aardbeien met balsamico • kwark met blokjes (diepvries)mango • griesmeelpudding met rode saus • laagje koekkruimels, laagje dikke pudding, laagje fruit, toef slagroom Óf je doet gewoon lekker simpel: schaal met allemaal lekker ‘Sintsnoep’, bestaande uit marsepein, chocolaatjes, borstplaat, gevulde speculaas, pepernoten, etc. Heel veel plezier alvast!
Wanneer mag ik komen eten hahaha. Behalve de noten/pinda's ivm allergie. Lijkt me een feest om bij jullie te mogen eten.
Dit vind ik een hele lekkere, met niet zoveel werk en die toch vrij luchtig valt: https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/trifle-met-bosvruchten Je kan ook met eerder kleine glaasjes werken (als je de porties niet te groot/zwaar wil maken). Met fijne glazen oogt het ook best sierlijk. Wat wij eens als dessert gekregen hebben (bij anderen die ons hadden uitgenodigd voor gourmet) waren pannenkoekjes die je dan zelf moest bakken in de pannetjes onder de gourmetplaat.
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/trifle-met-vanillepudding-en-frambozen Zo zaken zijn ook makkelijk om te maken. Ik zie ook wel graag glaasjes met laagjes. Ziet er altijd zo feestelijk uit.
Gourmetten is best zwaar. Ik zou gewoon een hoop gesneden fruit (meloen, mango, bessen, appel, peer, aardbeien als je nog goede kan vinden, plakjes banaan, enzovoorts) mooi opmaken op een schaal of etagere, iedereen kan pakken. Eventueel wat lobbig geklopte slagroom erbij. En vervolgens bij de koffie nog iets van een bonbonnetje of klein koekje (bv cantuccini)
Pannetje smeltchocolade op de gourmet en schaal met gesneden fruit en evt lange vingers/spekjes erbij?