Hoi Ik ben enige tijd terug met de steeds dunner en suffer wordende kat naar de DA gegaan en hij heeft suikerziekte. Hij begon bij een waarde van 23 en toen begonnen met insuline, 1 eenheid. Na een aantal dagen terug en toen was de waarde 26 (??) en toenop advies DA dubbele dosis van 2 eenheden. Na een paar dagen 2x per dag 2 eenheden weer terug om te prikken en zijn suikerwaarde was.... 32...!? Nu weer de dubbele dosis van 4 eenheden 2 x per dag dan maar. Wie heeft hier ervaring mee? Het is toch raar dat hij ipv beter juist slechter wordt nu eij zijn begonnen met de insuline? En het is ook een dure hobby zeg! Vorige week 220,- kwijt aan onderzoeken en afgelopen week 3 x geweest á 18,- per keer. Mag hopen dat dit niet een blijvend iets is Zowel voor de kat slopend als voor mijn financiën!
Hoe hebben ze suikerziekte geconstateerd? De glucose waarde hoort tussen de 5 en de 7 te zijn dus dit is erg hoog.. Ik zou de dierenarts weer bellen en evt een second opinion aanvragen.
De waardes kunnen in het begin nog heel erg schommelen, en het kan echt wel even duren voordat je de goede dosis insuline te pakken hebt. Heb je al ander voer voor je kat?? voor katten met suikerziekte is het verstandig om een voeding te geven met een zo laag mogelijk koolhydratengehalte. Hierdoor kan de waarde ook flink dalen. Dus dit zou ik zowiezo doen! Om de kosten van de DA te drukken zou ik zelf een glucosemeter aanschaffen, deze kun je via de apotheek vaak wel kopen zodat je zelf de glucose kunt meten. Dmv een telefonisch overleg met je DA kun je dan de hoeveelheid insuline aanpassen, dit scheelt een hoop gesleep met je kat (en een consult )
Ze hebben bloed afgenomen bij hem om te controleren op nieren, suiker en schildklier. De waardes zijn idd heel hoog maar gelukkig nog wel meetbaar. Hij is er ook niet lekker aan toe hoor.
Bedankt voor je reactie. Kunnen de waardes zo extreem schommelen joh? Ook ondans dat hij juist nu insuline krijgt en dat het dus juist beter zou moeten gaan? En een suiker dieet raadde de DA af omdat ik nog 2 andere katten heb lopen en die zouden dan ook op dieet staan. Niet alleen sneu voor de anderen maar ook niet te betalen. En bedankt voor de tip! Ik ga maandag even langs de apotheek want als dit nog jaren door gaat, gaat mijn rekening dat niet trekken
Mijn kat heeft ongeveer 5 jaar lang suikerziekte gehad voor hij overleed. Hij is nooit "afgesteld" geraakt. Schommelde altijd. Hij kreeg uiteindelijk 6 eh. Het is heel belangrijk dat er precies 12 uur tussen de prikken zit. Zelf een glucosemeter aanschaffen is het allerhandigst. Kun je het zelf bijhouden. Ik heb de eerste tijd zelf een schema bijgehouden, hoeveel insuline hij kreeg, wat zijn waardes waren op verschillende tijdstippen. Het tijdstip van glucose meten is ook belangrijk. Ik heb ook heel strict aan een dieet gehouden. Hij kreeg apart eten. Ik kon dus ook geen eten meer laten staan. Ze kregen allemaal apart brokjes (ik had 4 katten). Dat werkte heel goed. Het voer was niet persee duur. Ze eten er namelijk veel minder van dan van goedkoop voer. De eerste tijd waren voornamelijk de dierenarts bezoeken heel erg duur. Als je op gang bent valt dat weg. Dan betaal je alleen insuline, spuitjes en teststrips (dat laatste is nog het duurst). Insuline kocht ik bij de dierenarts, 10 flesjes tegelijk, scheelde aanzienlijk in de stuksprijs) Spuitjes en teststrips bij de "groothandel". Ook dat was veel goedkoper dan van de dierenarts. Voor hulp tips en steun: Suikerkatten Forum :: Diabetes bij Katten • Forumindex Succes!
De stress van het tripje dierenarts kan ook de waardes omhooggooien. Dat had die van mij heel erg. Thuis zat hij op 10...uurtje later bij de dierenarts op 25. Pure stress. Vandaar de eigen glucosemeter. Het is even klungelen maar als je kat het gewend is prima te doen. Ik prikte trouwens in het voetzooltje, niet in het oor, dat kreeg ik met geen mogelijkheid voor elkaar. Mijn kat gaf weinig tot geen bloed, dus ik moest ook een glucosemeter die heeeeel weinig bloed nodig had. Vooral op het forum kun je hier veel over lezen.
Ik had ook een kat met suikerziekte met dezelfde waarde die jij noemt. Zijn suiker is nooit onder controle gekomen, maar met door het spuiten van insuline werd hij een stuk rustiger. Hij heeft toen nog twee jaar geleefd. Mijn kat heeft ook geen ander voer gekregen, vanwege nog een kat in huis. Met die kat ben ik vandaag naar de dierenarts gegaan. Ik heb ook een volledig bloedonderzoek laten doen (88 euro) en een losse suikertest (7,50). Inclusief consult, roesje voor bloedafname (kat ging door het lint) en medicijnen voor een blaasontsteking was ik 113 euro armer. Mijn dierenarts rekende bij mijn andere kat slechts eenmaal consultkosten. Later betaalde ik dus maar 7,50 voor de suikertest voor mijn kat. Erg netjes!
De waardes kunnen inderdaad erg schommelen in het begin.. Mocht het niet lukken met instellen kunnen ze ook je kat een keertje opnemen en dan een dagcurve maken, dan prikken ze vaker de suikerwaarde om te kijken wat die gedurende de dag doet in plaats van alleen op een bepaald tijdstip. Dan kunnen ze goed zien of de insuline zijn werk wel doet.. Maar het begin is altijd lastig. Wat ik begrijp uit je post, vorige week onderzoeken en deze week controles, ben je dus pas 1/2 weken aan het spuiten.. Het kan nog wel een aantal weken duren voor je kat ingesteld is hoor, je zet altijd laag in met de eenheden insuline en dat moet vaak nog een aantal keer omhoog worden aangepast..
Mijn kat heeft het nu al 3,5 jaar. Ook hij blijft schommelen. Hij blijft pieken als we bij de da zijn. Wrs ook door de stress. Hij blijft ook schommelen met zijn gewicht. Voor de zomer zijn we overgestapt van 2 keer prikken naar een keer. Hij krijgt nu menselijke insuline die we gewon in de apotheek halen. Nog steeds heb ik het idee dat het niet heel erg goed gaat. En het lijkt ook alsof hij niet meer geprikt wil worden. Sinds een maand of 2 loopt hij weg voor de spuit. Buiten dat ishet heel fijn dat hij nog maar een keer per dag geprikt hoeft te worden. Heel veel succes en beterschap voor je kat!
Heb ook een kat met suikerzieke. Inderdaad zelf een glucosemeter aanschaffen. Hoef je niet steeds naar de dierenarts voor bloedprikken, maar kun je het zelf doen. Krijg je ook meer betrouwbare waardes, omdat er dan geen stress meespeelt (heeft ook invloed op de bloedsuikerspiegel).
Bedankt voor de tips, nuttig! Wij prikken zo veel mogelijk op vaste tijden maar idd op een half uurtje keek ik niet maar dat zal ik vanaf nu wel gaan doen. In ieder geval tot hij stabiel is en daarna kijken of ik een dagje wat later kan prikken als ik een keertje weg ben ofzo. Wat een beperking op je sociaal leven is dit!
Nooit van gehoord... Ga ik even opzoeken op google! Thanx Edit: Nee, volgens mij is dat het niet. Geen dikke buik etc zoals bij de symptomen genoemd werden. Maar toch bedankt!
Dat is idd netjes zeg.. Ik ga het de volgende keer gewoon vragen of dat voor mij niet ook mogelijk is, dat zou een hoop schelen en het ziet er naar uit dat dit niet zomaar gebeurt is.
Ik ben idd nu precies 2 weken bezig en waarschijnlijk heel stom maar ik daht dat direct na de insuline een verbetering zou optreden. Misschien wel schommelen maar op z'n minst iets naar beneden. Geduld is het recept dus Het arme dier ligt nu alleen maar voor het raam en er zit weinig pit in. Die zal zich behoorlijk beroerd voelen.